Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto rodinném filmu sledujeme cestu krásné divoké klisny se jménem Beauty (angl. kráska) od jejího narození na divokém západu, po její chycení a zkrocení lidmi. Chycena a odvezena od své rodiny se divoká klisna ocitá na místě zvaném Birtwick Stables, kde se setkává s náctiletou dívkou Jo (Mackenzie Foy). Obě mají podobný životní příběh, obě se díky nepříznivým okolnostem nacházejí pro ně na cizím místě. Klisna a dívka Jo si navzájem porozumí, respektují se a vytvoří si velmi silné pouto, jenž vydrží i přes nástrahy a strasti, které jim osud přichystal. (Tereza_T)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (16)

jopal 

všetky recenzie používateľa

Autor tlaci na pilu v snahe za kazdu cenu hrat na city, ale u mna, ako byv. chovatela koni je to jedna velka znoska nezmyslov a nelogickosti. P.S. Som roky choval nepodkute kone bez problemov, ale tu este "mustanga" ani poriadne nechytili a uz mal podkovy. No a o tej trapnej nehode s podkovou skoda pisat... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nikdy som ju neprestala hľadať.“ Kedysi som robil s koňmi, takže filmy o nich mám rád a asi už aj navždy mať rád budem. Tento je už aj na môj vkus síce predsa len troška príliš rozprávkový (naprieč príbehom nás sprevádza vnútorný, ľudsky uvažujúci a vyjadrujúci sa hlas ústrednej kobyly, ktorú precítene nadabovala Kate Winslet), ale nemôžem dať 3* a menej. Iain Glen je skvelý, rovnako tak Mackenzie Foy. V strede scenár začne vykazovať poriadnu dávku otravného klišé, ale zas ak by neobsahoval, nefungovala by silná záverečná dvadsaťminútovka. Trocha som nerozumel niekoľkým bizarnostiam (jazdkyňa, ktorá ak som tomu správne porozumel jazdí už celé roky, nevie bez pomoci vysadnúť na koňa, prípadne jazdkyne, ktoré každý deň prichádzajú do styku s koňmi a tým pádom tiež páchnu, sa smejú kydačke hnoja za to, že páchne od koní) a viaceré postavy boli divným spôsobom nevyužité (dve kamošky, komický pomocník). Napriek tomu poctivá hraná disneyovka o koňoch a najmä ľuďoch, ktorým kone pomohli v rôznych fázach ich nie dokonalých životoch. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Toto sa bude určite páčiť najmä milovníkom koní. Medzi nich síce nepatrím, ale páčilo sa mi to tiež (určite viac ako všetky tie nové POV filmy z pohľadu psov). Aj keď tu bol charakter Disney formátu dosť citeľný, napriek tomu to bolo relatívne dramatické, napínavé, miestami síce trochu klišovité, ale v celkovom merítku podľa mňa vydarené. Hlavná postava Jo mi však vôbec neprišla sympatická, aj keď jej prvotné správanie malo svoje opodstatnenie. Ale celkovo mi Mackenzie Foy neprišla zrovna ako dobrá voľba. Každopádne, film ako taký bol pekný a vizuál stál skutočne za to. Je to kdesi na pomedzí 3 a 4 hviezd, ale Mackenzie asi prevážila váhy smerom k trom. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Black Beauty nesie na sebe jednoznačné znaky filmov, ktoré vznikajú v produkcii (a v štýle) Disney+. Má však v sebe také čaro, ktoré som u filmov tohto štúdia už dávno nevidel. Chémia medzi čiernym mustangom a mladou Jo je neskutočná, jej myšlienke a prístupu ku koňom divák dokáže overiť. Krásne prostredie, neprehnané romantické scény a neskutočne krásny čierny kôň. P.S.: Výnimočný moment, keď na takýto film dávam lepšie hodnotenie. Tento film so svojím formátom a prístupom ma však nejako našiel. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

JokerBaby 

všetky recenzie používateľa

Predslov k filmu. Hovorí Vám niečo meno ,, Renesmee Cullen,, Nie ? Tak pripomeniem - Každý kto videl film o upíroch Twilight sága: Rozbřesk - 2. část - tak sa už mohol stretnúť s hlavnou hrdinkou tohto filmu - Mackenzie Foy. Bolo ním to male pekné dievčatko dcérka Belly a Edwarda . / Kristen Stewart a Robert Patizon/. V záverečnej scéne tam počarovala Šéfovi klanu úpírov Voltúirovci - v preklade supy - Vodca klanu Aro - Michael Christopher Sheen. A tým zabránila vojne medzi oboma rozhádanými klanmi upírov. Black Beauty s hlavnou hrdinkou filmu Mackenzie Foy. Ak ste typ čo rád sleduje príbehy o živote na ranči a chov koní. Tak tento príbeh je práve pre vás, ale aj pre bežného diváka. Dej filmu je o mladej kobylke divokého mustanga. Osobne takéto filmy nemusím ale oplatí sa to pozrieť. Je to veľmi pekný film plný romantiky. Taký dievčenský podľa mňa. Príbeh Mustanga - kobylky ktorá ako keby duchom ostávala stále dieťa ktoré sníva svoj sen. Ľudia sa v tom to filme, /konkrétne Katka WINSLETOVÁ/ pokúšajú vsúvať do úst divokému mustangovi čo si myslí. V divákovi to samozrejme vyprovokuje veľkú ľútosť a to ho núti dopozerať dej a priať kobylke šťastný život v zajatí. Kobylku keď bola malá odchytili obchodníci s koňmi. Ja v tom proste vidím týranie divokých zvierat . Ale budiš. V príbehu nechýba láska - či už medzi koňom a človekom ako aj medzi mladým krásným dievčaťom a sympatickým mládencom z bohatej rodiny, Nájdete v ňom napätie, ako aj jemný pohľad do luxusu ctihodnej rodiny majiteľov drahých koní na ranči. Prvých 30 minút môže diváka odradiť, ale potom vás to už vtiahne do deja a určite to dopozeráte. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (2)

  • Na rozdíl od předlohy od spisovatelky Anny Sewell a nejznámější filmové adaptace z roku 1994 (Krasavec Beauty) je tento snímek zasazen do současnosti a původní dvojice „chlapec s hřebcem“ je nahrazena „dívkou s klisnou“. (Stanislaus)

Reklama

Reklama