Reklama

Reklama

Podzemní železnice


Kapitola 5: Tennessee - Exodus (E05)

(epizóda)
  • USA Chapter 5: Tennessee - Exodus

Obsahy(1)

Cora polapená Ridgewayem je nucená cestovat přes neutěšené Tennessee. Nebezpečnou cestu spolu s ní absolvuje i Jasper, ušlechtilý uprchlík plný vnitřní síly. (Prime Video)

Recenzie (2)

classic 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Podzemná železnicaKapitola 5: Tennessee - Exodus, keď na scénu sa opäť vracia hlavná postava Cora Randallová, kráčajúc naprieč spálenou krajinou, a to za doprovodu chudého "speváka Jaspera" , ale najmä za sprievodu otrokára - Ridgewaya, potom i mladého "eštebáka" Homera, a nakoniec i istého Bosemana, ktorý si mimochodom koleduje o poriadny výprask, pričom Caesar Garner, chýbal, už rovné tri epizódy, a tak sa teraz následne pýtam: „Bohvie, čo je vlastne s ním...?” Zrejme sa to čochvíľa dozviem. / Nachádzam sa v presnej polovici seriálovej udalosti posledných dekád, dokedy bol zakaždým mimoriadne kladený dôraz - na prácu so zvukom a hudbou, či na mrazivú, až hororovú atmosféru, alebo i na dlhšie, neprerušované zábery, čím ma režisér Barry Jenkins, prenášal priamo do dobového prostredia, kde som sa väčšinou prizeral vskutku nepríjemným situáciám, s ktorými som bohužiaľ nemohol absolútne nič urobiť. Daná doba si to skrátka vyžadovala, čiže "ružové okuliare" si znovu nenasadím, a tak je to správne. ()

castor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Moc fajn vizuál, povedená výprava, temná snová atmosféra. Cora, zajatá lovcem odměn Ridgewayem, respektive její herečka Thuso Mbedu, pro kterou jde o první výraznou hereckou práci, mísí pocity hněvu, nedůvěry, strachu, nenávisti i neutuchající vytrvalosti. Joel Edgerton ve svém lovci dál odhaluje složitého a rozporuplného muže. Každá epizoda má trochu jinou náladu a pojetí, i když je naneštěstí hodně spojuje jistá utahanost. ()

Reklama

Galéria (1)

Reklama

Reklama