Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Griffin, Jižní Karolína – zdánlivý ráj plný pokroku a rasové harmonie, který skrývá temná tajemství, mezi nimi i „Bessie“ a „Christiana“. Mezitím se lovec otroků Arnold Ridgeway pouští do pronásledování Cory. (Prime Video)

Recenzie (2)

castor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Z Georgie do Jižní Karolíny. S jinými jmény. On pracuje v továrně, ona v muzeu. Oba však mají šanci na lepší příští. Anebo využijí další možnosti pokračovat ve své cestě vlakem? A jak moc do jejich osudů promluví to, co se stalo během útěku? Vizuálně to Barry Jenkins dává znamenitě, herecky moc fajn, obávám se ale, že problém bude s tempem. ()

classic 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Podzemná železnicaKapitola 2: Južná Karolína, a síce sme sa sem predsa trochu posunuli ("metrom"), t. j. cca necelých 200 míľ severovýchodne od Georgie do mestečka Griffin v Južnej Karolíne, kam napokon Caesar s Corou dorazili, ale s tým nepatrným rozdielom, že odteraz radšej používajú nové identity - Christian Markson a Bessie Carpenterová, pretože Cora sa počas predchádzajúceho úteku dopustila istého, "trestného činu" , vďaka čomu im bude čochvíľa na chrbát dýchať sám "lovec otrokov" Arnold Ridgeway, ktorý mimochodom cestuje s asistentom Homerom, ináč mladým Afroameričanom, čo je pre mňa hotovým paradoxom ! A akoby sa samí otrokári nedopúšťali ohavných skutkov, čo je úplne to isté, ako "zlodej kričí chyťte zlodeja" ! Na prvý pohľad tu prevláda naprostá idylka, ale zdanie väčšinou klame, keďže sa tu vyskytujú nielen pokrivené charaktery, ale aj sa tým pádom automaticky vytvára akási "experimentálna oblasť" , čo je samo o sebe dosť znepokojivým faktom, ktorý čoraz intenzívnejšie naberá na dynamike... / Možno o máličko slabšia epizóda, než tá otváracia-úvodná, v ktorej tentokrát absentujú "explicitné sekvencie" , ale to ešte neznamená, že by som sa nejako zvlášť nudil. Napätie sa skôr vytváralo prostredníctvom psychologického prostredia, kde skrátka stále čosi smrdelo, na čo našťastie prišli i naši dvaja protagonisti, alebo ich proste ktosi nachytal na hruškách..., o kom som sa vlastne už o pár riadkov vyššie medzitým zmieňoval ? Jednoducho povedané, "z každého rožku trošku" . Nadpriemerná časť. Jenkins udržuje latku hodne vysoko, a pevne verím tomu, že sa toho bude držať i naďalej. ()

Reklama

Galéria (1)

Reklama

Reklama