Reklama

Reklama

VOD (1)

Akčná pecka s Jasonom Stathamom, kde ako neľútostný a mimoriadne naštvaný muž, hnaný túžbou po pomste, sa v utajení zamestná v bezpečnostnej službe prevážajúcej obrovské sumy peňazí, aby odhalil, chytil a kruto potrestal ľudí, ktorí mu chladnokrvne zabili syna. (Magic Box)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (751)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Průměrná akční kriminálka, kterou nahoru nevytáhne ani chladný a nemluvící Statham. Jindy mi retrospektivy a postupné skládání mozaiky nevadí, tentokrát mi to však přišlo jaksi kostrbaté a bez většího napětí. Odhlédnu od faktu, že kladné postavy (a hlavně sympatické) chybí, zaměstnanci firmy jsou paka, co se vás nejprve snaží ponížit, ale potom vám tleskají, a pátrání po vrahovi je nepochopitelně dlouhé. A pak samotný konec z říše fantazie, kdy takhle se tam zjevit by snad zvládnul jen Superman. Když vyřizování účtu, pak raději J. Wicka. Nikdo byl mnohonásobně lepší, než tenhle sterilní počin.... ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku se WRATH OF MAN tváří jako Stathamovská klasika o frajerovi s jasným morálním kompasem, který likviduje gangy co vykrádají pancéřová auta. GTA style. Chyba lávky. Drsný soustředěný přístup, který Richie zvolil a udrží až do konce ukazuje, že dospěl a své ego ukočíruje pokud si to příběh žádá. Žádný videoklipový střih a pokud hlášky tak sexistické a homofobní, plus krutá a krvavá akce. Kombinace Zahlerovského přístupu smíchaná s Mannovskou kriminálkou funguje jako dobře namazaný stroj. Bensteadova hudba úžasným způsobem podtrhuje nepříjemný až mrazivý podtón celého snímku. Vynikající role pro Eastwooda. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Prvý raz sa Guy Ritchie a Jason Statham stretli v r. 1998 v kultovke Zbaľ prachy a vypadni! a teraz zas. Na začiatok upozornenie: nepozerajte trailery (radšej ani fotky). Spätne ma zarazilo, ako málo akčné to je. Určite to nie je typická stathamovka. V tomto smere je dôležitejšia osoba režiséra, nie hlavnej hereckej hviezdy. Ritchie si to parádne dáva. Napriek nedostatku akcie (a takmer dvojhodinovej stopáži) si snímka udržuje akčný drajv: jednak vďaka dunivej hudbe a jednak vďaka svižnému scenáru, v ktorom sa neustále niečo deje. Postavy sú dobre napísané a majú medzi sebou dynamiku. Ak to aj začne jemne stagnovať, objaví sa prekvapivý twist, ktorý to opäť nakopne. Okrem toho je super i nechronologické rozprávanie (ktoré nás núti neustále mať oči na stopkách a všímať si zdanlivo nepodstatné detaily) a viacero osviežujúcich scenáristických rozhodnutí, ktoré prekvapivo fungujú (najdôležitejšie záporné postavy sú do príbehu nasadené až po uplynutí prvej polovice filmu). ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Uff.., Guy Ritchie takmer stvoril kultový film...Nevyhľadávam filmy so Stathamom, hoci paradoxne mi mnoho ľudí vraví, že sa na neho dosť podobám. To, že film so Stathamom zabodoval však nebude celkom jeho zásluha, pretože si  viem v jeho roli predstaviť mnoho iných lepších hercov a to ako film klape je skôr zásluha režiséra Ritchieho. Ak ste niekedy šaleli z filmu Nelítostný souboj tak ako ja, tak je to film pre vás. Neviem čo by som chválil skôr, hudba? Skvelá, perfektne poháňa film a dvíha adrenalín, skvelé herecké obsadenie vo vedľajších úlohách, potešil ma hlavne Holt McCallany a J. Donovan. Záverečná prestrelka v depe , bomba! Film spočiatku nedáva mnoho informácií, ale postupne to do seba zapadá a v závere to klape na plné obrátky. G. Ritchie predsa len zopár chýb urobil . Eastwoodov syn je fajn, ale v závere pochopíte, že ho mal nahradiť niekto iný. Prehodil by som im role so spomínaným Donovanom, ten by sa na to hodil určite viac. Rovnaký pocit som mal zo Stathama, chcelo to lepšieho herca a hlavne - nerobiť z neho terminátora. Možno mi niečo ušlo, ale ako sa dá prežiť dávka zo samopalu bez škrabanca? Odpovede, že mal vestu mi nestačia, chcelo to vierohodnejšie vysvetlenie, pretože ten kto strieľal vedel veľmi dobre, že má vestu... a iným to vedel trafiť rovno medzi oči... Napriek tomu skvelý, nadupaný, drsný film akoby ho ani G. Ritchie nenatočil...80%. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jason Statham vo svojej zvyčajnej forme, no vďaka G. Ritchie je z toho niečo viac, ako len obyčajná cesta za pomstou. Najviac ma oslovila atmosféra, ktorú tu medzi postavami dokázal vyčarovať a tiež to napätie, ktoré tu divák cíti a o ktorom vie, že to čoskoro prepukne. No a tie Stathamove ksichty....... možno by sa naľakal aj Chuck Norris.  V skratke povedané, také inteligentné krimi puzzle, ktoré má ambície diváka úplne pohltiť. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (24)

  • Vo filme majú obrnené nákladné autá priehľadné okná, čo však pri tomto type vozidla nie je možné. (Arsenal83)
  • Na konci filmu majú bodyguardi na svojich nášivkách rovnaké identifikačné číslo. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (viac)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (viac)

Reklama

Reklama