Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francúzsko, 1911. Luise Perreau zápasí s nedostatkom prostriedkov na výchovu svojho syna Gastona a tak sa rozhodne skúsiť šťastie v novom zamestnaní v Paríži. V nádeji na lepší život pre svojho syna ho zverí do opatery chlapčenského internátu, ktorý má deťom zaručiť dobré vzdelanie i výchovu. Gaston však čoskoro zisťuje, že inštitúcia v skutočnosti nie je tým, za čo sa vydáva... (RTVS)

(viac)

Recenzie (7)

Una111 

všetky recenzie používateľa

Film, který se opravdu vydařil! Cením si zvláště pěkných dobových reálií, poctivých hereckých výkonů, dobrého obsazení. K tomu ještě i nosné téma spočívající na skutečné události. Je zde také krásně vidět role, kterou už tehdy měl tisk na veřejné mínění. Škoda, že film vidělo tak málo uživatelů, ale takový už je osud TV filmů. K nám se dostává - jako poslední dobou kvalitní filmy často - prostřednictvím slovenské televize. Tak díky! Na Uložto je pod slovenským názvem Vzbura nevinných: https://uloz.to/hledej?q=Vzbura+nevinn%C3%BDch - - - "JUSTÍCIA NEMÁ PÁKY NA TÝCH, ČO MAJÍ V RUKÁCH MOC...". ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Smutné, to rozhodne áno. emotívnu stránku tiež umocňuje fakt, že dejová linka bola na základe skutočnej udalosti. No to filmové spracovanie nebolo bohviečo. Jednoducho, zaujímavý príbeh, no vsunutý do hallmarkovského kabáta - sterilná a nudná réžia. Lepší priemer. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Typický TV formát z toho priam srší, ale zároveň je ten príbeh zaujímavý, skutočný a kostýmy dokonalé. Ako portrét doby veľmi dobré, kedysi bolo utrpenie detí úplne "normálne", čo je až desivé. ()

Hedka 

všetky recenzie používateľa

Veľmi sympatický Théo Frilet v úlohe zásadového mladého sudcu, ktorý sa snaží dopátrať pravdy o neľudských podmienkach v domove pre chlapcov zo sociálne slabých rodín a spravodlivo potrestať vinníkov. Film bol natočený podľa skutočnej udalosti a zaujal ma nielen dobrými hereckými výkonmi, ale aj výpravou a najmä samotnou témou, ktorú predniesol a ktorá je v súčasnosti tak aktuálna aj pre Slovensko ( nedotknuteľnosť mocných, rozkrádanie, korupcia, obohacovanie sa, ale aj súdne konanie s oligarchami typu Kočner a spol.). Škoda toho zrýchleného finále, bolo by vhodnejšie to napätie ešte viac vygradovať. ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Dobré. Svět se zas tak moc nemění a nechat sociální věci na soukromém kapitálu je blbost stejně tehdy jako dnes. Zajímavé, jak se tohle vrací. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

  • Gastona po výprasku odvádza Meyer na samotku, mladík je oblečený v čiernom (00:13:43), ale pri vchádzaní do "diery" už má chlapec na sebe staré handry (00:14:02). (GabrielGabko)

Reklama

Reklama