Reklama

Reklama

King Richard je životopisná dráma, natočená podľa skutočného príbehu, ktorý inšpiruje celý svet. Príbeh Richarda Williamsa (Will Smith), trénera a otca svetovo preslávených tenistiek Venus a Sereny, ktorý má geniálny plán ako dostať svoje dcéry z ulíc Comptonu v Kalifornii na svetovú tenisovú scénu. Hlboko dojemný príbeh ukazuje silu rodiny, vytrvalosť a nezlomnú vieru ako prostriedok k dosiahnutiu nemožného. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (239)

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Serena a Venus jako dokonalé projekty geniálního stratéga a vizionáře Richarda. Nic proti, ale ten film je ke gloriole krále až příliš uctivý. I když se snaží jeho motivace a provedení božského plánu na "dva Jordany" několikrát problematizovat, vždycky nakonec sklouzne ke schematické adoraci. Green není invenční režisér, jenom opakuje naučené schéma úderů a když má na závěr smečovat velkým zápasem, trefí do autu. I proto, že Venus je v průběhu vyprávěná natolik upozaděná, že s jejím úsilím nelze tak úplně souznít. Smith o Oscara doslova škemrá v každé scéně a nedivil bych se, kdyby to cinklo. Je to podobně stravitelné a předžvýkané sousto jako před časem Green Book. Díky, zůstávám u Borga a McEnroea. A pokud chcete emoce a psychologii, dejte si Untold: Breaking Point. O podstatě tenisu vypovídá asi tisíckrát lépe a dramatičtěji než tahle selanka. P. S. Skoro neexistuje film, kde by se objevil Bernthal a nepřidal jednu hvězdu navrch. Už mu dejte velkou roli. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Prvá hodina je parádna. Druhá sa už nesie v starých zaužívaných schémach tohto žánru. Preto ani to finále nie je také dych berúce ako by mohlo byť, lebo vlastne vieme, ako sa to celé skončí. Ale ak odignorujeme tento fakt, alebo ho prijmeme (záleží od vás) je to v zásade veľmi pútavý a veľmi umne vyrozprávaný príbeh (aj napriek tej šablóne). Saniyya aj Demi sú v úlohe Venus a Sereny perfektné. Čo ale najviac poteší je Will Smith, ktorému jeho úloha sadla. Všetko je v pohľade. Jeho chémia s Jon Bernthalom je skvelá. Film odsýpa a namiesto toho, aby vyslovene budoval napätie a nepríjemný pocit, snaží sa vyrozprávať poctivý príbeh o rodine, nádejí a všetkých tých hodnotových veciach. A to sa mu darí. Každopádne ten Willov výkon je určite tej oscarovej nominácie hodný. A dokonca mu prajem, aby ju premenil. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Instantný životopis, ktorý prakticky od začiatku do konca len tak sterilne a hlavne nezávadne kĺže po povrchu bez poriadnej dramatizácie. Len v dvoch scénach sa objavia nejaké temnejšie mráčiky. Jednu odbijú po pár sekundách a v druhej sa konečne trochu k slovu dostane aj nejaká iná postava ako ústredný hrdina.  V tej manželskej hádke sa aspoň na pár minút prejaví trochu hmatateľnej uveriteľnej ľudskej drámy a následne to znova zabŕdne do sterility a ani finálny zápas žiadnu gradáciu, či už emocionálnu alebo napínavú neprináša.  Väčšina filmu je proste Disneyovsky nezávadný príbeh pre celú rodinu, ktorý má zvýšiť hrdosť u černochov. Proti čomu nič nemám, len je vtipné, že do kina na to nikto neprišiel. Ani černosi. Tak neviem, či kašlú na hrdosť, na Smitha alebo na príbeh Richarda Williamsa a jeho zázračných dcér. A ani z hercov ma tu nikto neuchvátil. Smith ma celý čas jeden priblblý výraz otravného podomového predavača. Ostatní sú len do počtu. Strašne tu chýba pohľad dcér na tú tvrdú drezúru, ktorú zažívali. Jak to znášali. Stálo im to za to? Je to len jednostranne podaný film. Ale dobre, nech si Will konečne toho Oscara získa a už neotravuje v takýchto cajdákoch a konečne nech zase natočí niečo poriadne. 5/10. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Mám rád tenis, ale sestry Williams sú stelesnením toho, čomu som nikdy nefandil, hoci Serena je historicky asi najúspešnejšia tenistka (alebo skôr tenista) všetkých čias. Ich príbeh je idealizovaný, otec a jeho dcéry sú stvárnené pomaly ako svätí bojovníci, pritom zo zákulisia je známe,  že sa správali dosť hulvátsky a sestry aj priamo na kurte. A kráľ Richard bol v skutočnosti vždy autoritatívnou a bezohľadnou osobou. Na druhej strane pri hodnotení filmu treba vyzdvihnúť výkon Willa Smitha, ktorý predčil všetky ostatné atribúty snímku a právom je aktuálne najväčším favoritom na oscara. Konkurovať mu môže len Cumberbatch, ale rozhodne asi správna farba... ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Většinou tyto snímky dle událostí, které se staly, mě musejí chytit za pačesy a zatáhnout do nitra příběhu, jinak se to vždy negativně projeví v hodnocení. Jako i v tomto případě. Příběhu chybí duše, vše je takové kostrbaté a neučesané. Dějové lince chybí ucelenost a lepší plynulost. Jsme totiž v hozeni do určité doby tam dlouho setrváváme a pak šup pár let dál. Také bych očekával více vyprávění o tom, když obě tenistky prorazili do světa profi tenisu. Jak se vyvíjela jejich rodina případně jejich charaktery, které se díky mediím atd. lehce či více změnili. Bohužel je na škodu, že otec Richard není vůbec sympatický týpek, ale dost otravný pedant, ke kterému jsem si nemohl najít žádnou cestu (bohužel jeho povahu neovlivníme, musí se vycházet z toho jaký skutečně byl, ne každý je Mirek Dušín). Abych jen nehanil, výkon Willa a hlavně hereček, které ztvárnili obě mladé sestry Williamsovi je velmi povedený. Když to vezmu kolem a kolem, tak je to na velmi mírné doporučení. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (16)

  • Zaujímavé je, že na tomto filme pracoval zvukový dizajnér s menom Richard King, pretože film sa volá King Richard. (Pat.Ko)
  • Herec Liev Schreiber bol pôvodne obsadený do role Paula Cohena. Vo filme na začiatku natáčania aj účinkoval, no kvôli padnémii COVID-19, prerušeniu natáčania a jeho pracovnej vyťaženosti, sa k filmu nevrátil a nakoniec jeho rolu prevzal herec Tony Goldwyn. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (viac)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (viac)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (viac)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (viac)

Reklama

Reklama