Reklama

Reklama

Bež, Uje, bež

(festivalový názov)
  • Česko Utíkej, Uje, utíkej! (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Debut 53-ročného herca Henrika Schyfferta sa stal udalosťou dvoch sezón švédskej kinematografie. Ide o autobiografický príbeh Uje Brandeliusa, frontmana švédskej rockovej skupiny Doktor Kosmos, ktorému v roku 2015 diagnostikovali Parkinsonovu chorobu. Brandelius (po rovnomennej LP a scénickom predstavení) napísal k filmu scenár a ako neherec sa predstavil aj v titulnej úlohe. Spevák a hudobník sa najskôr snaží šokujúce zistenie pred rodinou a okolím skrývať, postupne ho však narastajúce obavy a ubíjajúca rutina každodenného života donútia zmeniť postoj k svojej ďalšej existencii. Bež, Uje, bež je skvelým príkladom „malého veľkého“ filmu. Je to inteligentná, dojemná a humorná snímka, obohatená chytľavými piesňami populárneho švédskeho interpreta. (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (2)

Topco 

všetky recenzie používateľa

Nevtieravá, festivalová severská artovka s dávkou kreativity. Piesne posúvajú príbeh a Uje je skvelá figúrka, ktorému veríte jeho všednosť aj následne fázy vyrovnávania sa s chorobou. Skvelý balans na hrane vážnosti a cynizmu. Feel good vecička. ()

Súvisiace novinky

28. Dny evropského filmu startují!

28. Dny evropského filmu startují!

15.06.2021

DEF proběhnou v termínu od 16. do 23. 6. v Praze, Ostravě, Brně a v dalších městech ČR v rámci festivalových ozvěn. DEF jsou filmovým festivalem, který se již 28 let zaměřuje výhradně na současný… (viac)

Reklama

Reklama