Reklama

Reklama

Bež, Uje, bež

(festivalový názov)
  • Česko Utíkej, Uje, utíkej! (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Debut 53-ročného herca Henrika Schyfferta sa stal udalosťou dvoch sezón švédskej kinematografie. Ide o autobiografický príbeh Uje Brandeliusa, frontmana švédskej rockovej skupiny Doktor Kosmos, ktorému v roku 2015 diagnostikovali Parkinsonovu chorobu. Brandelius (po rovnomennej LP a scénickom predstavení) napísal k filmu scenár a ako neherec sa predstavil aj v titulnej úlohe. Spevák a hudobník sa najskôr snaží šokujúce zistenie pred rodinou a okolím skrývať, postupne ho však narastajúce obavy a ubíjajúca rutina každodenného života donútia zmeniť postoj k svojej ďalšej existencii. Bež, Uje, bež je skvelým príkladom „malého veľkého“ filmu. Je to inteligentná, dojemná a humorná snímka, obohatená chytľavými piesňami populárneho švédskeho interpreta. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

Topco 

všetky recenzie používateľa

Nevtieravá, festivalová severská artovka s dávkou kreativity. Piesne posúvajú príbeh a Uje je skvelá figúrka, ktorému veríte jeho všednosť aj následne fázy vyrovnávania sa s chorobou. Skvelý balans na hrane vážnosti a cynizmu. Feel good vecička. ()

quip 

všetky recenzie používateľa

Hluboke tema a osobni pribeh, ale nejsem si jisty, jestli to byl vubec film…nebo spis takove studentske cviceni. ()

Reklama

Galéria (4)

Súvisiace novinky

28. Dny evropského filmu startují!

28. Dny evropského filmu startují!

15.06.2021

DEF proběhnou v termínu od 16. do 23. 6. v Praze, Ostravě, Brně a v dalších městech ČR v rámci festivalových ozvěn. DEF jsou filmovým festivalem, který se již 28 let zaměřuje výhradně na současný… (viac)

Reklama

Reklama