Reklama

Reklama

Malmkrog

(festivalový názov)
  • Česko Malmkrog (festivalový názov) (viac)
Trailer
Rumunsko / Srbsko / Švédsko / Švajčiarsko / Bosna a Hercegovina / Severné Macedónsko / Veľká Británia / Francúzsko, 2020, 201 min

Obsahy(1)

Cristi Puiu je radikálny režisér extrémov: každý jeho film je cvičením z estetiky, ponára nás do hlbín času a priestoru. V predchádzajúcom filme Sieranevada použil koncept prepojenia slow cinema s vnútrozáberovou montážou a princípom divadelnej konverzačky. Podobným spôsobom pokračuje v Malmkrogu, v ktorom vychádza z textu filozofa Vladimíra Solovjova. Dej sa odohráva počas návštevy v aristokratickom sídle. Predstavuje globálnu cestu dejinami a myšlienkový konštrukt o možnostiach existencie. Štýlovo vyniká dokonalou mizanscénou a precíznym výrazom historickej doby, v ktorej sa odohráva. Ide o fascinujúcu obrazovú fresku a zároveň strhujúce intelektuálne cvičenie, ktoré prináša ironickú kritiku aktuálneho sveta. (Art Film Fest)

(viac)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama