Reklama

Reklama

Malmkrog

(festivalový názov)
  • Česko Malmkrog (festivalový názov) (viac)
Trailer
Rumunsko / Srbsko / Švédsko / Švajčiarsko / Bosna a Hercegovina / Severné Macedónsko / Veľká Británia / Francúzsko, 2020, 201 min

Obsahy(1)

Cristi Puiu je radikálny režisér extrémov: každý jeho film je cvičením z estetiky, ponára nás do hlbín času a priestoru. V predchádzajúcom filme Sieranevada použil koncept prepojenia slow cinema s vnútrozáberovou montážou a princípom divadelnej konverzačky. Podobným spôsobom pokračuje v Malmkrogu, v ktorom vychádza z textu filozofa Vladimíra Solovjova. Dej sa odohráva počas návštevy v aristokratickom sídle. Predstavuje globálnu cestu dejinami a myšlienkový konštrukt o možnostiach existencie. Štýlovo vyniká dokonalou mizanscénou a precíznym výrazom historickej doby, v ktorej sa odohráva. Ide o fascinujúcu obrazovú fresku a zároveň strhujúce intelektuálne cvičenie, ktoré prináša ironickú kritiku aktuálneho sveta. (Art Film Fest)

(viac)

Filmotéka

Používateľ Formát Jazyky Pridané Pozn.
andy1 digitálna kópia
09.04.2023
black.mao Iné
24.02.2021
mawzir DVD
18.12.2020

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama