Reklama

Reklama

Černý medvěd

Trailer

Obsahy(1)

V odlehlém domě u jezera v Adirondackém pohoří hostí hudebník Gabe (Christopher Abbott) a těhotná bývalá tanečnice Blair (Sarah Gadonová) záhadnou režisérku Allison (Aubrey Plazaová), která hledá inspiraci pro svoji filmovou tvorbu. Všichni tři se ocitnou ve vypočítavé hře chtíče, manipulace a žárlivosti, aniž by věděli, jak moc to zkomplikuje jejich životy; umělecké aspirace ženy, která prochází tvůrčí krizí, stírají hranici mezi autobiografií a imaginárním filmovým scénářem. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (30)

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Uff, tak to bol poriadny nárez nezmyselnosti pohnútok vložených do tajničky, ktorú rozlúštiť by bolo hádam, nemožné. Celé to pripadalo, ako by Patricia O'Neill, ako Allison, prišla na samotu hľadať , inšpiráciu scenára, pre filmový príbeh. V tých jej psychózach si všetko predstavovala, tak živo, že popri vymýšľaní scenára si hneď zriadila výrobný štáb s prítomným celým realizačným tímom, až jej z toho poriadne začalo hrabať. Aj po úskaliach, keď produkčná dostala sračku a rozdávala prdy celému tímu /proporcie na to mala/, ako na páse, zase samotná Allison sa zaľúbila do režiséra, ktorý ju podvádzal, za čo sa ožrala, ako hovädo, až sa tam z nenazdania zrazu objavil medveď, čo bude asi tou najväčšou záhadou tohto pomäteného projektu, sa dielo podarilo. Áno, dielo sa jej nakoniec podarilo, keď si hrdo a spokojne odfukovala na móle pri jazere nad dokonalosťou. O tej dokonalosti a spokojnosti u diváka sa, až tak tvrdiť nedá. Ten keby sa hlbšie vžil do toho fasungu, by skončil najskôr na psychiatrii. Nakoniec, niečo to predsa len pripomínalo. Čo na to, pán Fellini. ()

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Black Bear funguje na niekolkych urovniach.Je tak otvoreny intepretacii,žu funguje ako chceme.Film može byt ostrou čiernou vstahovou komediou,čiastočnym skumanim tvoriveho procesu a čiastočnou metafikciou.Pri filme s minimalnou zapletkou a bez skutočnej akcie nesmie divak spustit oči z obrazovky.Nič nie je take ako sa zda a všetko je prezentovane zo zahadnou snovostou.Všetci hrame navzajom hry a neustale porušujeme vlastne pravidla,aby sme uspokojili ostatny,ale z akych dôvodov?Black Bear rieši tieto problemy bez toho aby potreboval velke monology. ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

netušil sem do čeho jdu a pár hodin po shlédnutí nejspíš jen matně tuším - nebo si zhruba domýšlím o co vlastně šlo.Pořád mi sice uniká ten medvěd v názvu - je to proto že přezdívka jedné z postav je bear?nebo je to proto že se tam medvěd 2x objeví a má nějaký skrytý smysl na který sem nepřišel?Každopádně Aubrey Plaza je skvělá a neztratí se ani zbytek herců.Že bych to chtěl ale vidět znova abych si potvrdil svoje myšlenky se říct nedá...60% ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Prvá časť filmu - totálne klišé, ktoré by sa dalo zhrnúť do troch viet, druhá časť - totálny chaos, a v podstate tiež klišé. Aubrey Plaza mám rada, zahrala to dobre, aj keď neviem načo. Mozgová mŕtvica v devätnástich, či kedy to mala, jej možno dopomohla k tomu tupému výrazu. Inak nuda, pri ktorej som si spravila tri zádery na prstoch a trikrát vyleštila okuliare. ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Aubrey Plaza ukázal už v seriáli Legion, že je výborná a charakterová herečka. V tomto filme to iba potvrdzuje a až na konci som si uvedomil, že ako bravúrne zvládla obe, resp. všetky tri úlohy a že to bola tá istá herečka v jednom filme. Aj ostatní herci hrali výborne a celkovo film pôsobí zaujímavo a svižne. 7,2/10. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama