Reklama

Reklama

Černý medvěd

Trailer

Obsahy(1)

V odlehlém domě u jezera v Adirondackém pohoří hostí hudebník Gabe (Christopher Abbott) a těhotná bývalá tanečnice Blair (Sarah Gadonová) záhadnou režisérku Allison (Aubrey Plazaová), která hledá inspiraci pro svoji filmovou tvorbu. Všichni tři se ocitnou ve vypočítavé hře chtíče, manipulace a žárlivosti, aniž by věděli, jak moc to zkomplikuje jejich životy; umělecké aspirace ženy, která prochází tvůrčí krizí, stírají hranici mezi autobiografií a imaginárním filmovým scénářem. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (30)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Na konci filmu som ostal skutočne fascinovaný. Myslím si, že "Black Bear" musím vo veľa aspektoch veľmi oceniť. Rozbeh filmu v prvej polke ma akosi úplne nechytil, no keď sme sa presunuli do tej druhej, bolo to absolútne fascinujúce sledovať. A vo všetkom absolútne najviac exceluje fantastická Aubrey Plaza, ktorá by si za svoj herecký výkon v tomto filme zaslúžila nejaké ocenenie. Bola absolútne perfektná, presvedčivá a každú scénku dala absolútne na jednotku. Tak tomu všetkému verila, až som tomu uveril aj ja a absolútne ma posadila na zadok. Rovnako skvelí sú ale aj všetci ostatní. Sarah Gadon, Christopher Abbott a všetci z tímu, ktorí sa starali o to, aby sme v druhej polke mohli mať to natáčanie. Nechcem o tomto filme prezrádzať veľa, lebo myslím si, že je najlepšie ísť do neho s čo najmenším množstvom informácií. Problémom je trošku prvá polka, kde hoci dialógy boli dobre napísané, tak niektoré scénky boli moc dlhé a málo akčné na to, aby som si ich dokázal nejako výraznejšie užiť. Nebolo to zlé, ale rozhodne nie to, čo film priniesol vo svojej druhej časti. Myslím is, že za jedno pozretie tento film stojí. Už len minimálne z toho, aby ste napočítali koľko káv sa vo filme stihlo vyliať na oblečenie niekoho z hercov. Hodnotenie: B+ ()

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Uff, tak to bol poriadny nárez nezmyselnosti pohnútok vložených do tajničky, ktorú rozlúštiť by bolo hádam, nemožné. Celé to pripadalo, ako by Patricia O'Neill, ako Allison, prišla na samotu hľadať , inšpiráciu scenára, pre filmový príbeh. V tých jej psychózach si všetko predstavovala, tak živo, že popri vymýšľaní scenára si hneď zriadila výrobný štáb s prítomným celým realizačným tímom, až jej z toho poriadne začalo hrabať. Aj po úskaliach, keď produkčná dostala sračku a rozdávala prdy celému tímu /proporcie na to mala/, ako na páse, zase samotná Allison sa zaľúbila do režiséra, ktorý ju podvádzal, za čo sa ožrala, ako hovädo, až sa tam z nenazdania zrazu objavil medveď, čo bude asi tou najväčšou záhadou tohto pomäteného projektu, sa dielo podarilo. Áno, dielo sa jej nakoniec podarilo, keď si hrdo a spokojne odfukovala na móle pri jazere nad dokonalosťou. O tej dokonalosti a spokojnosti u diváka sa, až tak tvrdiť nedá. Ten keby sa hlbšie vžil do toho fasungu, by skončil najskôr na psychiatrii. Nakoniec, niečo to predsa len pripomínalo. Čo na to, pán Fellini. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Niekde medzi 50% až 100%, až neviem, akú výslednú známku mám filmu udeliť. Áno, najlepšie je vopred vôbec nič nevedieť. Začína to ako Allen a Bergman, pokračuje ako možno zase Allen a Kaufman dohromady a končí ako čistý Kaufman, možno dokonca s Lynchom. Je to puzzle, kde tie jednotlivé dieliky do seba až tak nepasujú, ale ide dokonca o zámer, aby ste rozmýšľali nad prvou polovicou v súvislosti tou druhou a nakoniec aj v spojitosti s dovetkom a ďalej si nad touto šialenou kombináciou lámali hlavu. Prídete na riešenie, ktoré sa určite bude líšiť od riešenia niekoho iného, kto s vami napríklad film pozeral. Ja mám tiež vlastné, ale radšej ním nebudem nikoho otravovať. Myšlienky tvorcov sú ale jasné, to je myslím to najdôležitejšie, takže s pochopením toho, čo chcel básnik povedať, by problém nemal mať nikto, kto sa do filmu pustí. Ale upozorňujem, že je určený najmä pre "diváckych snobov". ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Prvá časť filmu - totálne klišé, ktoré by sa dalo zhrnúť do troch viet, druhá časť - totálny chaos, a v podstate tiež klišé. Aubrey Plaza mám rada, zahrala to dobre, aj keď neviem načo. Mozgová mŕtvica v devätnástich, či kedy to mala, jej možno dopomohla k tomu tupému výrazu. Inak nuda, pri ktorej som si spravila tri zádery na prstoch a trikrát vyleštila okuliare. ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Aubrey Plaza ukázal už v seriáli Legion, že je výborná a charakterová herečka. V tomto filme to iba potvrdzuje a až na konci som si uvedomil, že ako bravúrne zvládla obe, resp. všetky tri úlohy a že to bola tá istá herečka v jednom filme. Aj ostatní herci hrali výborne a celkovo film pôsobí zaujímavo a svižne. 7,2/10. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama