Reklama

Reklama

Klietka

  • Česko Klícka (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadno nabytého bohatství v tepajícím Londýně konce 80. let 20. století opouští obchodník Rory (Jude Law) svůj pohodlný život v USA a přesouvá se s celou rodinu do pronajatého velkolepého sídla na anglickém venkově. Ačkoli má jeho žena Allison (Carrie Coon) svoje pochybnosti, udělá, co se od ní očekává, a následuje manžela do cizí země. Roryho životní sen - uskutečnit výnosný obchod a dostat se do nejvyšších pater společenského žebříčku - je na dosah a on je mu ochoten přinášet stále větší oběti na úkor celé rodiny i přátel. Věci se postupně vymykají kontrole a rodinná idyla začíná vrzat stejně jako prkna staletého domu. (Aerofilms)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (28)

SpaceOdyseus 

všetky recenzie používateľa

Druhý film od Durkina, co jsem viděl a hned stejné téma. Očividně ho zajímá rozpad rodiny. Tentokrát ve středostavovských kulisách a businessové cestě na vrchol. Musím říct, že wrestlingové pozadí u jeho novějšího filmu mi přišlo zajímavější a uchopitelnější. Jinak ale dobrá práce, kterou jen podtrhává herecky parádní ustřední dvojice. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

hodně pomalé rodinné drama,kde se za celou dobu nestane prakticky vůbec nic zajímavého.To,že tu umře kůň,Carrie Coon a Jude Law mají sex a pak se zbytek filmu hádají a Jude Law by zase byl rád boháčem,ale nedaří se mu je na skoro dvě hodny zoufale málo.A bohužel to nezachrání ani to,že je to opravdu dobře zahrané...40% ()

Reklama

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

The Nest horor v ktorom je bohatsvo ten najväčši demon.The Nest je hviezdno obsadeny film,ktory je značne nedoceneny.Nest je dlho očakavanym a brilantnym filmom režisera Durkina na ktory sme si museli počkat 9 rokov od jeho slavneho debutu.Aj ked sa dej odohrava v 80.rokoch ,je to o pocite vlastneho domova ,ktory sa obracia proti vam,tema filmu rezonuje daleko za jeho časovym obdobym. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Hniezdo” v Amerike vymenili za pohodlné "hniezdočko" v Anglicku, s akousi vidinou lepšieho života, a to na základe predchádzajúcich skúseností, z toho vyplývajúcich, že maklér Rory O’Hara, by mal zrejme opäť vojsť do tých bezpečných, stojatých vôd rovnako, ako bolo tomu už predtým, pričom taktiež so sebou zoberie i celú svoju rodinku, pozostávajúcu z americkej, atraktívnej manželky Allison, profesionálne sa venujúcej koňom, ďalej, nevlastnej dcéry Samanthy, a vlastného syna Benjamina, keď obidvaja sú ešte stále školou povinní. Najprv to vyzerá vskutku dosť sľubne, pretože v rozľahlom, pánskom sídle, majú priestoru viac, než dostatok, a to ani nehovoriac o dvornom exteriéri, kde si Ben môže zahrať futbal do maximálne možného vyčerpania. Postupom času sa situácia ale začína rapídne meniť k horšiemu, keďže Rory je neustále iba v robote, konkrétne od nevidím do nevidím, skrátka workoholik, ako vyšitý, ktorý zanedbáva rodinu, a tak sa to musí následne aj niekde odzrkadliť, všakže... ? Od momentu, keď zomrel chorý a milovaný "Richmond" , to ide s manželkou dolu vodou, kedy iba fajčí jednu od druhej, ako taký Turek, a už vôbec sa nezamýšľa nad tým, že fajčenie v podstate len škodí zdraviu, alebo Sam sa čoraz intenzívnejšie vzpiera autoritám, to jest, stáva sa začínajúcou rebelantkou, a nakoniec poslušného synčeka zatiaľ vo vzdelávacom inštitúte šikanujú, a tak teda z každého rožku trošku, kedy nie je núdze o vyhrotené situácie, ak samozrejme príde na lámanie chleba, a k tomu určite i neskôr dôjde. Peňazí ubúda a hádok pribúda, čiže všetci sú v ozaj nezávideniahodnej pozícii. Zmráka sa im na horšie časy ? Vyriešia si to medzi sebou, najmä muž so ženou, či sa bude sama mizéria len prehlbovať ? / I napriek tomu, že má Durkinov film dobré obsadenie, nie je jeho potenciál tak využitý, ako by v konečnom dôsledku mohol byť a nebol, i keď asi posledných 30 minút, sa pridávalo na dynamike, moje rozhodnutie s hodnotením sa nezmenilo. Prečo ? Minimálne úvod s jadrom má kopec hluchých miest, nezaujímavých a zbytočných scén a chaotického strihu. Záver je na tom už hmatateľnejšie lepšie, vtedy protagonisti idú na maximum. Kameramanom bol maďarský Mátyás Erdély, ktorý má na konte takého Sauloveho syna, a tak veľmi dobre vie, ako snímať, čo najdepresívnejšie zábery, ktorých tu bolo neúrekom. Najmä, jeden bol extrémne vyčerpávajúcim ! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jude Law sa s manželkou presťahuje niekam na anglický vidiek do kaštieľa. Za prvých 30 minút sa absolútne nič nedeje, akurát jedna akože sexuálne scéna s ochkajúcim Júdom. Hudba však stále láka na to, že niečo sa stane, niečo príde, ste v očakávaní. Lenže ono to pokračuje takto ďalej, tempo je pomalšie než by ste si želali. Dostávate pomaly dávky rodinnej drámy, kde každá postava je celkom iná a ako celok nefungujú, sledujete ustavičné hádky, ale nepríde k tomu nič naviac. Takto sa odveziete až do konca, aby ste zistili, že vlastne ide o obyčajnú drámu, pointu ktorej budete ešte dlho hľadať. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v priebehu septembra 2018 vo Veľkej Británii a Kanade. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama