Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zpěvák a zpěvačka z malého města si nenechají ujít příležitost, splní si sen a zúčastní se největší pěvecké soutěže na světě. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (354)

classic 

všetky recenzie používateľa

„Súťaž piesní Eurovízia: Príbeh ohňa Saga” započala v islandskom Húsavíku, 6. apríla 1974, kedy malý Lars Erickssong začal pred televíznou obrazovkou spontánne tancovať na švédsku, hudobnú skupinu ABBA, ktorá so svojou piesňou „Waterloo” , práve čochvíľa vyhrá už 19. ročník súťaže "Eurovision Song Contest" , že do rytmu sa taktiež pridáva i malá a „nemá” Sigrit Ericksdóttir, ale tu od (všade)prítomného publika samých dospelákov, zožnú iba uštipačný výsmech, no aspoň priateľstvo medzi nimi navždy zotrvá, že vtedy to bol vôbec prvotný impulz, prečo sa spievaniu a tancovaniu venovať snáď donekonečna a ešte oveľa ďalej... ? Založili si spevácke duo "FIRE SAGA" , kde po večeroch hrávajú v akomsi rybárskom klube, pretože sám Lars je rybárom a Sigrit sa stala učiteľkou. Najprv sa totálne zvláštnou « náhodou » prostredníctvom islandskej, verejnej televízie dostanú do štátnej súťaže, aby sa následne vďaka, hádam ešte väčšej » nehody « nakoniec prebojovali na samotnú Eurovíziu do škótskeho Edinburghu, pričom tu už budú len samé esá, akými určite sú, Rus Alexander Lemtov, či Grékyňa Mita Xenakis, kedy to už bude o úplne niečom inom. Sú ale pokladaní za totálnych outsiderov, pretože svoje vystúpenia si spríjemňujú „bizarnými zrážkami” , čím zase inkasujú ten pocit trápnosti z liet minulých. Ako sa napokon so všetkým vysporiadajú, a či vonkoncom vyhrajú, to je vskutku viac, než otázne... ? / David Dobkin je v prvom rade - komediálnym (rutinérskym) režisérom, ktorý si prehľadne ukočíroval super-komika Willa Ferrella, ktorý si zároveň sám sebe napísal scenár priamo ušitý na mieru, a to za miernej kolaborácie Andrewa Steelea, že buď chcú len cielene zosmiešniť celú štruktúru Veľkej ceny Eurovízie, alebo im skladajú len akýsi hold, asi z každého rožku trošku... ? I keď by som sa asi viac priklonil k tej „SATIRE” ? Rachel McAdams je nemenej zaujímavá, kedy obidvaja sú priam božskí, čo ešte intenzívnejšie umocňuje i kamera Dannyho Cohena, ktorá ich sníma v celku. Potešil i niekdajší "James Bond" v malej úlohe otca hlavnej postavy. A síce týmto sympatickým filmíkom Netflix dieru do sveta asi neurobí, ale zase si treba povedať aj to, že nebol žiadnou stratou času, totoiž obsahoval zopár slušne vtipných sekvencií. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

O Eurovizi (a jejích podivných aférách) jsem měl vždy jen mlhavé povědomí a proto když se objevil trailer na tento film (ano, ten videoklip, jež jsme každý viděli desetkrát), jsem to bral tak, že si velký fanoušek Will Ferrell natočil velké promo na letošní ročník a nejedná se o skutečný film (podobně jako před nedávnem ten trailer na Dundeeho). Je velká škoda, že zrovna letos to nevyšlo a film to zbytečně odnesl, jelikož ten buzz mohl být mnohonásobně větší...a oprávněně, jelikož se jedná o feel good film s přestřelenými gagy, jak ostatně u Ferrella s Mccartym známe, ovšem v těch správných momentech dokáže přesně zahrát na melancholickou strunu. Někdy je to až moc pitomé, ale celkově jsem si to moc užil a doufám, že i ty čísla na Netflixu budou! ... 7,5/10 ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Čím je humor trápnejší, tým je film zábavnejší. Všetky možné spevácke kreatúry posledných liet v tejto súťaži sa zišli, aby sa na nich svet pobavil. Možno ani netušili, že sa stali užitočnými idiotmi. Toto panoptikum vhodne doplnil Will Ferrell. Príbeh o snoch a túžbach nie je síce na zahodenie, mnohé nekorektné fórky vcelku zábavné, ale Ferrellove filmy majú vždy svoje ale... Vyznavači povrchných speváckych a talentových súťaží budú nadšení, mne zostáva len podotknúť, že Eurovision si zaslúži tento film a tento film si zaslúži Eurovision. A je mi ľúto Islandu. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Milý film s úžasnou Rachel (ak to všetko spievala ona, tak asi mám novú najobľúbenejšiu speváčku), ktorému hrozne škodí Ferrell. Jednak v tej úlohe pôsobí ako päsť na oko kvôli svojmu veku, no s výnimkou jeho poznámok o Američanoch, nie je ani príliš vtipný. Má ale aj veľké plus za to, že dokázal ako scenárista veľmi dobre zachytiť pravidlá a všetko okolo tejto súťaže, o ktorej v USA nemali doteraz ani šajn, že niečo také existuje. Ja sám tým pravidlám príliš nerozumiem, keďže Eurovision sa koná väčšinou bez Slovenska. Myslím, že sme boli jeho súčasťou len 3x (Tublatanka, Palonder, Kristína) a nikdy sme sa do finále nedostali, takže nie sme touto súťažou tak zasiahnutí ako zvyšok Európy. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

V adoraci jinakosti je Fire Saga mile neodolatelná a chvílemi téměř podvratná, v soundtracku pak stoprocentní, ale na každý úžasný gag nebo píseň připadá pravidelně i jedno zakopnutí. Sošný Brosnan deklamuje překážející hluboká moudra, vážné chvíle trvají neúměrně dlouho a hlavní hrdina smutně často vychází ze sporných situací jako zaslepený sobec. Pár týdnů po zhlédnutí ale dokonale obsazené vedlejší role (Dan Nekonečný Stevens) a na míru přesně vysoustružené songy pomalu zahlazují většinu prasklin a nenápadně tahají hodnocení výš. Rezervu si ale nechávám pro nevyhnutelnou další projekci. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (29)

  • I když byla Rachel McAdams přezpívána švédskou zpěvačkou Molly My Marianne Sandén, při natáčení zpívala všechny písně naživo. (ClaireWhite)
  • Herec Hannes Óli Ágústsson (Olaf) bol hovorcom islandskej poroty počas skutočného veľkého finále Eurovision Song Contest Rotterdam 2021. Namiesto pridelenia 12 bodov zúčastnenej krajine dal body pesničke „Ja Ja Ding Dong“. (belinko)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama