Reklama

Reklama

Kripl kemp: Revoluce na kolečkách

  • USA Crip Camp (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Průlomový letní tábor vyburcuje skupinu teenagerů s handicapem, aby vytvořili hnutí. Vydláždí tak novou cestu k větší rovnosti. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (16)

VsetkoVsade 

všetky recenzie používateľa

Úprimne obdivujem každého, kto nájde dostatočnú odvahu začať s aktívnou pomocou hendikepovaným spoluobčanom pri zaradení do spoločnosti. Sám s nimi síce pestujem nadštandardné vzťahy, epileptikom pri záchvatoch srdečne potriasam rukou, hluchým deťom pred spaním ochotne čítam rozprávky a slepcov na konci návštevy uisťujem, že sa už čoskoro opäť vidíme, obetovať svoj čas podobným aktivitám v pravidelných intervaloch je však bezpochyby nemalou výzvou. Mne obvykle stačí už vedomie, že som úspešne prežil ďalších dvadsaťštyri hodín bez záznamu o násilnom trestnom čine a zoznam dobrých skutkov na daný deň si s piesňou na perách spokojne odfajknem ako splnený. Osobne si však myslím, že činnosť ľudí podobných organizátorom tábora v tomto skvelom dokumente by si vo svete zaslúžila ďaleko viac pozornosti, v ich prípade totiž na rozdiel od Kardashianiek, LilPumpov a ďalších duševných invalidov obývajúcich vrcholy rebríčkov spoločenskej popularity, ide o tie ozajstné celebrity, ktoré spolu s barmanmi či dílermi životy ľudí vo svojom okolí neváhajú denne robiť lepšími. ()

panki9922 

všetky recenzie používateľa

Výborný dokument o tom, ako ťažko a dlho museli hendikepovaní ľudia bojovať za svoje občianske práva a rovnoprávnosť - rozumej napr. bezbariérový prístup. Ako však bolo spomenuté v dokumente - jedna vec je prijať zákon, iná vec je, aby sa podľa daného zákona správala spoločnosť. Je neuveriteľné, aký ťažký život malí hendikepovaní ľudia do prijatia zákona 504. Crip Camp má správnu dávku vtipu, informatívnosti, gradácie a dobových záberov. ()

Reklama

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

[VIDĚNO 18.4.] "One of the counselors gave me a whole lesson on how to kiss. That was one of the best physical therapies I ever had. A couple days after, I had my first date with a girl camper. And I felt her hand on my cock. That was heaven!" ______ Inspirativní dokumentární kompendium 'Kripl kemp: Revoluce na kolečkách' nemohlo dostát víc inovativního názvu, jelikož doslova pojednává o revoluci na kolečkách - revoluci, jež se svým sociálním impaktem zapsala do novodobé historie, a jejíž poslání a vize by neměla být zapomenuta. Dokument velmi poutavou formou a perspektivní narací mapuje unikátní příběh levicového hendikepového hnutí které svádí letitý boj proti americkému establishmentu za ideál inkluzivní společnosti a prolomení bariéry, která nediskriminuje tělesně postižené. Zároveň je děj striktně komponován z autentických dobových amatérských záběrů z éry květinových dětí a legendárního koncertu ve Woodstocku, které jakoby zároveň pocházely z magického paralelního univerza - vše samozřejmě emocionálně umocněné dokonalým soundtrackem a euforií sedmdesátkového sentimentu absolutní svobodomyslnosti. 'Kripl kemp: Revoluce na kolečkách' si tak každý může rozmanitě vyložit libovolně po svém - někdo jej bude vnímat jako optimistickou feel-good podívanou, či cynicky upřímnou tragikomedii která si diváka bezelstně obmotá kolem prstu svým (vzhledem k senzitivitě tématu) specifickým nekorektním humorem, anebo jako neobyčejnou ódu na kamarádství a nostalgii letních lásek. Každopádně garance kriplovské zábavy je zaručena stejně jako umělé hnáty pro poručíka Dana.... [#OSCARS2021] ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

I keď sa dokument volá Crip Camp, tak v dotyčnom tábore Jened strávime niečo zhruba tretinu filmu. Ide skôr o akúsi expozíciu pred skutočným životom všetkých zúčastnených, ktorý pre týchto ľudí znamenal z veľkej časti boj za vlastné občianske práva, respektíve za rovnoprávnosť. Že to bol boj neľahký, sa budete presvedčovať niečo vyše hodinu stopáže. A aj napriek tomu, že sa skladal z čiastkových víťazstiev, je zrejmé, že bojovať treba neustále ďalej. Vždy sa môže vyskytnúť tak arogantný človek, ako napríklad Nixon, ktorý vaše najzákladnejšie práva zmätie zo stola iba preto, že pre štát nepredstavujete finančný zisk. Občas sa vám tak bude chcieť počas sledovania tohto dokumentu zvracať, ale rozhodne nie kvôli pohľadu na postihnutých ľudí. ()

ink flo 

všetky recenzie používateľa

Méně známá odnož všech větví "consciousness rising", které se rozrostly v 60. letech. O prvním US táboře pro handicapované, který vedla parta hippíků. A díky kterému se zformovalo hnutí vedené jednou bojovnou ženou na vozíčku. Skrze radikální akce typu několikadenní přenocování před kanceláří senátora nebo zablokování hlavní dopravní tepny Manhattanu se jim postupně začalo dařit prosazovat různé změny směrem k větší bezbariérovosti prostorové/fyzické i mentální. Je to vtipný i dojemný. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama