Reklama

Reklama

Skutočný príbeh skupinky detí a dospievajúcich, ktorí prežili koncentračné tábory a väčšinou boli jedinými členmi svojich rodín, ktorí prežili holokaust. V internátnej škole na brehu jazera Windermere sa snažia zotaviť a prekonať svoje traumy, aby mohli začať nový život v novej krajine. Je to pre nich veľmi ťažké, no zdroj sily napokon nájdu v pevných priateľstvách, ktoré im aspoň čiastočne nahrádzajú rodiny, o ktoré prišli. (RTVS)

(viac)

Recenzie (22)

viap 

všetky recenzie používateľa

Príbeh podľa skutočných udalostiach o poľských židovských deťoch, ktoré prežili holokaust, stratili rodiny a boli privezené do Veľkej Británie po druhej svetovej vojne. V tábore sa pomalí adaptujú na slobodný život a vyrovnávajú sa s traumami z koncentračných táboroch Film dodáva ďalší zaujímavý a malo diskutovaný pohľad na holokaust ()

tomik99 

všetky recenzie používateľa

Hezky natočený film, kdy si alespoň každý z nás uvědomí, že po válce to vše nekončí, ale problémy přetrvávají dál, které musela naše společnost vyřešit. Dokud jsem film neviděl, nedokázal jsem si představit (což asi nikdo z nás), čím si děti musely projít, a jaké následky to na nich zanechalo. Ať už jsou to běžné návyky, stolování, spaní, strach ze psů apod. Někdy to bylo i bolestivé sledovat, kdy by člověk nad dětmi zlomil hůl, protože jsou na první pohled nezařaditelné do běžné společnosti. Dokážu si představit, že by film šel ještě hlouběji a právě zkoumal psychiku jednotlivých dětí, za to ostatně strhávám jednu hvězdu. Jsem ale ve finále rád, že se těmto lidem podařilo zlomit to prokletí a naopak někteří z nich byli následně v životě velice úspěšní. ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý pohled na holokaust  1)  zase z jiného úhlu._____ 2)  Film vnímám jako svého druhu hraný dokument. To ale není špatně, z mého pohledu je to spíš plus._____ 3)  Výstižný koment: Morholt*****.                       .                      .                     .                         .                .                                                      . ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nedôvera so všetkých uhlov pohľadu. A toto je príbeh tých, čo sa ocitli v rozhodne lepšej reštartovacej pozícii, ako ostatné "deti". Tak či onak som si myslel, že ma samotný snímok (podľa obsahu) viac zasiahne. Táto generácia ľudí to musela mať nesmierne ťažké, no presunúť takéto emócie na plátno, rozhodne nedokáže každý, i keď úplný záver rozhodne na city rozhodne zahrá. ()

Equilita 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som natrafila úplnou náhodou a som veľmi rada, že som mu dala šancu, pretože to bola zatiaľ najlepšie investovaná filmová hodinka a pol za posledný čas. Nepoznám veľa filmov, ktoré by sa venovali určitej povojnovej problematike tak, ako práve tento. Bola to emotívna jazda, kde sa striedal smútok a súcit s radosťou a nádejou pre decká z koncentrákov, ktoré sa pomaly ale isto adaptujú zo sveta hrôzy do normálu. Chválim aj výber hercov, špeciálne spomeniem Thomasa Kretschmanna, ktorý stvárnil veľmi príjemnú postavu, pre mňa možno až tak sympatickú, ako bol napríklad Liam Neeson v Schindlerovom zozname. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (2)

  • Hoci sa film odohráva v Lake District (Anglicko), produkcia bola v skutočnosti natočená na miestach po celom Severnom Írsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama