Reklama

Reklama

Bolero, globálny hit

(TV film)
  • Česko Bolero, celosvětový hit (viac)

Obsahy(1)

Bolero, táto mimoriadne populárna skladba Maurica Ravela, sa hrá vo svete každých 15 minút. Autori tohto dokumentu sa pokúsili nájsť odpoveď na otázku ako táto skladba ovplyvnila svetovú pop-kultúru? Aké emócie vyvoláva? Aké pocity prebúdza v poslucháčoch? Slovo majú umelci, ktorí túto skladbu v priebehu desaťročí interpretovali. Lalo Schiffrin, Rufus Wainwright, Angélique Kidjo, Claude Lelouch, Marie-Agnès Gillot… a iní... (RTVS)

(viac)

Recenzie (4)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Taková dokumentová oddychovka bez užitečných informací. K vidění v archivu České televize https://www.ceskatelevize.cz/porady/13096159798-bolero-celosvetovy-hit/ ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Skvelá skladba, to veru. Od svojho vzniku v roku 1928 je Ravelovo „Boléro“ najobľúbenejším „klasickým“ dielom na svete. Bubnová rozprávka, ktorá zachytáva mimoriadny osud toho, čo malo byť kedysi radikálne. Ale dokument neodhaľuje nič extra, len základ. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Takže ide vlastne o techo hudbu s typickým strojovým opakovaním motívu bubnov. A tiež o typickú filmovú muziku použitú v množstve filmov a ešte väčšie množstvo filmových hudobných skladateľov sa ním inšpirovalo a je to poznať. Po tomto dokumente mi bude Bolero znieť v hlave ešte pár hodín a budem s ním zaspávať. ()

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Milujem túto famóznu skladbu a preto všetko čo je o nej známe ma zaujíma. Je tu k zhliadnutiu množstvo zaujímavých a netradičných prevedení. A hoci je to len dokument, je to predsa Maurice Ravel a jeho Bolero!!!! ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama