Reklama

Reklama

Neprožité životy

  • Veľká Británia The Roads Not Taken
Trailer 1

Oscarový Javier Bardem a Elle Fanningová ztvárnili otce a dceru v dramatu o muži, který si v mysli představuje alternativní životy. Leo (Bardem) se během jednoho dne ztrácí v imaginativním snění o světech, v nichž by mohl žít, zatímco Molly (Fanningová) se snaží vyrovnat s následky otcovy demence ve svém vlastním životě. (HBO Max)

(viac)

Recenzie (5)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Silná téma, ešte silnejšie obsadenie, ale slabšie, málo pútavé spracovanie. Dokopy to nemá ani hodinku a pol, ale vlečie sa to ako slimák z ulity, keďže tomu chýba okrem nosného námetu aj nejaké dejové vyžarovanie, niečo výrazné, čo udrží diváka v pozornosti. Bardem urobil ďalší zárez a obohatil svoju zbierku mimoriadnych výkonov. Škoda, že to nedostalo lepší šat, ale dostali sme určite minimálne ten výraz, že strácať rozum nie je med lízať. Ani pre inkriminovaného, ani pre rodinu. ()

Vxxx 

všetky recenzie používateľa

Trochu zdlouhavé a místy nudné, ale velice silný příběh se zajímavou výpravou. Ráda bych Bardema viděla v nominacích na Oscara za tuhle roli. 3* ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Obětavou péči dcery o "v myšlenkách ztraceného" otce jaksi shazuje fakt, že si jeho stav nepřipouští. On mezitím ve své hlavě prožívá vzpomínky na životy, co se nikdy nestaly. Jenomže zatímco v realitě – např. při cestě k zubaři nebo v obchodním domě – se chová jako dement (ve smyslu stižený demencí), v oněch "cestách jinam" pro změnu jako kretén. Javier Bardem obě polohy zvládá bravurně, ovšem je prázdná nuda na ně(j) koukat. ()

Stillborn83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi silný film. Natočený síce netradične, ale na mňa to zapôsobilo riadne, aj keď mi je jasné, že to mnohých baviť nebude. V úvode mi celý spád/nespád filmu trochu prekážal, ale postupne som sa do toho čoraz viac ponáral a na mňa to fungovalo. Výsledné nízke hodnotenie tu na ČSFD je za mňa až dehonestujúce. Film je o láske dcéry a otca, ktorý je väčšinou času úplne „inde“. Vo filme máme zobrazený vlastne cca 24 hodín v realite z ich života. Plus k tomu sú ukázané „predstavy“, resp., imaginarány svet myšlienok, v ktorom je hlavný hrdina. Aj keď on až tak imaginárny nie je, len jednoducho, ako sa ukáže, sú to čriepky z jeho života, len hocijako rozhádzané a nevie ich prepijiť s realitou. Zároveň je vykreslené aj to, ako môže demencia či iné choroby mozgu, ovplyvniť nielen pacienta, ale všetkých blízkych. Javier Bardem exceloval, úžasná bola aj Elle Fanning a potešila aj moja obľúbenkyňa Laura Linney a netreba zabúdať ani na Salmu Hayek. ()

Reklama

Reklama