Reklama

Reklama

Lassie sa vracia

  • Česko Lassie se vrací (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvanásťročný Florián a jeho verná psia kamarátka Lassie sú proti svojej vôli rozdelení a Lassie sa dostáva až na druhý koniec krajiny. Z nového domova však utečie a vydáva sa na neuveriteľne odvážnu, strastiplnú, ale aj zábavnú cestu späť. Florián a jeho pes Lassie sú známa dvojka po celom okolí. Nerozluční priatelia si nenechajú ujsť žiadne spoločné huncútstvo a užívajú si idylický život na vidieku. Keď ale Floriánov otec príde o prácu, rodina sa musí presťahovať do malého bytu, kam majú psy prísny zákaz. Verdikt je neúprosný – Lassie musí z domu preč. Ujme sa jej sympatický gróf a vezme ju na panstvo k Severnému moru na opačný koniec krajiny ako darček pre svoju vnučku. Na prvý pohľad by tu Lassie nemalo nič chýbať. Jej vernosť však nemá hraníc, takže len čo sa naskytne príležitosť, utečie a rozbehne sa naspäť domov za Floriánom. Vyráža na neuveriteľné psie dobrodružstvo, na ohromujúcu cestu cez celú krajinu, na cestu plnú prekážok, dobrých ľudí aj ľudí so zlými úmyslami. Hoci je od svojho kamaráta vzdialená niekoľko stovák kilometrov, Lassie nedokáže nič zastaviť. Pre všetkých má jasný odkaz: „Vraciam sa domov.“ (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (17)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Návrat Lassie bol síce najväčšou udalosťou od plavby retardovanej Grétky na plachetnici cez Atlantik, ale mňa až tak neoslovil. Možno preto, že nemám 12 rokov, ale uznávam, že tou farebnosťou a hudobne to bolo zvládnuté na jednotku. Ale príbehovo to je nemastné neslané a to dievčatko s typickým germánskym ksichtom, to nie je žiadne pokukaníčko ani pre najzvrátenejšieho pedofila. Tie zuby jej liezli snáď aj cez uši. ()

Tipko 

všetky recenzie používateľa

Pekné nemecké moderné spracovanie známeho príbehu o chlapcovi a jeho kólii Lessie. Milo ma prekvapil dej pretkávaný dramatickou vážnou hudbou, podpora tradičných hodnôt (tehotnú ženu a bábätká snáď už dnes vo filmoch ani nebadať!) ale najmä uzmierenie rodinných vzťahov. (Čo by som tam nedával, boli isté vulgarizmy a Božie meno nadarmo, no bez toho sa žiaľ, už asi netočí). ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Tento nemecký remake legendárnej zvieracej postavičky stojí síce na pevných základoch, ale na veľmi jednoduchej a klasickej dobrodružnej šablóne, ktorá v podstate len vykráda podobné snímky. Lassie bola vždy moja obľúbená postavička a mal som rád jej príbehy. Je to pekný rodinný snímok, ktorý ale neprinesie nič unikátne a nové. 60 % ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

NECHOĎTE NA TOTO DO KINA, ak vám je vaše IQ milé. Jeden z najhorších nemeckých rodinných filmov, aké som za posledné 3 roky videl. Pokiaľ hľadáte film pre škôlkárov, kde rastie digitálna pšenica, deti majú hlavné slovo v rodine, kradnú zlomyseľnej susedke peniaze a sú premúdrelé, ste na správnom mieste. Nedotiahnutý scenár, hrozné dialógy, dementný záporák, zvláštny casting (Tá malá mala strašný chrup!), 80% afektu, 100% gýč a nevydarený SK dabing. Môžem si gratulovať, že som po 4 mesiacoch čakania vyrazil do kina akurát na pekného psa :) ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Tak tuto verziu Lassie som si pozrel hlavne kvoli tomu,ze to tocili nemci,ktori ma posledne roky presviedcaju,ze su fakt dobri v kinematografii a nesklamali ma ani tentokrat,krasny film,v ktorom dominuje samozrejme havkac,ktory je uzasny,no i herecke obsadenie je skvele,no a na konci aj slzy padali a este musim pochvalit hudbu...:-) ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Nové filmové zpracování legendárního příběhu má i výraznou českou stopu. Lassie totiž ve filmu běhá šumavskou přírodou, českými městy a plave v řece na jihu Čech. Natáčení, které celkově trvalo dva měsíce, se účastnil početný český štáb, v Česku strávili filmaři v létě 2019 téměř dva týdny a ve scénách ze školy si zahrály i děti z Vlachova Březí [Zdroj: novinky.cz] (Ganglion)

Reklama

Reklama