Reklama

Reklama

Epizódy(7)

Obsahy(1)

Na dievčenskej strednej škole Sainotama sa stále niečo deje. V strede diania sa väčšinou nachádza nie najbystrejšia Nozomu "Baka" Taka (Yui Okada) so svojimi dvoma kamarátkami - Akane "Wotou" Kikuchi (Yuri Tsunematsu), ktorá chce kresliť mangu, a flegmatickou Shiori "Robo" Saginomiyou (Yurika Nakamura). Bláznivý situačný komediálny seriál predstavuje hranú adaptáciu anime rovnomenného názvu. (GTS_PUNK)

(viac)

Recenzie (2)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Joshi Kousei no Mudazukai, seriál z produkcie TV Asahi z roku 2020, predstavuje hranú adaptáciu anime rovnomenného názvu, ktoré vyšlo iba rok predtým. Dá sa povedať, že svojím príbehom prakticky identicky, respektíve iba s malými zmenami kopíruje dej anime. Tým pádom o ňom platí to isté, a síce, že sa zakladá na prevažne situačnom humore medzi postavami spolužiačok z prvého ročníka na dievčenskej strednej škole. Paradoxné však je, že zo začiatku hraná adaptácia pôsobí podstatne slabším dojmom než anime. Postupne sa však situácia lepší, pričom druhá polovica seriálu dokonca anime v istých momentoch aj kvalitatívne prevyšuje. Najvýraznejšou črtou je v prípade tohto počinu popri humore jednoznačne herecké obsadenie. To je zvolené skutočne veľmi dobre, pričom jednotlivé postavy diváka bavia. Či už je to hlavná trojica protagonistiek - Nozomu "Baka" Taka (Yui Okada), Akane "Wota" Kikuchi (Yuri Tsunematsu) a Shiori "Robo" Saginomiya (Yurika Nakamura), - alebo vedľajšie postavy, ako napríklad Saku "Loli" Momoi (Mei Hata), Hisui "Majo" Kuso (Ayaka Imoto), učiteľ "Waseda" (Keita Machida) alebo zástupca riaditeľa školy (Koji Ohkura), ich vzájomná súhra vytvára mix zábavných situácií, ktoré niekedy dosahujú takmer až bizarnú podobu, čo je však jedna zo silných stránok seriálu. Výborné sú samozrejme aj ďalšie postavy, ktoré sa tu objavujú. Čo sa technickej stránky diela týka, nemožno očakávať zázraky, ide viac-menej o "typickú" televíznu tvorbu. Ale to v prípade Joshi Kousei no Mudazukai nijako nevadí. Hlavným hnacím motorom tohto seriálu totiž majú byť postavy a humor. A oba tieto aspekty možno hodnotiť ako viac než dobré. ()

gibbon 

všetky recenzie používateľa

Kéž by se tak pod pojmem "japonská pošahanost" mohl nedůvěřivým představit tento ryze komediální seriál o tom, jak promrhat (mudazukai) mládí bez výčitek, zato, řekněme, s noblesou! ()

Reklama

Zaujímavosti (3)

  • V scéne v šiestej minúte je jedno zo želaní "Baky" (Yui Okada) priamym odkazom na film Kimi no na wa. (2016). Jej kamarátka Akane "Wota" Kikuchi (Yuri Tsunematsu) sa jej dokonca spýta, či náhodou včera nebola v kine. (GTS_PUNK)
  • V desiatej minúte možno vidieť scénu, ktorá je zjavnou narážkou na seriál 24 (od r. 2001). Scéna naraz zobrazuje postavy vo viacerých obrazoch, pričom v strede sa nachádza časový odpočet, ktorý dopĺňa aj známy zvuk z amerického seriálu. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama