Reklama

Reklama

Očami Tammy Faye

(neoficiálny názov)
  • Česko Očima Tammy Faye (viac)
Trailer 1

Životní příběh manželského páru Tammy Faye a Jima Bakkerových, kteří zbohatli na propagaci křesťanství. Začali s loutkovým představením a skončili u pravidelného televizního vysílání. Jejich rychlý vzestup ale následoval tvrdý pád po odhalení peněžních podvodů... (TV Prima)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (38)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Musím to Jessice Chastain uznať. Zahrala to skutočne veľmi dobre. O tom nebudem v žiadnom prípade diskutovať. Presvedčila ma svojim výkonom a tú rolu som jej skutočne uveril. Takže tá nominácia na Oscara rozhodne nie je žiadny omyl. To je ale asi aj najväčšie a najsilnejšie pozitívum, ktoré udelím "The Eyes Of Tammy Faye". Na druhú stranu je ale treba povedať, že práve na nej je postavený celý film. Takže tento element v podstate celý film zasahuje veľmi dobre. Bavilo ma to sledovať, snažiť sa nejako pochopiť všetko čo sa dialo a hlavne pochopiť Tammy ako človeka. Pretože pravdou je, že som jej to všetko veril na sto percent. Z tohto filmu by som povedal, že som bol presvedčený o tom, že to bola úprimná žena, ktorá chcela aby sa Boh dotkol každého jedného človeka a aby mohli všetci pocítiť božiu lásku. Pretože v jej očiach Boh miloval všetkých. A nezáležalo na tom kým bol alebo aký to človek bol. A v jej slovách bola veľká dávka súcitu a pokory asi ku komukoľvek. A veril som tomu, že to bolo z jej strany úprimné. Čo sa týka jej manžela Jima, tam by som povedal, že to celé stálo na úplne iných základoch. Film to v tomto smere celkom slušne ukazuje. A možno by som povedal, že začiatky našich hrdinov mohli byť skutočne o prinášaní božieho slova a lásky všetkým naokolo. No postupne sa z toho už stalo len systém na zbieranie peňazí. A áno, žili si obaja v luxuse, kým mnohí ľudia nemajú splnené ani len bežné základné potreby. A v tom je silná dávka pokrytectva. A presne toto pre mňa Jim reprezentoval. Vo výsledku zaujímavý príbeh o dvoch zaujímavých ľuďoch, ktorý však musí mať v sebe aj trošku tej veľkej americkosti. Ale Jessice to neupriem. Hodnotenie: B ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Popri filme SPOTLIGHT, aj tento snímok len potvrdzuje môj názor... Biopic, ktorý sa snaží reflektovať pomerne konzervatívne skutočné postavy, postavy u ktorých veľmi nenájdeme pozitívnosti. A ide na to presne podľa šablóny. Občas sústredene, občas nie. Občas zákonite, občas podprahovo. Herci sa snažia, je to viditeľné a ak podali svoje postavy so skutočne reálnym prednesom a neprehrávali, tak nuž všetká česť a pozastavenie sa nad ich predobrazmi. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Dve hodiny tliachania o kresťanstve. Byť to len o tom, zastrelil by som sa. Našťastie, na pozadí pekne tečú milióny dolárov, stavajú sa honosné sídla, kupujú norkové kožuchy a to všetko z peňazí oblbnutých, sfanatizovaných, kresťanských ovečiek. Toto púšťať na skurvenom TV Lux tak 2 krát denne, aj s ďalšími proticirkevnými počinmi. Možno by ľudia konečne pochopili, koho svojimi eurami podporujú, lebo nie, nedialo sa to len vtedy a teraz už nie. Stálu sú tu medzi nami. Ďalšie pozitívum filmu je, že Jessica bola skvelá a keď nie je ryšavá, má ju kamera radšej. S odstupom času sa ukazuje je ryšavý kocúr nie je zlý herec, len jeho Spider-man bol zlý projekt. Masky sú horúci kandidát na sošku. Na 4 tomu niečo chýbalo, ale smelo môžem dať veľmi silné 3 z 5 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Životný príbeh náboženskej takmer fanatičky a podvodníčky, ktorá si prišla s manželíčkom na svoje, no klepli im po prstoch. Dosť nudné, bez potrebnej drámy, ale Jessica Chastain to zahrala veľmi dobre. Film sa snaží prezentovať aj dosť zábavnou formou, no mňa nepobavil vôbec. A celkovo som mal pocit, že to bolo natočené len preto, aby sa ukázalo, že medzi evanjelikmi, teda tiež kresťanmi, sa nachádza mnoho vodcov, ktorí podporujú LGBT. ()

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

V návaznosti na Oscary jsem se musela podívat na Jessin výkon, nicméně o ní jsem pochybnosti neměla. Ostatně předvedla něco skvělého a její smích je legendární. Mimo to mě nicméně zajímaly i "nejlepší masky", které teda považuji za naprosto otřesné. Ale jinak je to celkem povedené a lehce nad průměrem. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

Súvisiace novinky

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (viac)

Reklama

Reklama