Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Predloha:

Joe Hill (komiks)

Hrajú:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (8)

Zámek a klíč (2020) 

Seriál Zámok a kľúč bol pre mňa sklamaním, nečítal som knižný predlohu a dej ma bohvieako neupútal, jedná sa skôr o fantasy pre kategóriu detí a mladých dospelých, ktorá však nedosahuje úroveň podstatne lepšie spracovaných iných fantasy príbehov pre túto generáciu. Tento seriál sa u mňa zaradí pravdepodobne medzi tie najslabšie v tomto roku, ale jeden nikdy nevie pretože Netflix dokáže zakaždým prekvapiť... ()

Vítejte v Mathesonu (2020) (S01E01) 

Seriál jednoznačne zameraný na vekovú kategóriu mladý dospelý má celkom solídny úvod v ktorom nečakane kľúč otvára zámok. Rodinka sa po tragickej smrti hlavy rodiny presťahuje do zámku, kde si najmladší člen rodiny nájde nezvyčajného kamaráta, fantasy sa pochopiteľne najprv týka dieťaťa ktorému nik neverí a o bielu slečnu sa pochopiteľne začne ihneď po príchode zaujímať afroameričan. Takže rodinka ktorá dedí majetok je biela (nie sú aziati, hispánci ani Inuiti) a v škole dievčine ihneď poskytne pomoc afroameričan (nie aziat, hispánec, Inuita). Pred 20 rokmi by ma to pravdepodobne oslovilo, teraz uvidím akým smerom sa to bude vyvíjať. Aj keď v dnešnej dobre spomínať smer v pozitívnom zmysle slova tiež nie je politicky korektné :-D. ()

Léčka (2020) (S01E02) 

Knihu respektíve komiks na motívy ktorého je seriál natočený som neprečítal a tak som bol zvedavý o čom to celé bude, ale ako som spomenul už v komentári k prvej epizóde cieľovou skupinou seriálu je mladý dospelý a pred mnohými rokmi ma Narnia či Kronika rodu Spiderwickovcov baviť dokázali, ale toto ma zatiaľ príliš neupútalo a neprinieslo nič, čo by divák nečakal. ()

Hrátky v hlavě (2020) (S01E03) 

Pri všetkej úcte k celému týmu, ktorý sa o seriál stará tak aby človek popoludní sledoval seriál a nemohol si ani pri poriadnom vyhraní sa s nastaveniami obrazu pozrieť scénu, pri ktorej lieta Bode pomedzi stromy je katastrofa a nech sa akokoľvek podarili výlety v úvode práve do hlavy Bodeho či neskôr Kinsey tento fakt zatienil úplne všetko ostatné. Doslova zatienil. A , povedzme si na rovinu, scéna v ktorej sotí žena mladého chlapca pod kolesá prichádzajúceho metra tiež nebola zrovna dobrým nápadom, pretože seriál sa vysiela aj v západnej civilizácii a tam pomerne často psychicky chorí ľudia, ktorí rozhodne nie sú pôvodnými obyvateľmi krajiny v ktorej aktuálne žijú páchajú podobné veci. Ale tak keďže pod vlak hodí z trojice detí bieleho chlapca, je to dostatočne politicky korektné. Toľko k Netflixu. ()

Pánové klíčů (2020) (S01E04) 

Prekvapujúcu sa biele dievčatko Kinsey s čiernym alfasamcom Scotom s jedným T dali božček až v štvrtej epizóde a je dosť možné že tak ďaleko to mnoho ľudí ani nedotiahlo (nie k bozku, ale k štvrtej epizóde) ale mladý dospelý budú tento príbeh hltať. Množstvo flashbackov dej skôr narúša a v tejto epizóde dej pomerne stagnuje, je to ešte slabšie ako predchádzajúce epizódy, určite to však nepovažujem za odpad, je to skrátka pre mňa príliš nudné fantasy. ()

Rodokmen (2020) (S01E05) 

Jeden z kľúčov je použitý na zosmiešnenie spolužiačky zo školy, ktorá je pochopiteľne bielej farby pleti. Chápete, politická korektnosť a podobný bullshit. Dokážete si vôbec predstaviť žeby skupinka povedzme rómskych detí šikanovala dieťa bielej farby pleti? Veď to je politicky nekorektné a nikdy sa nič podobné neudialo. Samotný príbeh uviazol, Bode sa snaži brániť pred zberateľkou kľúčov, trochu sa rozvíjajú príbehy Kinsey a Tylera, ale inak strašná nuda. ()

Černé dveře (2020) (S01E06) 

Napriek snahe zapracovať trochu viac napätia opäť chaotický a nezmyselný dej a som rád, že som počas epizódy po očku na telefóne sledoval livestream zo stretnutia hokejovej extraligy dorastu, pretože ten zápas bol podstatne lepší ako tento seriál... ()

Ozvěny (2020) (S01E09) 

Mŕtve telá hodily do rieky aby to vyzeralo že sa utopili. Nikoho nenapadne vykonať pitvu pri tragickej smrti trojice mladých ľudí a zistiť tak, že v pľúcach žiadna voda nebola.Nie je to zďaleka jediná chyba, nelogických krokov je tam viac a pred dvoma epizódami bol povinný dlhší záber na tenisky Vans, aby mladá generácia ktorej je seriál určený pochopila ako sa má obliekať. Výstižný komentár bol k jednej z predchádzajúcich epizód, napriek tomu že veková hranica je od 13 rokov seriál zjavne zaujme iba divákov pod touto vekovou hranicou. ()

Reklama

Reklama