Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Predloha:

Joe Hill (komiks)

Hrajú:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Recenzie používateľa silentname k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2020) (S01) 

1. séria Locke & Key ma veľmi príjemne prekvapila. Čakal som, že to bude dobré, no miestami to prekvapilo aj mňa samotného. Plus je super keď je séria, kde môžem uvažovať čo sa bude diať, ako to bude pokračovať a k čomu reálne na konci dospejeme. Každá epizóda priniesla svoje momentky, no za najslabšiu by som mohol jednoducho ohodnotiť druhú. Myslím si, že tam bolo najviac nudných momentiek a najmenej sa toho udialo. V ostatných epizódach je niekoľko zaujímavých a silných momentiek. Neviem ako sa to drží predlohy, lebo som komiksy nečítal, no potom čo som videl túto sériu sa na to asi pozriem. Som zvedavý čo Joe Hill a Gabriel Rodriguez dali dokopy na papieri. Čo sa seriálu ako takého týka, myslím si, že je to dosť dobre napísané. Postavy sú zaujímavé, bavilo ma sledovať ich a pochopiť čo sa vlastne dialo. Plus je fajn vidieť, že to má aj určité pravidlá, ktorých sa seriál musí držať. Ako napríklad fakt, že Dodge nemôže zobrať kľúče priamo od Lockovcov. Je potrebné, aby jej ich dali osobne. V záverečnej epizóde je niekoľko zaujímavých zvratov, ktoré fungujú dosť dobre. A je skvelé vidieť ako je schopný náš hlavný zloduch manipulovať našich hrdinov. Kľúče samé o sebe sú veľmi zaujímavé. Majú zaujímavé možnosti a som zvedavý, či by sme v ďalších sériach mohli vidieť viac kľúčov a viac možností. Viem si predstaviť, že fanúšikovia hororov, môžu ostať trošku sklamaní z toho, že sa v seriáli nenájde veľké množstvo strašidelných momentov. Možno keby v tom bolo viac hororu, tak by to mohlo byť zaujímavejšie, no nemôžem povedať, že by nás seriál absolútne nikdy nevystrašil. A keď prídu momentky, tak fungujú. Celkovo som veľmi spokojný. A aj keď jednotlivé epizódy samostatne možno nie sú až na úrovni môjho hodnotenie, tak séria ako taká je pre mňa veľmi uspokojivá. Vie mi dať odpovede na otázky, má zaujímavé zvraty a ponúka v ďalších sériach nové možnosti, na ktoré som zvedavý. Takže teším sa na pokračovanie. Hodnotenie: A- ()

Série 2 (2021) (S02) 

Po tom, ako som prečítal všetkých 6 komixových kníh som zhodnotil, že tento seriál sa rozhodol zobrať si len určité elementy do svojich kníh a v realite skôr hovorí svoj vlastný príbeh, ktorý je inšpirovaný touto sériou. Ja s tým osobne nemám problém. Pokiaľ ich príbeh dokáže priniesť zaujímavé elementy, ktoré ocením. A myslím si, že v tomto smere Netflix priniesol niečo, čo stojí za to. 2. séria "Locke & Key" na jednej strane pokračuje tam, kde sme skončili naposledy, no je trošku možno problém keď je vidno, že postavy zostarli o niečo viac. No je celkom zaujímavé vidieť, ako blízko sa môže reálne ich nepriateľ ocitnúť. Pozitívne hodnotím, že v tejto sérii veci v jadre dávajú zmysel, nie sú tu momentky, kde by som mal pocit, že tvorcovia na niečo zabudli, postavy sú dobre spracované a seriálu nechýbajú ani adrenalínové alebo hororové momentky. Musím povedať, že obrovský pavúk v dome patrí medzi moje osobné highlighty čo sa týka hororu. Je to na jednej strane desivé, na druhej aj ohromne akčné. Postavy prechádzajú väčšou dávkou vývoju, dostaneme sa do celkom slušných dramatických scénok a naši zloduchovia sú spracovaní veľmi dobre. Je pravda, že možno nedostávame odpovede na všetky otázky a občas ma štvalo, že o niektorých veciach sa nehovorí a potom neviem či postavy niečo vedia alebo nie... ale inak si myslím, že je to zvládnuté veľmi dobre. Pripomenulo mi to presne prečo som mal rád aj prvú sériu aj komixy. Tento svet je proste fascinujúci. A keby existoval ten "head key" určite by som bol ochotný stráviť vo svojej hlave nejaký ten čas. Je to skutočne magické. Uvidíme čo prinesie tretia séria. A som zvedavý, či sa Luke objaví aj tam. Pre tých čo videli, pochopia prečo. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Reklama