Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vráťme sa o 5-tisíc rokov do minulosti. V tom čase žil bezohľadný a ctižiadostivý muž menom Memnon (Steven Brand), ktorý bol presvedčený, že je predurčený vládnuť ľuďom žijúcim v rozsiahlej egyptskej púšti. Postavil sa preto na čelo barbarskej armády a vraždil nemilosrdne každého, kto sa nechcel podriadiť jeho vôli. Šla z neho hrôza a strach, pretože mnohí tušili, že Memnonove kroky riadi niekto iný, kto s istotou vie, kedy a kde zaútočiť. Preto tiež vychádzal z každého boja víťazne. Len niekoľko kmeňov našlo silu a odvahu pokúsiť sa zahatať Memnonovi cestu na trón. Viedol ich Mathayus (Dwayne "The Rock" Johnson), ktorému generácie predkov vliali do žíl bojovnícku krv a teda aj lesť. Práve on si uvedomil, že  treba najprv zistiť, kto je tým záhadným Memnonovým radcom a vyraziť mu, za akúkoľvek cenu, z ruky jeho najsilnejšiu zbraň. Ženy, a ešte k tomu krásne, však vraždiť nedokáže. Pôvabná Cassandra (Kelly Huová) sa teda stáva jeho rukojemníčkou a súboj na život a na smrť medzi dvoma mocnými, i keď úplne odlišnými mužmi, sa začína. Predpoveď jasnovidky, kto z neho vyjde ako víťaz, znie celkom jednoznačne... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (345)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kráľ Škorpión je čistá bezmyšlienkovitá jednohubka, ktorá sa na nič nehrá a je o niečo svižnejšia a akčnejšia ako jej múmioidní predchodcovia. Ak by išli na rozličných televíznych kanáloch súbežne a musel by som si vybrať, čo budem pozerať, vybral by som si Kráľa. Ani by som nemal žiadnu dilemu. Takže týmto komplimentom som povedal všetko. Viac už budú hovoriť meče a nedokonalé triky. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

No, ještě že jsem na to nešel do kina, to bych těch peněz docela zalitoval:) Scorpion King není sice špatný, ale za prvé - čekal jsem od něj víc a za druhé - tenhle Král Škorpión nemá s tím, který se objevil v Mumii II vůbec nic společného. Kromě představitele samozřejmě;) Rádobyvelkým stylem natočené béčko, jehož jediným zajímavým zpestřením je boj Rocka s Memnonovou gardou v podzemním chrámu...škoda. ()

Reklama

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Akákoľvek historická vernosť dostáva poriadnu nakladačku. Reálie, odevy, postavy, spôsob boja - všetko je štylizované pre efekt. Zbrane nie sú také, aby boli funkčné, ale také, aby vypadali brutálne. Rovnako hlavné postavy nie sú normálni bojovníci - silní chlapi, ale sú to vypestované ozruty. Film je v podstate dobrodružno-akčná zmes. Môžeme si pozrieť 90 minút wrestlingu s miernymi romantickými prvkami. Nenadarmo bol film natočený v spolupráci so svetovou federáciou wrestlingu WWF. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,MEMNOM TĚ BUDE PRONÁSLEDOVAT. PŘIJDE SI PRO SVOJI ČARODĚJKU A NEZASTAVÍ SE PŘED NIČÍM…" /// The Rock s vizáží indiána brouzdá poušť na velbloudovi, parádně manipuluje tětivou a v soubojích uplatní to, co se naučil od ninjů. Padouši jsou zákeřní, ale víc charisma by ani Memnonovi neuškodilo. Tož, taková Conanovina. Nekrvavá podívaná s haldou akce, která by každopádně potřebovala lepšího rejžu. Nevzbuzuje emoce, ale rozumně pobaví. Minimálně poprvý. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád ty příběhy, ve kterejch se nájemnej vrah zamiluje do čarodějnice… (že tchýně je čarodějnice? Zkus to!...). 2.) Thx za titule ,,candyman“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Jestli se spekulovalo, zda bude The Rock dostatečně vhodný pro tuto roli, tak to bylo naprosto zbytečné. Padne sem skutečně jako ulitý a se svým mečem se umí oháněj stejně rychle jako jazykem. Cedí jednu drsnější hlášku než druhou a přitom si udržuje nebývale symaptický nadhled. A podobně je koncipován i celý film. Ač je obtěžkán tunou dobrodružných klišé, koukat se na něj dá relativně bez problémů. Akce je svižná a vizuálně namakaná, hlavní záporák nevadí (scéna na cvičišti je fantastická) a Duncan je v převlečení neodolatelný. Absolutně pohodová oddychovka bez jakýchkoliv ambic na něco více, nežli jednohubku a solidní příspěvek do žánru. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (22)

  • Kromě arizonské pouště Yuma se točilo i na slavném náměstí v Universal Studios. (EMMY)
  • Keď alchymista hovorí o svojom výbušnom prachu, hovorí, že recept našiel v Číne. Film sa odohráva približne pred 5 000 rokmi, keď boli kráľovstvá, ktoré sa zjednotili a vytvorili Čínu, ešte nezávislé (cisár, po ktorom sa Čína vlastne volá, sa ešte ani nenarodil), a zároveň je to cca 3 000 rokov predtým, ako Číňania v roku 200 pred Kristom pušný prach vôbec vynašli. (Arsenal83)
  • Špeciálne DVD zahŕňa 100minútovú verziu filmu so všetkými vymazanými, predĺženými a alternatívnymi scénami, ktoré boli vystrihnuté z verzie pre kino. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (viac)

Sólovka čaroděje z Conana?

Sólovka čaroděje z Conana?

22.07.2008

Připravte se na porci černé magie. Doslova černé. Už několik týdnů rašily z internetové půdy klepy o tom, že Djimon Hounsou byl odsazen do nové verze Barbara Conana (samozřejmě ne do hlavní role).… (viac)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (viac)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (viac)

Reklama

Reklama