Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volá sa John Kruger (Arnold Schwarzenegger) a pôsobí ako špecialista v programe na ochranu svedkov. Pracuje zásadne sám a jeho výsledky sú vždy dokonalé. Svojimi razantnými zásahmi dokáže ohrozeného človeka dokonalo vymazať z povrchu zemského a dať mu šancu na nový život. Teraz pred ním stojí jedna z najťažších úloh. Má ochrániť Lee Cullenovú (Vanessa L. Williamsová), mladú pracovníčku zbrojárskej firmy, ktorá pomohla získať FBI dôkazy o technológii novej zbrane, elektromagnetickej pulznej pušky EM 1, a jej chystanom nelegálnom predaji ruskej mafii. Kruger netuší, že tentokrát bude musieť bojovať proti vlastnému kolegovi a bývalému učiteľovi Deguerinovi- mužovi, ktorý pozná všetky postupy a triky programu na ochranu svedkov. Tomu sa nielen podarí zmocniť svedkyne, ale aj falošne obviniť Krugera zo zrady. Kruger  nie je zvyknutý prehrávať, a tak sa s pomocou jedného z bývalých svedkov rozhodne vyraziť do protiútoku. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (27)

  • Ked prišiel John (Arnold Schwarzenegger) za Johnnym Casteleonem (Robert Pastorelli) do gay klubu a rozprávajú sa pri bare, má v jednom zábere Pastorelli na sebe zlatistú vestu, potom si ju dáva dole, v ďalšom zábere ju má opäť na sebe a potom ju zase nemá... (Insomnia)
  • Ruská loď v baltimorském přístavu, na níž jsou nakládány „vlakové pušky“, nese jméno Vítězství s příslušností Novorissijsk. (Robbi)
  • Když John Kruger (Arnold Schwarzenegger) přichází do gay klubu za Johnnym Casteleonem (Robert Pastorelli), kapela na pódiu tancuje na známý hit „It's Raining Men“ od amerického dívčího pěveckého dua The Weather Girls. Tato píseň byla nejprve vydána jako samostatný singl v září 1982, později se objevil na jejich albu „Succes“, které vyšlo v lednu 1983. (rublik05)
  • Film se natáčel od 13. září 1995 do 26. března 1996 převážně v New Yorku na místech The Harlem Rail Yard v jižním Bronxu, Central Park's Sheep Meadow a Chinatown. Dále se natáčelo v Los Angeles, Santa Claritě, Wahingtonu D.C. a v kanadském městě Dieppe. (Trajektt)
  • Kaskadér Peter Kent utrpěl při natáčení zranění, když do něho ve výšce 30 stop (9 metrů) narazil třítunový přepravní kontejner. Skončil s pochroumaným ramenem, zlomenými žebry a rozbitým kotníkem. (Rominator)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Joel Kramer. (Rominator)
  • Rozpočet snímku navýšilo mnoho scén, které byly napsány, natočeny, ale nikdy se nepoužily. (HellFire)
  • Společnost „Cyrez“ se původně jmenovala „Cyrex“, ale skutečná společnost Cyrix proti tomu měla výhrady. Film byl již natočen, proto se musely všechny potřebné dialogy předabovat a loga se digitálně upravila. (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (viac)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (viac)

Reklama

Reklama