Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moiraine a Lan nacházejí pomoc v nečekané – a nežádané – oblasti, když se odloučení vesničané snaží najít cestu zpět k sobě nebo alespoň útočiště. Všichni se ale brzy dozvědí, kam až sahá moc Temného a jak málo mohou důvěřovat lidem po cestě. (Prime Video)

Recenzie (6)

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Podaktoré naratívne rozhodnutia boli tentokrát vážne nešťastné. Na jednú stranu som uvítal ten osobitnejší prístup, že sa venujeme viac jednotlivým charakterom, ale druhú stranu tie dialógy medzi nimi strašne moc škripocú a stále je čo zlepšovať. Do deja sa nám primieša aj niekoľko nových postáv, ktoré však podľa kníh mali vstúpiť do príbehu až o niečo neskôr. Každopádne, Thom Merrilin je celkom sympaťák, i keď je o dosť starší. Čo sa mi od začiatku na seriálu páčilo, bolo silné a intímne puto medzi Morain a Lanom, a obzvlášť v tejto časti sa ukazuje jeho skutočná hĺbka prostredníctvom Lanovej perspektívy. Taktiež dôjde k prvému kontaktu s temnou entitou, ktorá do veľkej mery utvárala atmosféru záverečných minút. Prírodné scenérie sú opäť veľmi pôsobivé a utvárajú skutočne pestrý celok. ()

Ingtar2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Upozornenie: Nič z toho čo je napísané v tejto recenzii nie je spoiler na knihy. Na začiatku epizódy ma výsostne potešil apetít Trolloka, ktorý namiesto toho aby zožral Nynaeve, zožral svojho chromého druha. Pretože povedzme, že ak by zožral Nynaeve, tá by už nemohla kričať, čo výrazne sťažilo pridanie istej scény z kníh ("I am not shouting!" shouted Nynaeve.). Celkovo však časť s jej útekom dáva asi taký zmysel ako prečo je Bela creator čiže idc. Eggy a Perrin objavujú požieračov detí a veľmi ma baví ten zmysel pre detail, ktorý Rafe Judkins vyvíja pri ukazovaní nepodstatných vecí ako napríklad odev cigánov. Mat a Rand stretávajú jednu z mojich obľúbených postáv celej série (áno, celkom určite myslím toho uväzneného Aiela you woolheads!). Tá skladba bola naozaj krásna a už pri nej sme si mohli všimnúť foreshadowing, ktorý nejdem prezrádzať. Ako čitateľa kníh ma prekvapila Dana a príjemne potešil Logain na konci epizódy. Objektívne sú to slabšie 4*, no za Nynaeve priviazanú k stromu musím dať silné 4* hviezdy, pretože to je to jediné čo ju dokáže zastaviťa takto by sa s ňou malo zaobchádzať stále. ()

Reklama

Gubi23 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pomalejší epizoda, která byla rozhodně třeba. Trochu víc worldbuildingu, postavy mají víc prostoru se projevit a myslím, že hlavně pro fanoušky má tahle epizoda víc co nabídnout. Thoma jsem si představoval trochu jinak, ale tahle "kovbojská" verze nevypadá špatně. Jsem čím dál tím víc optimističtější. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (2)

  • Ve 40. minutě lze spatřit Pravčickou bránu v Českém Švýcarsku. (unicorndeni)
  • Vesnička, ve které najdou útočiště Rand (Josha Stradowski) a Mat (Barney Harris), stojí v bývalém lomu Velká Amerika. (DerfelCadarn)

Reklama

Reklama