Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (720)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Sam Hargrave napriek tomu, že točil svoj prvý film, natočil veľmi dravý a drsný akčný film, ktorý sa v akciách podobá kaskaderskym kúskom s Johna Wicka. A nie je to náhoda. Rovnako ako režiséri Wicka aj Hargrave bol najskôr kaskadér, choreograf, koordinátor akčných sekvencii a režisér pomocných štábov. A to všetko sa odzrkadľuje pekne vo filme, predovšetkým v akčných scnénach, ktoré vynikajúceho Johna Wicka miestami aj tromfnú (výborná automobilová naháňačka a dlhá akcia s brilantnou kamerou na jeden záber). Príbeh je fajn, taká klasika o záchrane, akcie ako som hovoril sú perfektné aj efektné, no Wick ma navrch v hlavnej postave. Hemsworth je fajn, nepriateľov si tu krája jedna radosť a hraje to presvedčivo, akurát ta charizma mu trošku chýba oproti Reevsovi a tak mi nebolo ani trošku ľúto ako skonči hlavná postava. V Avengers to ťahajú všetci ako tím, no tu je vidno a aj cítiť, že po hereckej stránke nemá na to byť ďalší Wick alebo Rambo. Keď už spomínam Avengers, tak na scenári a produkcii sa podieľalo bratské duo posledných dvoch Avengers filmov, na ktorých sa podieľal mimo Hemswortha aj Hargrave ako režisér druhého štábu. Každopádne určite spokojnosť a v rámci žánru to najlepšie od Johna Wicka: Parabellum. 80% - 4* ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $65miliónov║ Priam samoúčelná akčná jazda. Niekto tu chce v likvidovaní konkurovať Johnovi Wickovi. Chris Hemsworth je na prvý pohľad skôr sympaták, než hromotĺk, jeho dramatická poloha a snaha o ňu vždy vyznie skôr smiešne ale tak nejaký ten príbeh to asi musí mať, veď nemôže chýbať dramatické pozadie aby to malo aký taký náboj. Ináč po tej akčnej stránke to je riadne sústo, likvidácia vo veľkom, kvôli jednému faganovi padne za vlasť niekoľko desiatok ľudí. Poteší aj dobrá prehľadná kamera. /70%/ ()

Reklama

salahadin 

všetky recenzie používateľa

V Bangladéši toho času probíhá masivní výběrové řízení na pár set pracovních míst v bezpečnostních sborech, protože jeden klokan provedl personální obměnu. K tomu fešná perská kočka s velkou bambitkou. Režijně mi to připomínalo střílečku na PC jen s tím rozdilem, že hlavní hrdina mě vůbec, ale vůbec neposlouchal. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Akční náhul s chlapáckým Hemsworthem. Jeho postava a pak ještě jeden slizkej Ind jsou spíš takoví terminátoři, než lidi. Množství zabitých přesahuje populaci české vesnice, zároveň ale sami dostávaj po čuni. Padaj z balkónů, sráží je auta a tak. Na konci jsou sympaticky zkrvavení. Akce je super. Choreografie je nápaditá jak v přestřelkách, tak v bitkách a všechno to působí tvrdě. Líbil se mi minipříběh indického výrostka, co si uřezal prst. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Aby bolo jasné, nemám Hemswortha rád a nikdy som nemal, ale tu mu to celkom seklo a nevadil mi. Užíval som si adrenalínovú jazdu a tak trochu nechápem o čosi nižšie hodnotenie než si film zaslúži. Krásne špinavé prostredie Indie alebo Bangladeša vytvárajú super atmosféru. Ako akčný film uspokojí aj najnáročnejších, bitky a likvidácia nepriateľov v úzkych uličkách nemali chybu, drsné a nekompromisné. Záver na moste už je o čosi slabší, prečo sa sniperky musel chytiť práve "pan vedúci" neviem. Prečo tých sniperov nebolo viac?? Jáj viem, to by Chris nedošiel tak ďaleko...Chlapec v roli uneseného syna ma celkom zaujal a nevadili mi ani rozhovory medzi ním a Chrisom, skôr mi vadili tie spomalené zábery a slzy v závere. trochu by som to okresal a bol by som spokojný. Rád sa na to mrknem znova. 70%. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (28)

  • Škola, kterou navštěvuje Ovi Mahajan (Rudhraksh Jaiswal), se jmenuje Hargrave, což je odkaz na režiséra snímku. (HellFire)
  • Saju (Randeep Hooda) používá samopal s integrovaným tlumičem Heckler & Koch MP5SD a pistoli Heckler & Koch HK45. Nik Khan (Golshifteh Farahani) má útočnou pušku FN SCAR-H vybavenou puškohledem Trijicon VCOG 1-6X a dvojnožkou Harris. (J.F.B.)

Súvisiace novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (viac)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (viac)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (viac)

Reklama

Reklama