Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý príbeh vzostupu hudobnej ikony Arethy Franklin. Od jej počiatkov, keď ako malá spievala v kostolnom zbore, k tomu ako sa vypracovala na medzinárodnú super hviezdu. (Forum Film SK)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (49)

silentname 

všetky recenzie používateľa

V jadre si myslím, že "Respect" je dobrým filmom. Pravdou je, že o živote Arethy Franklin som toho veľa nevedel a reálne som sa oň asi ani nikdy nejako výraznejšie nezaujímal. Jej hudba nebolo to čo som vyhľadával, ale musel som vždy uznať jej kvality. Či už talentovaných hudobníkov, ktorí sa jej starali o aranžmány, alebo aj jej zlato v hrdle, ktoré bolo a vždy bude absolútne nespochybniteľné. Čo sa tohto filmu týka, myslím si, že ponúka tak akurát zo všetkého. Je v ňom dostatok skvelej hudby, počas svojho obrovského času ma reálne nenudil a mal som pocit, že herci robia maximum, aby svoje postavy predali. Jennifer Hudson možno miestami mohla herecky ponúknuť trošku viac, no tie spevácke čísla som jej veril a predala ich veľmi dobre. Film má aj pár scénok, ktoré mi ostanú v pamäti a musím uznať, že vznik skladby "Respect" je pre mňa spracovaná super. Herecky som s nikým nemal výraznejší problém, natočené je to kompetentne, no film trošku spadne do pasce životopisných filmov posledných rokov, ktoré tak trošku ukazujú tie isté veci, aké sme mali možnosť vidieť už v mnohých filmoch predtým. Čo je základom? Démoni a alkohol. A v Arethinom prípade aj nie veľmi šťastné detstvo. A je mi jasné, že mať prvé dieťa už niekedy v 11-tich alebo 12-tich rokoch rozhodne nie je niečo, čo je príjemné, no tej časti sa reálne venujeme príliš málo na to, aby z toho niečo aj reálne vyplynulo. Vzťah s jej deťmi tu celkovo ide dosť mimo príbehu. A v určitých bodoch mi to bolo celkom ľúto. Myslím si, že tu bol potenciál na to, aby film ponúkol niečo trošku iné. Niečo, čo by nás ako divákov dokázalo viac zasiahnuť. No v podstate sa dozvieme tie isté veci, len v živote inej známej osobnosti. Mňa film osobne nenudil a mám pocit, že sa tvorcovia snažili niečo priniesť. Ale mohlo to byť oveľa veľkolepejšie. No po dopozeraní som úprimne mal pocit, že sa k téme tvorcovia postavili s úctou a rešpektom. A to im musím uznať. Hodnotenie: B+ ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Skvěle obsazené! Hodně "černošské", což je pochopitelné a mě se to moc líbilo :) A konečně pro mě hezky shrnuto, kdo to Aretha Franklin vlastně je a čím si prošla :) Já jsem byla maximálně spokojena, brečela jsem u chvíle, kde mě to dost překvapilo a Hudson je prostě boží. Ráda uvidím znovu. Také s někým, kdo bude rád, že pozná život ženy, jejíž písně si pobrukuje hodně lidí :) ()

Reklama

Vxxx 

všetky recenzie používateľa

Aretha byla samozřejmě neuvěřitelně nadaná zpěvačka a muzikantka, bohužel její život asi nebyl dost zajímavý pro 150minutový film, protože to byla nuda. Nějaký respekt, růst, síla nebo ani nic podobného z toho filmu nesálalo. Pokud bych měla Arethu soudit podle snímku, tak to byla hloupá tichá puťka, která prostě jen uměla zpívat. A to si Ms Franklin určitě nezasloužila. Škoda, doufala jsem v Oscarovku. 2* ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Režisérsky debut Liesl Tommy nedopadla podľa predstáv (minimálne z môjho pohľadu). To je však každopádne na pochvalu, že si vybrala ťažkú úlohu. Sfilmovať život úžasnej (Soul) speváčky Aretha Franklin totiž vôbec nie je jednoduchý. Výsledný film nesie na sebe všetky tie klišé motívy, ktorým by sa v takýchto prípadoch malo čo najviac vyhnúť. Tých 145 minút napriek snahám plynie pomaly a všetky prostriedky sú využité neefektívne. Škoda za ten výsledok – tento životopisný film nedokáže priblížiť skutočnú A. Franklin. Každopádne J. Hudson sa snažila. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Životný príbeh Arethy Franklin nebol tak búrlivý, zaujímavý a dobre a inovatívne natočený ako Bohemian Rhapsody a najmä Rocketman, ale aj královná soulu si čo to odžila a v živote to nemala jednoduché. Podľa mňa sa film zameriava na málo z jej života, nejde až tak do hĺby a do emócie. A pritom mi to na tomto filme ani nevadilo a užíval som si pesníčky a skvelý spev Jennifer Hudson. Vo výsledku som ale nemal pocit, že sledujem niečo výnimočné. Ako pocta legende ale film slúži fajn. 6,8/10. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama