Reklama

Reklama

VOD (1)

Úspěšná autorka Veronica Henleyová (Janelle Monáe) je lapena v děsivé realitě. V zápase s vlastním vědomím musí odhalit šokující záhadu dřív, než bude pozdě. Vyvolená je hororový thriller od producentů snímků Uteč a My v režii novátorského dua, které tvoří fenomenální Gerard Bush a Christopher Renz (Bush+Renz). (Vertical Entertainment)

Videá (4)

Trailer 5

Recenzie (98)

classic 

všetky recenzie používateľa

„Antebellum” , ak povedzme teraz ešte prekrojíte na polovicu, trebárs "Ante" a "bellum" , čo v latinskom jazyku inak deklaruje « Pred vojnou » , ste práve v najlepšom obraze, keďže zrovna s » VOJNOU « nejako súvisí taktiež i scenáristické uchopenie scenáristov G. Busha a Ch. Renza, ktorí zároveň sedia i na režisérskych stoličkách, ale treba tiež podotknúť najmä to, že už akési úvodné motto filmu: „Minulosť nie je nikdy mŕtva. Ani nie je minulosťou” , a to z osobných myšlienok amerického básnika a prozaika - Williama Faulknera, kedy akurát začínam sledovať otváraciu sekvenciu, v (zo)pár minútovom, neprerušovanom zábere, vskutku naozaj veľmi precíznom a majstrovskom, pretože sa počas toho nielenže zoznamujem s naprosto celým prostredím, ale aj s jednotlivými charaktermi postáv, čiže v skratke asi takto: Louisiana - plantáž - otroci - otrokári, teda už podľa tejto zreteľnej informácie, by som mal byť kdesi v období občianskej vojny, čo už bolo naozaj dosť dávno, n-a-z-n-a-č-u-j-e, že čochvíľa spoznávam i hlavnú postavu, t. j. afroamerickú ženu Eden, konkrétne po extrémne vyhrotenej situácii, na aké si museli "šikanovaní" často zvykať, lebo nemali na žiadny iný výber. To je už citovaná minulosť, s ktorou sa strašne zvláštnym spôsobom p-r-e-l-í-n-a aj aktuálna prítomnosť, kedy stretávam PHD Veronicu Henley, veľkú autoritu medzi samými aktivistami, keďže významne bojuje za práva Afroameričanov. V jej prvej scéne sa našťastie včas prebúdza, akoby zo zlého sna, a tak to celé dianie predtým, v podstate znamená maximálne tak to, že si len (od)snívala nepríjemnú, nočnú moru, a potom už má vari po všetkých peripetiách, alebo sa s nami iba niekto (ne)pekne zahráva ? Na prvý pohľad to vyzerá byť poriadnou šľamastikou, no verte mi, že i napriek tomu, všetko do seba náramne dobre zapadá, ako ozubené koliesko do hodín, na čo prídete ináč úplne sami, akonáhle zistíte základnú pointu... Vyviera z toho zvrátená hra, a to je už samotný - strhujúci koniec. Janelle Monáe bola v dvoj/roli rovnako strhujúca ! ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Zaner horror by som tu nehladal, hoc nasilinych scen tu zopar je. Od momentu, kedy zacnu brat vazne premisu "sucasnosti", moj zaujem o film vyprchal uz uplne. Keby film vznikol v prvej polovici minuleho storocia, dival by som sa nan este trochu inak. Ale v sucasnosti je mi ucel Bush-a a Renz-a uplne jasny. Zrejme citili, ze len tymito temami mozu pokrytecky zaujat. Nerealna blbina, s liniou "pred" silne "umelou", zvlast Gabourey neskutocne otravovala. A co ma prekvapilo, bol i slaby vykon Jeny M., ktora bola velmi dobra v Nocturnal animals. Zrejme tiez snaha o to dosiahnut uspechu "Get out". A to som z traileru dufal, ze len dochadza k akemusi prenosu zivotnych udalosti z minulosti do "sucasnosti". Rozhodne by to bolo zaujimavejsie. Slabota a zabity cas. 30% ()

Reklama

kluzo 

všetky recenzie používateľa

3. část řekne vše. Za mě moc zajímavý film. Dobrá režie i scénář. Myslím, že i zdejší hodnocení ukazuje, že rasizmus ve společnosti prostě je. Film si tak nízké hodnocení nezaslouží. Osobně nesnáším rasizmus jak proti černým ze strany bílých, tak ani černý rasizmus proti bílým nebo třeba růžových proti modrým. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Další z ranku angažovaných filmů, se kterými se v poslední době roztrhl pytel. Nicméně i když se jedná o prvoplánovou záležitost, nepůsobí to tak protivně, jak jsem čekal. Konkrétně jižanská linka odehrávající se na plantáži kontrolované konfederační armádou se mi v některých momentech hodně líbila a to i přesto, že všichni bílí se chovali ďábelsky zle. Linie z přítomnosti mi naopak nic moc neříkala, ale byl jsem celkem zvědav, jakým způsobem se obě roviny protnou. A musím přiznat, že mě to celkem překvapilo, ač se nejedná o nic dosud neviděného. Sice to vyvolalo jednu celkem zásadní otázku, ale v podobných případech se na detaily příliš nehraje. Herecky je vše oukej, pokud tedy nepočítám tu půltunovou obludu a i když nedostala tolik prostoru, potěšila mě po delší době Jena Malone. Pokud by Bush s Renzem film natočili třeba před deseti lety, nejspíš by tu bylo hodnocení vyšší, ale chápu, že díky otravnému blábolení z řad BLM se daná tématika leckomu zajídá. Nicméně pokud se od toho oprostíte, můžete si film celkem užít. 65% ()

Vabr 

všetky recenzie používateľa

Z tady těch nových filmů/seriálů o rasismu, je podle mě Antebellum nejhorší. Příběh je vcelku nezajímavý, přesto se ale na film dívalo dobře. ,,Minulost" je překvapivě o dost zajímavější než prostřih ,,budoucnosti". Postavy ok. Konec byl divný a nelogický vzhledem k předešlým událostem, ale hádám, že hlavní pro tvůrce byla asi myšlenka za cenu pytle nelogických chyb. VYHODNOCENÍ: O DOST RADŠI BYCH NA PLANTÁŽI VIDĚL TU VELRYBU!!! ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans v Louisianě. (noelcoward73)

Reklama

Reklama