Reklama

Reklama

VOD (1)

Úspěšná autorka Veronica Henleyová (Janelle Monáe) je lapena v děsivé realitě. V zápase s vlastním vědomím musí odhalit šokující záhadu dřív, než bude pozdě. Vyvolená je hororový thriller od producentů snímků Uteč a My v režii novátorského dua, které tvoří fenomenální Gerard Bush a Christopher Renz (Bush+Renz). (Vertical Entertainment)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (97)

Vabr 

všetky recenzie používateľa

Z tady těch nových filmů/seriálů o rasismu, je podle mě Antebellum nejhorší. Příběh je vcelku nezajímavý, přesto se ale na film dívalo dobře. ,,Minulost" je překvapivě o dost zajímavější než prostřih ,,budoucnosti". Postavy ok. Konec byl divný a nelogický vzhledem k předešlým událostem, ale hádám, že hlavní pro tvůrce byla asi myšlenka za cenu pytle nelogických chyb. VYHODNOCENÍ: O DOST RADŠI BYCH NA PLANTÁŽI VIDĚL TU VELRYBU!!! ()

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Opäť negerská agit-propaganda akoby z pera Jordana Peelea (skrátiť to o polhodinu a ako epizóda by to pasovalo do ním produkovaného fail remake seriálu The Twilight Zone). Ehm... horor... nuž hororové je akurát obrátené písmeno E v názve, ultra-mega tlsté čierne megero, snívajúce o kefovačke a dĺžka filmu (napr. konferencia čiernych feministiek tam bola ako päsť na oko, ale hlavne, že sme im dali v rámci BLM priestor...). Cakom-prásk: hodne premárnený potenciál (tvorcom viacej záležalo zaujať obyvateľov Wakandy (forever!), než popracovať na thrill stránke v rámci campu Antebellum - ak by to zostalo v úvodnom "slave" poňatí a nezazvonil v 40min mobil spolu s flashbackmi, bola by to pointa grádovo minimálne na úrovni Shyamalanovej The Village. Apropo... ten motýl cez hubu na posteri má mať zrejme nejaké hlbšie duchovné posolstvo, ktoré si ale tvorcovia nechali pre seba (uff, hádam len nie reminiscencia na McQueenovho Papi, alebo im to len možno pripadalo "kůl"). ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

„Antebellum” , ak povedzme teraz ešte prekrojíte na polovicu, trebárs "Ante" a "bellum" , čo v latinskom jazyku inak deklaruje « Pred vojnou » , ste práve v najlepšom obraze, keďže zrovna s » VOJNOU « nejako súvisí taktiež i scenáristické uchopenie scenáristov G. Busha a Ch. Renza, ktorí zároveň sedia i na režisérskych stoličkách, ale treba tiež podotknúť najmä to, že už akési úvodné motto filmu: „Minulosť nie je nikdy mŕtva. Ani nie je minulosťou” , a to z osobných myšlienok amerického básnika a prozaika - Williama Faulknera, kedy akurát začínam sledovať otváraciu sekvenciu, v (zo)pár minútovom, neprerušovanom zábere, vskutku naozaj veľmi precíznom a majstrovskom, pretože sa počas toho nielenže zoznamujem s naprosto celým prostredím, ale aj s jednotlivými charaktermi postáv, čiže v skratke asi takto: Louisiana - plantáž - otroci - otrokári, teda už podľa tejto zreteľnej informácie, by som mal byť kdesi v období občianskej vojny, čo už bolo naozaj dosť dávno, n-a-z-n-a-č-u-j-e, že čochvíľa spoznávam i hlavnú postavu, t. j. afroamerickú ženu Eden, konkrétne po extrémne vyhrotenej situácii, na aké si museli "šikanovaní" často zvykať, lebo nemali na žiadny iný výber. To je už citovaná minulosť, s ktorou sa strašne zvláštnym spôsobom p-r-e-l-í-n-a aj aktuálna prítomnosť, kedy stretávam PHD Veronicu Henley, veľkú autoritu medzi samými aktivistami, keďže významne bojuje za práva Afroameričanov. V jej prvej scéne sa našťastie včas prebúdza, akoby zo zlého sna, a tak to celé dianie predtým, v podstate znamená maximálne tak to, že si len (od)snívala nepríjemnú, nočnú moru, a potom už má vari po všetkých peripetiách, alebo sa s nami iba niekto (ne)pekne zahráva ? Na prvý pohľad to vyzerá byť poriadnou šľamastikou, no verte mi, že i napriek tomu, všetko do seba náramne dobre zapadá, ako ozubené koliesko do hodín, na čo prídete ináč úplne sami, akonáhle zistíte základnú pointu... Vyviera z toho zvrátená hra, a to je už samotný - strhujúci koniec. Janelle Monáe bola v dvoj/roli rovnako strhujúca ! ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Pri tomto filme som mal v jeho druhej polovici veľké deja vu. Nechcem a nemal by som spoilerovať, ale podobný motív sa spracoval už nejakých zhruba 20 rokov dozadu, a nebol prijatý až tak nadšene ( pri čom si myslím, že nezaslúžene ). ANTEBELLUM nie je snímok jedného žánru, neprevláda však ani jeden. Podmotív, ktorým je dnes tak populárny kultúrny problém, snímok tak trochu stláča do mantinelov. Je to podarený snímok, ale k dokonalosti mu chýbajú poriadne kilometre. ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Slušné rozuzlení, jaké by mě asi nikdy nenapadlo. Nicméně, vykonstruované nepřesvědčivě, v neatraktivním prostředí, bez špetky šmrncu a s extrémně nesympatickou asi třičtvrtinou postav. Hodně to taky zavání dnešní americkou ideologií, takže je tu cítit i všemožná aktivistická propaganda. Suma sumárum mám proto z tohohle snímku dost smíšené pocity, protože podle traileru jsem se na něj těšila vcelku intenzivně, tak úplně nevím, jestli jsem potěšená nebo zklamaná. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans v Louisianě. (noelcoward73)

Reklama

Reklama