Reklama

Reklama

Y: Posledný muž

(seriál)
  • Česko Y: Poslední z mužů (viac)
Trailer
USA, 2021, 8 h 30 min (Minutáž: 47–54 min)

Tvorcovia:

Eliza Clark

Predloha:

Brian K. Vaughan (komiks)

Hrajú:

Ben Schnetzer, Olivia Thirlby, Diane Lane, Blake Baumgartner, Lashana Lynch, Timothy Hutton, Christian Keiber, Amber Tamblyn, Marin Ireland, Ava Eisenson (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Děj se odehrává v postapokalyptickém světě, ve kterém během jediného okamžiku vymřeli všichni savci s chromozomem Y, až na jednoho muže a jeho ochočenou opici. Seriál sleduje osudy přeživších v tomto novém světě, snažících se obnovit to, co bylo ztraceno a vybudovat něco lepšího. (Disney+)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (11)

Y: Posledný muž (2021) 

Sfilmovanu postapokalypticku temu rozhodne mozem a tak som vyskusal i tento kusok. To, ze existovala nejaka komixova predloha som si vsimol az teraz. :) Primarnym lakadlom bola pre mna zaujimava premisa so selektivnou eradikaciou jedneho pohlavia na zaciatku a druhym, pritomnost hereciek s vyborneho Homeland-u..Marin Ireland  a Diane Lane. Samozrejme som chcel vidiet sfilmovane to mnohokrat deklarovane: "keby sme to riadili my zeny, to by ste cumeli." Irony off :D Za mna prijemne prekvapenie a nestotoznujem sa s tak nizkym hodnotenim. Serial ma akcne pasaze, survival veci, pohlady politicke, vztahove, obcas psycho-liniu. Videl som tam mnohe podobnosti v strukture s Walking Dead a inymi serialmi, co vsak nerusilo. Skoda zaverecneho dielu, ktory mohol byt trochu menej naivny. A ano, ako chlapa ma iritoval ustredny "Jon Snow". Mozno divackam jeho krehkost, citlivost a neohrabanost budu naopak imponovat. :) Kazdopadne si vsak pozriem i dalsiu seriu, ak ju natocia.  Vyskusajte, moze sadnut. 65% Slabsie stvorvhiezdie - prisadim, nech to mnohi divaci neodmietnu len kvoli ciselku. ()

Hysterie (2021) (E01) 

Vyborny otvarak. Selektivny vrazdiaci virus som ako temu uz dlho nevidel. Naviac prevedenie sa mi celkom pozdava. Hoci je obcas medzi postavami a ich vztahmi gulas, pozorny divak by sa mal zorientovat do konca epizody. :) Zvlast postava cernosskej agentky mi moc zmysel nedavala. Inak ma velmi potesila pritomnost vybornej Marin Ireland, ktora excelovala v Homeland-e,ci v The Dark and the Wicked a dalsich kuskoch. A ano, prezivsi ma irituje neskutocne. Ocakavam serialovy prerod, snad to nebude dalsie z mnozstva klise. ()

Bude svět laskavý (2021) (E02) 

Sice sa mierne ubralo z plynu, avsak stale to drzi logicky po kope. Nekona sa ziaden "bolehlav". Bolo proste zrejme nutne aby sa odohrali nutne konverzacie a vyjasnili vztahy. Inak v tom obchode som  predpokladal, ze si ho aziatky zajmu pre seba. :) V zavere, pilotky vrtulnika zrejme budu "potiaz". ()

Neil (2021) (E03) 

A trvalo to len par 10tok apokalyptickych dni a mame tu to, co sme vsetci ocakavali.  Prve "nespokojne" damy s usmevmi intrigujuce voci kolegyniam a priatelkam. :) Zaver s pilotkami som ocakaval. Zda sa, ze agentka je jedina, co si uvedomuje, co je v stavke. ()

Růže a kraviny (2021) (E04) 

Dcerenka a "vrahyna" Karen zdrzuje ich spolocnu cestu do N.C. a "nahodou" narazi na byvalu prezidentkinu  asistentku so zranenou dcerkou. "Posledny chlap" zisti, ze maska na ksichte ho nechrani pred vlastnou blbostou. Dalsia nahodicka, ze tato skupinka sa zrazu stretne s "domobranou", ktora uz stretla ciernu agentku a nasho packala. Zaver paradny, i poznanie byvalej pracovnicky z Bieleho domu a zachranarky/vrahyne, Karen. :) ()

Lov na Mannovou (2021) (E05) 

Zaujimavy nerativ, ze cast ozbrojenych zloziek na pokyn "vedenia" chrani i historicke pamiatky. Rabovacky neprekvapia nikoho. Zrejme sa im podarilo udrzat tieto prvky moci funkcne a nesli rogue. Inak, dost ma irituje ta "posahana" bloncka a jej prehnana starostlivost/vyhrazanie zaroven. Zrejme bude pravou rukou "navstevy z Izraela". Zast voci sucasnej prezidentke je uplne hmatatelna. Dievcata - agentky dali podnetny rozhovor. Este nakoniec zistime, ze vyhladenie "muzskeho plemena" spustila nasrana feministka na cele zenskeho vrazdiaceho komanda. :D To by bol gol. Pobavila ma  azijska lesbicka a svojrazna vedkyna. :) Je perfektna. Ten preslov s biodiverzitou bol silny. Som si isty, ze tu je mnoho divakov, ktori budu strasne "triggered" a hreje ma to u srdciecka. :D Nuz a ten zaver, agentka ma obviously vlastnu agendu a nejaka prezidentka je jej asi uz prilis vzdialena. ()

Weird Al je mrtvý (2021) (E06) 

Situacia sa vyostruje. "Sesterstvo amazoniek" v hypermarkete si vytvorilo imaginarnu hierarchiu a zbavili sa identit podobne, ako v mnohych inych post-apo filmoch. Walking Dead nevynimajuc. :) A vo veliacom stabe si konecne vrcholne predstavitelky "znackuju" teritorium. Zatial, neukazneni zverenci nasej agentky komplikuju situaciu ako sa len da. Ale zabava sa tomu upriet neda. :) ()

Návrat do Frogtownu (2021) (E07) 

Zaujimava cast. Dalsie spolocenstvo. A ako vzdy, treba vyvazit tie fanaticke az maniakalne, zobrazenim pokojneho - takmer "deti-kvetov". :) Zatial na "druhom fronte", a sice v centre velenia, si pani prezidentka pohosti priatelku svojho utajeneho syna. Ta vsak ide, "no shit sherlock", v inom "biznise". Epizoda ponukla opat dalsie moznosti vetvenia. Viem si predstavit, ze by sa z tohoto dalo natocit slusny pocet celkom uspesnych serii. ()

Připravit! Zamířit! Pal! (2021) (E08) 

Wow, mamina (Marin Ireland) sa opat prekonala a svojim konanim ma prekvapila. Slaba navonok, v skutocnosti ochotna ist na hranu. Opatovne zjavenie sa kondora bolo tiez paradnou metaforou. Akurat ma zaskocilo, ako "jednoprsa velitelka", ktora to uz musi mat za tych niekolko vrazd v gebuli slusne pomiesane, nechala "presvedcit". Na strane druhej, mozno stare dobre vydieranie a zaroven "cukor" v podobne skusenej recnicky mohli zafungovat. Takze, asi to nebol az taky bullshit. :) Kazdopadne sa bavim. Tentokrat ziadna linia z headquarters - od prezidentky a zvysku stabu a ani zabavnejsia cast o "poslednom muzovi" a jeho ochrankyni. 60% ()

Pěknou zas* sobotu (2021) (E09) 

Presne takto nejak by to vyzeralo, ked narazia idealy resp. plany v hlavach par zmagorenych hlav na realitu. Vezmime si to i v sucasnosti. Ludia nadavajuci na vlady a establishment a pritom ani len netusia, o co vsetko by prisli, keby za nich niekto iny neriadil tie najnutnejsie sluzby a potreby. Kazdopadne slusne natocene. Teda netusim, aky mali rozpocet, ale s tym, co mali, sa pracovalo umne. Som zvedavy, kam az "rysava matka" dokaze usmernovat grupu s man-hater-kou v cele, ale tesim sa na to. :) Mimoriadne zabavny diel. ()

Victoria (2021) (E10) 

No, az na trosicku "nalinkovany" zaver, ktory moc neratal s nahodami sa mi zaver prvej serie rozhodne pacil. A hoci nechapem, preco "sestricka" nepouzila volneho kona a nepridala sa, je jasne, ze to bolo nutne kvoli scenaru a ten zial nezmenime. Hoci, udalosti medzi "amazonkami" som ocakaval, aj jej dvoch hlavnych akteriek, ale dufal som v menej "heroic-talk-u". Ale co uz, tvorkyna je Eliza :). Rozhodne si pozriem dalsiu seriu. Postapo-temu mozem a toto nebolo marne. 65% Cesta v tvare ypsilonu v zavere bola uz len taka nutna ceresnicka. Odporucam, odpady si nevsimajte. Slabsie stvorhviezdie. ()

Súvisiace novinky

Stranger Things a další zastavují produkci

Stranger Things a další zastavují produkci

14.03.2020

Jak se situace okolo koronaviru mění často i z hodiny na hodinu, tak se mění i postoje jednotlivých studií či producentů. V praxi to znamená akorát to, že s přibývajícím časem se nejen odkládají již… (viac)

Reklama

Reklama