Reklama

Reklama

Deň vykúpenia

  • Česko Operace vykoupení (viac)
Trailer

Kapitán americkej námornej pechoty Brad Paxton (Gary Dourdan) žije so svojou manželkou, archeologičkou Kate (Serinda Swanová), a dcérou Claire  (Lilia Hajjijiová) v New Yorku. Stále ho prenasleduje nočná mora zo služby v Sýrii. Po vystúpení na konferencii cestuje Kate na archeologickú misiu do Maroka, kde sa zoznámi s francúzsko-alžírskym archeológom Jeanom Rashidim (Brahim Rachiki). Keď Kate a jej tím vyrazia hľadať staroveké mesto ukryté pod púšťou, uvedomia si, že nechtiac prekročili hranice Alžírska. Prichádzajú miestni povstalci a unášajú Kate, Jeana a Maročana Amira Jadida (Yassine Azzouz), ktorého však neskôr prepustia. Brad dostáva správy o Kate a cestuje do Rabatu, kde sa stretáva s členom kabinetu marockej vlády, spojkou Younesom Laalejom (Brice Bexter), bývalým vojakom americkej armády, ktorý slúžil spolu s Bradom. Americký veľvyslanec Earl Williams (Andy Garcia) napriek námietkam Toma Fitzgeralda (Martin Donovan) neochotne súhlasí, že sa k Younesovi a Bradovi pripojí v operácii na získanie informácií. Veľvyslanectvo prezradí, že vodca teroristov Jaafar El Hadi (Samy Naceri) je hľadaný Interpolom a skrýva sa. Medzitým El Hadi a jeho spoločníci odhlasujú, že Kate zabijú, ak im po večernej modlitbe nezaplatia výkupné desať miliónov dolárov. S pomocou protiteroristickej agentúry sa im podarí vypátrať miesto pobytu až po El Hadiho sídlo v Abadla. Brad a Younes sa tam vydajú na hodinovú cestu. Po tom, čo Younes pošle súradnice komplexu, Williams požiada amerického prezidenta, aby im pri operácii pomohli špeciálne jednotky námorníctva NAVY SEALs. V noci sa Bradovi a Younesovi podarí zabiť väčšinu mužov a Brad nájde a ukryje Kate. Teroristi zabijú Jeana po tom, čo francúzska vláda nezaplatí výkupné. Keď sa obaja stretnú s El Hadim, ten prinúti Younesa, aby nariadil vláde previesť 10 miliónov dolárov výkupného na El Hadího zahraničný účet. Keď sa El Hádí pokúša utiecť, dorazia jednotky SEAL a zabijú El Hádího a jeho zvyšných mužov. Pred odchodom Brad a Younes vyhodia komplex do vzduchu, ale sú zneškodnení. V domnienke, že sú mŕtvi, SEALs zachránia Kate a odletia. Na druhý deň sa Brad stretne s Kate na alžírsko-marockej hranici. Neskôr sa Jadid stretne s Fitzom, ktorý pochváli jeho odvahu a udelí mu americké občianstvo a zaradí ho medzi aktívnych členov CIA. Jadida však na odchode zabijú, čo odhalí, že Fitz je lobista ropnej spoločnosti, ktorá financuje aj teroristické siete. Fitz tiež predpokladá, že Brad a Younes boli zabití v akcii. Keď sa so svojimi spolupracovníkmi dostáva z budovy, Younes ich špehuje a informuje Brada o Fitovej korupcii... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (11)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Nie je to taká katastrofa ako tvrdia ostatní a rozhodne to je o triedu lepšie ako nedávny film Infidel v ktorom pre zmenu manželka zachraňovala manžela zo spárov teroristov. Je tu asi 10 minút peknej komornejšej akcie. Cením si hlavne to, že keď už dôjde na streľbu, tak sú to skutočné výstrely so slepými nábojmi. Jak vizuálne tak aj po zvukovej stránke to vyzerá stokrát pôsobivejšie ako tie tragické CGI iskričky, ktoré používajú aj v 200 megových veľkofilmoch. Ale na akcii tento film nestojí. Viac sa zameriava na politické pikle v ktorých unesený chudák vlastne žiadnu stranu naozaj nezaujíma a tak sa musí do toho zapojiť manžel unesenej. Tá politika je podaná strašne nudne. Nič objavné neprináša. Škoda, že sa to nesústredilo len na nekompromisnú cestu manžela a kynoženie jedného hnusného arabáča za druhým. To by mohla byť zábava ako Taken. Z hercov ma najviac pobavil Samy Naceri ako hlavný zlý arabáč. Bohužiaľ som mu to vôbec neveril a iba som sa na tých jeho zlých pohľadoch smial. Výsledkom je mierne podpriemerný thriller s trochou vydarenej akcie. 4/10. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Všetko je o rope. Podľa úvodu tohto filmu Spojené štáty ročne vynaložia 81 miliárd dolárov na ochranu ropných ložísk. Vraj pred teroristami a tak. Ja len, že tie ropné ložiská väčšinou ani nie sú na ich území...Film je klasickým klišé. Vojnovému veteránovi unesú dcéru, žiadajú výkupné a on sa ju snaží zachrániť za použitia svojich brutálnych schopností. Námet možno ešte ujde, vo finále ale dostávame dosť béčkový akčňák. ()

JokerBaby 

všetky recenzie používateľa

Scenár dobrý a to je asi všetko. Réžia a herecké výkony - fu. Céčkový film . Už dávno som nevidel takúto slabotu. Nechápem že to vôbec mali odvahu pustiť von z labáku. Na to sa nedalo pozerať.. Film od začiatku dokonca nuda. A je vidieť sa tam niektorí snažili. Najradšej by som to hodnotil ako odpad ale na jednu hviezdu to je. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

No tak nebudeme zase až tak hnusní. Tenhle film určitě není nic světaborného co by tu ještě nebylo nebo by mě to nějak výrazně oslnilo, ale na druhou stranu nevidím důvod proč na něj nějak extrémně plivat. Gary Dourdan patří mezi moje celkem oblíbený a sympatický negry. Akce je dostatek a je poctivá v oldschool stylu. Jasně, že příběh je trochu blbost, ale po pravdě řečeno koho to u podobnýho filmu sere. Za mě celkově vzato slušný nadprůměr a je mi celkem tak nějak fuk jak to tady budete všichni ve velkým hejtovat.60% ()

Galéria (86)

Reklama

Reklama