Reklama

Reklama

Strach

(študentský film)
  • Veľká Británia Fear (festivalový názov)
Trailer
Krátkometrážny / Dráma
Slovensko / Česko, 2015, 28 min

Obsahy(1)

Marek je dospievajúci chlapec, ktorý sa stane svedkom násilného útoku v autobuse. Celý incident sa mu podarí nahrať na telefón, no jeho strach a svedomie mu bráni rozhodnúť sa pre to, čo je správne. Na festivale študentských filmov Áčko 2015 získala snímka Cenu pre najlepší hraný film. (IFF Bratislava)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých študentských filmov, ktoré idú do hĺbky (napr. psychiky človeka) hlbšie, ako tie ostatné. A jeden z tých študentských filmov, ktorý je aj zmysluplne vypointovaný. Ale ešte že tu máme najnovšie domobranu a k podobných incidentom už dochádzať nebude. Škoda len, že útočníci práve týchto selfmade zástancov verejného poriadku v tomto filme vzhľadom pripomínajú. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Učeň stolárskej dielne sa ocitá medzi tromi ohňami. V škole sa rozhodne vypovedať proti spolužiakom, v autobuse na mobil nakrúti chuligánov, ako dokopú chalana a v škole sa mu len s námahou darí dokončiť drevený domček. Popri tom zažíva drobné či väčšie ústrky, schválnosti a provokácie. Niekto sa chce mstiť. Zjavné je len, že to súvisí s opísanými udalosťami. Napätie graduje, pointa ostáva v nedozierne. Rovnako tak ďalšie chovanie učňa. Domček aj opona padajú. Film zameraný na atmosféru postupne rastúcej, sčasti odôvodnenej paranoje, trochu zanedbal príbehové vyústenie. Respektíve, asi o to ani veľmi nestál, no presne to je to, čo chýba. ()

Reklama

ZHODNOTITEL 

všetky recenzie používateľa

JEDNOU TAK PODRUHÉ JINAK Mám z toho takový pocit, jako kdyby to točili dvě skupiny. Místy je to fajn i kamerově a pak najednou propad v celé kvalitě dolu. FAMU ()

Galéria (4)

Súvisiace novinky

Více peněz pro české talenty

Více peněz pro české talenty

29.08.2018

Státní fond kinematografie znovu podpořil mladé nadějné filmaře a rozdělil několik různých částek pro debuty, případně druhá díla vycházejících domácích talentů. Prvním z nich je např. Michal Blaško,… (viac)

Reklama

Reklama