Reklama

Reklama

Escape Room: Niet úniku

  • Česko Úniková hra: Turnaj šampiónů (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Escape Room: Niet úniku je pokračovaním psychologického thrilleru, ktorý zaujal hororové publikum po celom svete. Tentokrát sa nič netušiaca skupina šiestich ľudí ocitne uzamknutá v ďalšej sérii únikových miestností. Postupne odhaľujú, čo ich spája, aby sa im podarilo prežiť.... pričom zisťujú, že túto hru už raz hrali. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (178)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Nejdřív jsem si zopákl podařenou jedničku, abych se správně naladil na pokračování a abych mohl srovnávat hezky začerstva. No a myslím, že tvůrci laťku záživnosti, nápaditosti a vizuální pohlednosti opět udrželi vysoko. Sice mi občas trochu vadilo to hysterické řvaní a všelijaké pobíhání a blikání, děj byl místy tak rychlý, že působil chaoticky a zápletka je ještě krkolomější než minule, ale přesto mě to hodně bavilo, mám pro podobná fantastická béčka zkrátka slabost. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

V čase, keď sa "Escape Room: Tournament Of Champions" dostalo do môjho kina som bol busy a tým pádom som si film na veľkom plátne užiť nemohol. No čakal som, kým bude dostupný a budem sa môcť pozrieť, ako bude táto séria pokračovať. Normálne by som svoj koment asi začal tým čo sa mi páčilo alebo nepáčilo, no tu sa udialo niečo skutočne veľmi zaujímavé. A realita je taká, že možno sme niektorí mali možnosť vidieť úplne iný film, ako tí, ktorí ho videli v kine. Pretože som zistil, že existujú dve úplne odlišné verzie. Kým kino verzia pôsobí, že išlo o klasický koncept, kde Zoe bude musieť prekonať svoj strach z lietania a na konci k tomu dospejeme, tak moja verzia mala v sebe ešte aj príbeh tvorcu všetkých týchto "escape rooms" a jeho rodiny. A vo finále nás nečaká žiadne lietadlo, ale scénky medzi Zoe a Clarou (v podaní Isabelle Fuhrman), ktorá má možnosť posunúť celú sériu do úplne novej roviny. A úprimne si myslím, že to vytvára celkom zaujímavé scénky, ktoré tomu dávajú niečo viac, než len unikanie z miestností. A okrem toho všetky tie miestnosti dokopy nám otvárajú aj úplne nový príbeh, kde pochopíme aj ako všetky tie miestnosti vznikli a čo nám chcú povedať. Takže môžem povedať, že verzia, ktorú som videl ja ma v tomto smere aj celkom slušne prekvapila. V rámci miestností sa možno veľkého napätia nedočkáme, no musím uznať, že sú celkom kreatívne vymyslené. Neviem či by sme síce mali partiu ľudí, ktorí by boli schopní uvažovať v tomto štýle, ale pre funkciu tejto série to beriem. Možno by bolo fajn neskôr vidieť aj kino verziu a porovnať si ich obe medzi sebou. A posúdiť, ktorá je lepšia. Preto hodnotenie, ktoré filmu dám patrí k "extended verzii". Hodnotenie: B+ ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

“Zabijácke hádankovo 2” je oproti prvotine akýmsi myšlienkovým kvízom. Kým sa v prvej časti dbalo prevažne na originalite zmeny vizuálu prostredia, a s tým spojenými prekážkami, v tomto prípade akoby tvorcovia vsadili všetky karty na “sudoku”. Mne prišla jednotka lepšia, nápaditejšia, no ani toto pokračovania rozhodne nie je tak špatné, aby bolo jeho sledovanie označené za stratu času. K čipsom a Kole Zero ideálna voľba na unudený podvečer. Ja som sa bavil, pričom byť jednou z postáv, tak otrčím kopytá ako prvý .. ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Parádička. Dvojka je sice o poznání naivnější a více spoléhá na náhodu, ale celou dobu to šlape a člověk se královsky baví. V návaznosti na zběsilé tempo sice místnosti přicházejí o svou uvěřitelnost (v tom čase a stresu by na to prostě nikdo nepřišel), ale film tak díky bohu neztrácí na zábavnosti a zvládne zakrýt, že přízemnější a více psychologickou podívanou by scénář asi neutáhl. Jako jednohubka super a trojku bych si dal rád. ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Turnaj šampiónů se nijak neodlišuje od jedničky Únikové hry. Jedná se o klasické pokračování, kde najdeme původní hlavní hrdiny, jak se ocitnou prakticky ve stejné kaši a jsou doprovázeni "nenápadnými" drobnostmi, které mají napomoct k odkrytí "nečekané" pointy. Ano příběh se dá odvyprávět po shlédnutí prvních pěti minut, ale dobře se na to kouká a divák se nijak nenudí. Podobné filmy prostě neomrzí. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (6)

  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)

Reklama

Reklama