Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke Jackson je nový väzeň, ktorý pod dohľadom sadistických dozorcov kope priekopy so svojimi spoluväzňami. Čoskoro si získava ich obdiv svojim prístupom k životu a odporom k autoritám a stáva sa ich vodcom. Keď sa Luke dozvie, že jeho matka zomrela, dozorcovia ho zavrú na samotku, aby sa nepokúsil utiecť na jej pohreb, tak ako to urobil už mnohokrát predtým... (STV)

(viac)

Diskusia

PRIDAŤ PRÍSPEVOK
donecek

donecek (hodnotenie, recenzie)

Prosím nemůžete sem někdo poslat link na tento film s původním dabingem ze 70 let, kde to namluvili Luděk Munzar a Petr Haničinec?

Díky předem.

dobytek

dobytek (hodnotenie, recenzie)

zajímavosti:
"Ve filmu Luke (Paul Newman) spolkne 50 vajec. Ve skutečnosti by však 2litrový lidský žaludek 50 vajec, které odpovídají objemu 2,6 litru, nepojal. (Listeroman)"


Proč má pořád někdo potřebu v zajímavostech psát něco "chytrýho"?
https://www.youtube.com/watch?v=vCncM1sJxtI

jarkolar

jarkolar (hodnotenie, recenzie)

Bomba film, měl jsem takovej pohodovej pocit po většinu času, jako už dlouho ne.

Earl_23

Earl_23 (hodnotenie, recenzie)

Jeden ze skvostů kinematografie vysílá Prima Cool v 03:35. Horší čas na sledování TV už snad ani neexistuje. Občas tahy televizí nechápu...

na príspevok reagoval Martin741

lepo

lepo (hodnotenie, recenzie)

Neviem si predstaviť nikoho v tej dobe, ktorému by postava Lukeho sadla lepšie, ako Paulovi a bolo ich tam dosť - McQueen, Redford,,... Herecký koncert Mr. Newmana... K tomu skvelý scenár, kamera a aj dialógy spravili nesmrteľný film z väzenského prostredia.

na príspevok reagoval *Elfík*

kroton21

kroton21 (hodnotenie, recenzie)

Asi jsem blbej a omeznej, ale nedokázal jsem si domyslet, jak to s Lukem dopadlo. Umřel nebo ne?

P_Soar

P_Soar (hodnotenie, recenzie)

Oproti Shawshanku se mi tohle vězeňské drama líbí mnohem víc. Nic proti dojemným, šťastným koncům, ale tenhle film je prostě nádherně nezkrotnej jako jeho hlavní hrdina...prostě podvratnej v tom nejlepším smyslu. "Shawshank" ve srovnání s ním vypadá jako lehce výchovný večerníček pro dospělé. Závěr - to je v "Lukovi" dokonalá studie o odvaze a zbabělosti s působivostí antického dramatu, zatímco v "Shashanku" je tak trochu kýčovitě selankovitý.

Aqualung

Aqualung (hodnotenie, recenzie)

Krásný a silný film. Když se jeden postaví proti systému, sice jen v malém, tedy vězeňskému, ale přece jen proti. A vytrvá a drží se. Nenechá se zlomit ani nejhrubší šikanou. Je to o síle osobnosti a o vůli. Je jen škoda, že většina Američanů není takových. Ale tohle, koneckonců, platí nejen o nich !

4AM

4AM (hodnotenie, recenzie)

to je kouzelnej film - nemít na to. to je právě ta frajeřina

Súvisiace novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (viac)

Reklama

Reklama