Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rebecca Church (Heidi Johanningmeier), prenasledovaná tragickou smrťou svojej matky, zasvätila svoj život profesii duševného zdravia. Rebecca sa nedávno zasnúbila s pekným a úspešným obchodníkom s opciami a zdá sa, že je konečne šťastná. Keď však jej snúbenec náhle zmizne a zanechá po sebe mrazivý fotoalbum s nápisom na obale „Gabriel bol zachránený“, Rebecca sa dozvie, že ho uniesol sériový vrah zvaný „Spasiteľ“, ktorý svoje obete prenasleduje 100 dní, kým ich zabije. Rebecca musí spolupracovať s detektívmi Jackom Byersom (Yancey Arias) a Gregom Neese (Chris Johnson) v pretekoch s časom. (DoubleFucker)

(viac)

Recenzie (2)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"100 Days To Live" ma skutočne veľmi príjemne prekvapilo. Myslel som si, že pôjde o klasický krimi thriler, akých som videl počas rokov už celkom slušnú dávku, no tento film si dokázal celkom dobre ukryť niekoľko zaujímavých nápadov, ktoré potom na nás vytiahli. A vďaka tomu som na konci ostal skutočne prekvapený z toho, k čomu sme sa nakoniec dostali. Toto nie je klasický policajný krimi thriller. Hoci to tak môže spočiatku pôsobiť. No v jadre je tento film predsa len o niečo hlbší. Pôsobí to viac ako keby sme sledovali "Myšlienky Vraha", akurát vyšetrovanie je veľmi vzadu a sústredíme sa viac na vzťah vraha a hlavnej protagonistky. Ktorá má byť jeho najnovšou obeťou. A čím viac toho film vysvetlí a čím viac toho pochopíme, tým výraznejšie som si uvedomoval, že najdôležitejšie elementy tohto thrilleru fungujú. Naša hrdinka je skvelá. Viem ju pochopiť a rovnako aj cítim, keď sa postupne vo svojom trápení začne posúvať hlbšie a hlbšie. A pochopenie čo sa skutočne udialo je skutočne ťažké. A veľmi dobre som ju vedel pochopiť. Zloduch je vynikajúci tiež. Jeho manipulatívne schopnosti sú obdivuhodné a je skutočne fascinujúce pochopiť, ako to celé vlastne spracoval a dokázal. Najviac by som ho asi dokázal prirovnať k Johnovi Kramerovi, ktorý pôsobil vždy ako človek, ktorý tragédiou získal o niekoľko kolečiek viac. No jeho motivácie a spôsoby sú predsa len zase odlišné. Ale to by som už dával spoilery a tomu sa chcem vyhnúť. Možno miestami sú flashbacky vo filme trošku otravné, ale na druhú stranu nám vedia ukázať jednotlivé situácie z trošku inej perspektívy. Čo pomáha lepšie pochopiť celý kontext. Takže vo výsledku hovorím, že som skutočne spokojný. Tento thriller ma reálne prekvapil. Dobrá práca Ravin Gandhi. Hodnotenie: B+ ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Páčilo sa mi to. Už len kvôli tomu nečakanému smeru akým sa film nakoniec vydal. A vlastne to celé dávalo zmysel a úplne som sa dokázal vžiť do pocitov hlavných postáv. Prevedenie je čisto priemerné, nízky rozpočet dojem trocha kazí ale aj tak dám 4* ten scenár skrátka stál za sfilmovanie. ()

Reklama

Reklama