Reklama

Reklama

Život po Jangovi

  • USA After Yang (viac)
Trailer 1

Jake vede obchod s bio čajem a žije šťastný a klidný život se svou ženou Kyrou a dcerou Mikou. Denně je doprovází android Jang, který je pro dívku jako starší bratr. Když se Jang nečekaně porouchá, Jake hledá způsob, jak ho oživit. Při pokusu o opravu androida dospěje k překvapivému zjištění – Jang vedl dlouhá léta tajný život, jehož nejcennější okamžiky si uložil na skrytý paměťový disk. Jake se dozvídá o Jangových nejvýznamnějších momentech a zjišťuje, kým skutečně byl, o čem snil a co cítil, když s nimi žil pod jednou střechou. (HBO Max)

(viac)

Recenzie (35)

Philcze 

všetky recenzie používateľa

Citlivé a promyšlené drama o protichůdném významu vzpomínek a síle života, kterou si mnohdy uvědomíme až po jeho konci. Stejnou měrou znamenitý příběh o rodinných vztazích, které nemají původ v krvi, ale mohou být podobně hluboké a upřímné, zvlášť když je opečovává android s bezednou kolekcí faktů o svých kulturních kořenech. Jak tak koukám, místní diváctvo s trpělivostí dvanáctiletých tiktokerů po mnoha náznacích definitivně zařadilo full retard mód, když nenápadné, ale ukázkové myšlenkové sci-fi zadupalo na úroveň pozdních výronů Bruce Willise. Bral bych to jako pozvánku, ne zákaz vstupu. 90 % ()

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

Silně lyrický a filozofický film. V mnoha ohledech až moc lyrický a filozofický. Intelektuální část publika však příliš uspokojena nebude. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Presne takto vizuálne má vyzerať malé filozofické scifíčko. Vstup do spomienok je krásne stvárnený, dom rodinky so záhradkou so stromami je presne podľa môjho gusta a som rád, že príliš veľa z tohto fikčného sveta nevidíme, ale cítime jeho atmosféru. Príbeh je, jemne povedané, minimalistický a nejaký ten výraznejší zvrat by mu neuškodil, samozrejme nič v takom zmysle, že by sme tu zrazu mali akčnú scénu alebo násilie. Je to príjemné, melancholické, trochu sentimentálne a dobre sa na to pozerá. A možno je to aj také polemizovanie nad tým, ako dobre (ne)poznáme svojich najbližších. Ako trochu odlišná hodinka v rámci Black Mirror by to bolo asi uspokojivejšie. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Farrell asi už nemá na chlast a cigy, inak by sa tohto počinu nezúčastnil. Celé v zmysle multi-kulti scifi -  robotizácia spoločnosti + rodina v zložení: biely manžel, čierna manželka, šikmooké dieťa. Okrem hudby film nemá v sebe absolútne nič, v podstate sa tu nič nestane a namiesto dialógov väčšinou len také mumlanie. ()

Hortensia 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo pekné, prechádzky lesom a spomienkami prekladané prípravou čaju. Po Yangovi, po živote, po láske, o skromných stretnutiach a podivnom pôvode. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Yes, but I imagine things like you are walking through a forest, and there are leaves on the ground, and it just had rained, and the rain has stopped and it´s damp, and you walk, and somehow, that is all in this tea. A potom je tu ešte veta: What the caterpillar calls the end, the rest of the world calls a butterfly. A v zásade to je najlepšie zosumarizovanie celého filmu. V takej utópií by som chcel žiť a s takým jemnocitom by som chcel pristupovať k svojim spomienkam a pocitom. Kogonada v každom zábere ukazuje komplexnosť a významovosť svojej budúcnosti a toho, kam ako ľudia, možno, smerujeme. A to bez toho, aby nás vyslovene do toho sveta vypustil. Jeden z najlepších malých veľkých filmov roka. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

S tými malými, melancholickými sci-fi drámami sa nám tu poslednú dobu akosi roztrhlo vrece. After Yang to má o to ťažšie, že obuť sa do tohto filmu na internete a nabažiť si svoje rasistické ja dokáže hravo každý ťulpas. Síce ich nijako neobhajujem, ale ten film im ide rovno naproti a tu rasovú vyváženosť dohnal After Yang až do absurdne komických rozmerov, kde hlavnú úlohu musí hrať biely muž ženatý s afroamerickou černoškou, ktorí si spoločne adoptovali čínskeho potomka a ešte k tomu zaobstrali robotického člena rodiny, aby sme mohli zabrdnúť aj do debaty o tom, či sa andoridom sníva o elektrických ovečkách. Nesníva a toto nie je dobrý film, pretože rovnako ako ústredná rasová vyváženosť je v ňom úplne všetko príliš IN YOUR FACE, aby túto hodinu a pol dlhú lekciu o sociálnych hodnotách a diversite pochopili aj tí najpomalší. Ono je však zrejmé po pár minútach čo nám táto lekcia chce zdeliť a tak sa stáva repetitívnou (prakticky tu polovicu filmu Colin Farrell pozerá na spomienky svojej dcéry) a nezaujímavou. Príjemne melancholická atmosféra tak skoro omrzí, pretože film neponúka nič príliš navyše. Len utápanie sa v tom istom smútku, ktorý nepríde príliš uveriteľný kvôli chýbajucej chémii medzi postavami. Tie emócie a pocit milujúcej, oddanej rodiny som totiž tomuto filmu neveril ani minútu. A to je asi najhoršie, pokiaľ chcete natočiť film práve o tom. CELKOVO: 4/10 ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Dosť bizarný a zároveň v podstate desivý film - najmä pri predstave, že takíto androidi sa tu možno o pár desaťročí skutočne vyskytnú. Ale android Yang nebolo to jediné divné na tomto filme, ale v podstate všetko tu pôsobilo pomerne čudne - aj samotný manželský párik, či ich dcéra Mika, o ktorej som bol takmer celú dobu presvedčený, že aj ona bude napokon len android. Nie som žiadny veľký sci-fi fanúšik, tak to asi nedokážem až tak oceniť, pretože mňa to proste nebavilo :( Aj keď uznávam, že námetovo a tématicky to malo grády. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

indiečková (čti velmi pomalá) sci-fi o tom jak jak být smutný když vám "umře" robot.Nápad je to rozhodně neotřelý, nicméně není nijak extra zajímavý a není ani zajímavě natočen.Vlastně je to docela dost nuda...20% ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Chce to být jako čajový obřad, ale ve výsledku je to jen jako příprava Pickwicku, při jejímž louhování si z nudy přečtete pár náhodných filozofických citátů o smyslu všeho. Na rovinu mě při objevu tohohle filmu dost zaujal námět, ale spolu s tím vyděsil plakát, takže jsem do toho šel s určitým obavami, ale nakonec mě spíš než ta prapodivná snaha o utopii (plné obřích eko-vil a bezchybných životů, kterými může trochu otřást jen smrt) vadila bezemočnost a vyprázdněné postavy. A přitom se to snaží být strašně citlivé a plné niterných pocitů, ale staví to na Farrellovi, který jakoby ani nevěděl, co vlastně hraje, Turner-Smithové, která tu má neustále jeden výraz a její postava nemá jiným charakter, než že neustále pracuje a pak jedné malé holky (jejíž skutečné jméno nemám odvahu skloňovat), která se tu celou dobu chová jako rozmazlený fracek. Nikomu jsem nevěřil nic, ani lítost ze stavu Janga. Všechno mi tu přišlo umělé a na sílu, plné falešné poetiky, jen aby tímhle Kogonada vyjádřil svoji představu ideálního světa, která by ale fungovala pouze pro něj, jako každá utopie. Jediné, co se mi tu hodně líbilo, byl vizuál Jangova "vzpomínkového vesmíru" a průlet jeho vzpomínkami, které byly plné drobných radostí. Jinak je to ale naleštěná bída, na které mi přijde paradoxní, že tak moc vyzdvihává čínskou kulturu a tradice, ale zároveň ignoruje fakt, že v Číně by tahle utopie byla naprosto nepřípustná. Na tenhle paradox ale naráží i spousta současných (animovaných především) nečínských filmů o Číně. 2* ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(43/2023) / Veľmi zaujímavý film. Spôsob rozprávania je docela náročný pre diváka, ťažký minimalizmus v emóciách aj dialógoch. Čím menej film povie/ukáže tým viac sa ale kreatívne môže divák zapojiť. Ale atmosféra a taký ten špecifický feel blízkej, nie veľmi nádejnej budúcnosti je vystihnutý dokonalo. (8/10) ()

drake31 

všetky recenzie používateľa

Kogonada je režisérom ktorý zachytil moje oko svojim prvým filmom Columbus, film ktorý si ma získal svojou srdečnosťou, prekrásnou kamerou, precítenými výkonmi hlavného dua, a takou nevšednosťou ktorá ma nútila sa zamyslieť nad krásou architektúry. Rovnako ako Haley Lu Richardson, aj ja som bol šťastný že títo dvaja znovu spolupracujú, obzvlášť pod záštitou A24, a Colinom Farrellom v hlavnej úlohe. Keď som na začiatku Marca videl tú úvodnú titulkovú scénu, už v tom momente som vedel že After Yang bude filmom,  ktorý si zamilujem. A hľa, tak sa aj stalo. Samozrejme tá tanečná titulková scéna si zaslúži 5*, no podobne ako Columbus tak aj After Yang nemá ten plný 5* emočný feel, no to neznemená, že som v ňom nenašiel zaľúbenie. Či už to bola fantastická hudba od ASKA, magická kamera of Loeba, produkčný dizajn, či tá precítená réžia od Kogonada, všetko funguje perfektne, a hlavne herecké obsadenie na čele s Colinom (ktorý má famózny Marec 2022, keďže v rovnaký deň (04.03.) začal žiariť ako Penguin). After Yang je citlivým filmom s futuristickým pozadím, ukazuje silu momentov ktoré môžu byť pre nás ničím no pre niekoho iného všetkým ako aj to akú silu majú spomienky - v týchto sekvenciách Kogonada prekrásne strieda pocity veselosti a smútku, sekvencie v ktorých Colin, Haley, a Justin naplno žiaria. 4.5* ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

"BEZ NICOTY NEMŮŽE BÝT NĚCO." Komorní sci-fi, bez zbytečné exhibice, obrazové či dějové, přesto svou filozofickou rovinou ne nezajímavé. Je to i poměrně krátké, takže celý ten minimalistický koncept nestihne začít příliš nudit. Herecky jde o úspornou práci, povedenou, přirozenou, s obrazem jde vyloženě o symbiózu, jsem opravdu rád, že i etablovaní herci jako Farrell umí přijmout takové role. 70% ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Typická kokotina dnešnej doby. A filmov A24. Namiesto živých kamarátov a bábik má protivná krpatá Číňanka "technosapiens" Yanga. Potom sa čudujú, že sa pokazil. Alebo ho podľa mňa skôr z tých ľudí jeblo. Normálne odpadol, lebo nemohol zniesť protivné decko, spomalenú černošku a Colina Farrella „podnikajúceho“ s čajom. Keby viedol bar, alebo obchodoval s kokaínom, bolo by to možno viac uveriteľné. Proste Yang sa radšej podľa mňa ukončil sám. Navyše nerozumiem významu, keď si ľudia adoptujú Číňanku, ktorá sa už pravdepodobne narodila v ich krajine, a bude v nej žiť, aby sa naučila po čínsky, teda JEJ jazyku a zvykom. Nonsens. Keď žije v ich krajine, tak by mala rozumieť predovšetkým ich zvykom a jazyku. Keď tam už začala kvíkať, že chce Yanga po desiaty raz, tak by som ju poslala naspäť do Číny alebo kde. A potom ten klon, vlastne klonica... Pol hodinu z celého filmu tam iba jazdili v aute, teda vlastne auto či čo ich viezlo samé. A film sa vliekol ako vlákna čínskej priadky morušovej. Alebo Farrellova dublinská opica. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

After Yang je opravdu nevšední podívaná, tvrdá ártovka a na mě už možná i až moc velký bizár, nicméně i přesto jsem tu hodinku a půl kupodivu snesl až překvapivě dobře, což mě docela dost udivilo, jelikož moc pozitivních pocitů z tohoto filmu bohužel skutečně nemám. Snad tedy jen přítomnost mého oblíbence Colina Farrella mohu považovat za působiví zážitek, a pak ještě i podmanivé, respektive opravdu nevšední stylové zpracování, spojené s fakt zvláštní atmosférou, jinak ale opakuji, pro mě se jedná již o snímek, který určitě nedokážu správně docenit a je za mou hranou toho, s čímž se dokážu ztotožnit a co si dokážu užít. Takže pomalý, ale jakože fakt pomalý, zádumčivý, s těžce nostalgickou atmosférou, s minimem slov a hlavně prakticky s nulovým dějem, bez nějakého zásadního vývoje, či kostry, a tím pádem i bez pointy a nějakého diváckého dopadu. Navíc to na mě emočně celé působilo strašně chladně a odtažitě, a to i kvůli halucinogenně vyznívajícím postavám, takže opakuji, sice jsem u této podívané vyloženě netrpěl, ale rozhodně se nejedná o produkci pro masové publikum, na to je to skutečně opravdu hodně jiné a nevšední. ()

Oralfabet 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku se mi to fakt líbilo a říkal jsem si, že za zdejší poměrně nízké hodnocení budou určitě zodpovědní hlavně uživatelé, kteří film automaticky zavrhnou hned jak uvidí, že hlavní rodina se skládá z matky černošky, otce bělocha a (adoptivní) dcery asiatky (a jsem si jist, že pár takových jedinců se tu doopravdy najde), ale nakonec musím říct, že taky nejsem z filmu nějak nadšen a na to, že má jen hodinu a půl, mě v druhé polovině dost nudil. Tohle komorní sci-fi se zajímavým a velice nenásilně budovaným světem, se prostě v druhé části začne tak nějak plácat na místě a v mých očích nedovede s potenciálně zajímavým konceptem nijak uspokojivě naložit. Úvodní tutulky jsou asi nejlepší částí filmu. 6/10 ()

Mackoun 

všetky recenzie používateľa

Teď babo raď… líbilo se mi to, ale už pár hodin po filmu se mi to v myšlenkách začíná rozplývat jako zdánlivě neústupný mráček bránící ve výhledu do údolí. Meditativně pomalé tempo v opojně vyklidněných kulisách, dialogy balancující na hranici mlhavých vzpomínek a snů a jakási filozofická linka, na kterou je tohle všechno navlečeno. Colin to zvládá jak to jen Colin zvládat umí, ostatní herci s ním drží krok, jen postava “jeho” ženy mi byla po celou dobu cizí a nenašel jsem si k ní ani tu nejužší cestičku - možná záměr, evokující jejich duševní odloučenost, kdy každý poletuje na vlastním obláčku na hony vzdáleném obláčku toho druhého, byť je spojuje rodinné zázemí a zdánlivě perfektně vyklidněná domácnost. Zní to jako celkem komplexní psychologické sci-fi drama a možná to jím i je, ale díru do hlavy vám to asi přes to přese všechno neudělá. Rozhodně se nejedná o film na unavené večerní pokoukání - v tu ránu spíte, to vám garantuju! ()

Rathalos odpad!

všetky recenzie používateľa

After Yang je presne ten typ filmu,ktory nedokazem dopozerat do konca,vydrzal som 21 minut,neskutocna nuda a tie prazdne nezaujimave dialogy,no bohuzial mi to nesedelo a cudujem sa Colinovi Farrellovi,ze v tom chcel hrat,asi mu dosli prachy...:-) ()

Súvisiace novinky

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

07.09.2022

The Acolyte, nadcházející Star Wars seriál zasazený poprvé do období dávno před prequelovou trilogií v éře tzv. High Republic, nabírá další hvězdnou posilu. K dříve oznámené Amandle Stenberg … (viac)

Reklama

Reklama