Reklama

Reklama

Raj na zemi

  • Česko Ráj na zemi (festivalový názov) (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentárny film, zachytávajúci profesionálny aj súkromný osud slovenského novinára, reportéra a fotografa Andreja Bána. Režisér Jaro Vojtek sníma prostredníctvom intímnych rozhovorov a počas spoločných putovaní po svete osobný Andrejov príbeh, jeho zápas so samotou a psychickými problémami, či snahu nadviazať dlhodobý a funkčný vzťah, po ktorom túži. Paralelne film zaznamenáva tragické a komplikované príbehy súčasného sveta vo vojnových a krízových oblastiach, či utečeneckých táboroch. (ASFK)

(viac)

Recenzie (7)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dôležitý dokument, kde sa dostaneme do miest, kde by sme sa normálne nedostali, respektíve by nás nenapadlo ich navštíviť. Dozvieme sa niečo o utečencoch na Slovensku, o nedávnej minulosti na Balkáne či málo známej utečeneckej kríze v Gruzínsku. O Andrejovi Bánovi sa ale nedozvieme v podstate nič, takže ma napadá, prečo tu sú momenty, ktoré naznačujú, že sa o ňom dozvieme viac a že je to vlastne jeho portrét. Je to portrét Bána politicky aktivistického novinára a fotografa, prečo má problematické vzťahy so ženami alebo s mamou nevieme, ale dozvieme sa, že ich má. Väčší ťah na bránku by mal film, ak by si vybral medzi týmito dvoma prístupmi. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dokument ani nie o Bánovi, ale o ľuďoch a krajinách, ktoré sú predmetom jeho práce. Do svojho súkromia zájde len nakrátko na začiatku a pri posedení na psychiatrii. –––– Najťažšie na depresii nie sú večery, ani noc, ale ráno. ()

niquen 

všetky recenzie používateľa

Neviem, prečo všetky slovenské dokumenty sú založené na atmosfére a nie aj na informáciách. Ako super, že som videla Andreja Bána, ale viem len povrchne o jeho vzťahoch, o jeho detstve aj o jeho práci. Chcela by som vedieť viac! ()

Súvisiace novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (viac)

23. Ji.hlava je tady

23. Ji.hlava je tady

10.10.2019

Třiadvacátá Ji.hlava je za dveřmi. Mezinárodní festival dokumentárních filmů letos nabídne premiéry českých snímků, přehlídku ukrajinského režiséra Felixe Soboleva, filmy žen o ženách i dosud… (viac)

Reklama

Reklama