Reklama

Reklama

Traja chrobáci

(TV film)
  • USA Three Bugs (festivalový názov)
Komédia / Rodinný
Československo, 1976, 49 (31) min

VOD (1)

Obsahy(1)

Traja mímovia predstavujúci chrobákov v reálnom svete ľudského obydlia, úmerne obrovského k ich chrobačím rozmerom, prežívajú dobrodružstvá neobyčajného poznávania bežných vecí v ľudskom obydlí. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (84)

LeoH 

všetky recenzie používateľa

Prima nápad, palec nahoru Roháčovi za důslednost při prosazování realistické koncepce (viz zajímavosti) i všem třem mimům za gymnasticko-klaunské výkony – v některých vzdálenějších záběrech jejich hemžení vážně připomíná hmyzí pohyby. Jako série živých výstupů v rámci cirkusového představení by to nemělo chybu, jako filmu tomu chybí ucelenější děj a přebývá příliš mnoho „dětsky bezprostřední“ uhihňané vaty. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

5* pantomimická klasika, která je jen o tři roky mladší než já, takže jsem ji v dětství parkrát viděl, takže citový vztah mám k ní vysoký. Navíc vůbec nezklamala, když jsem si ji před časem zopakoval. Výborné trio herců Vám zajistí příjemnou zábavu, které 5 hvědiček patří právem a schválně si ji pusťte s Vašimi caparty třeba odtud. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Na začiatku roka som usúdil, že je čas pustiť vnukovi tento klenot televíznej tvorby. Zabralo to. Bodaj by nie, veď Turba, Kratochvíl a Roháč obdarili Polívku, Dvořáka a Jiráka vďačnými úlohami, do kroku im zahral Petr Skoumal a guliverovské rekvizity postavil pán Kafka. Všetko to krásne zapadá do seba a jedinou chybou krásy bolo, že Slovenská televízia neuviedla meno idiota, ktorý z neviem akých pohnútok vystrihol z filmu celú pasáž s kukučkou. Asi v záujme rovnako debilnej reklamy. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tak na túto haluzinu by som takmer zabudol. Takže som rád, že mi to stv-éčka pripomenula. Veľmi pekná groteska, kupodivu zo slovenskej produkcie, no zahrať ju museli českí herci. A k dokonalosti chýbalo len málo. Času bolo akurát, mohlo sa tam však vystriedať viacero situácií. Taká jednohubka ku raňajkám. 75%. ()

Vonter 

všetky recenzie používateľa

Moc fajn nápad a kulisy. Ale takhle to zeslonit a ještě v podání takových celebrit! Z takového námětu se mělo vytřískat daleko víc! Ukrutná veselice při sledování Chrobáků se tudíž koná jen v jeslích a v domově důchodců u našich nejletitějších spoluobčanů, odkud se ozývá bujarý, hurónský smích. A jestli neumřeli, tak se smějí dodnes. P.S. Kdo si na konci filmu připadal jak po výplachu mozku, ať dá like. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (4)

  • Bolek Polívka, Josef Dvořák a Ota Jirák sa dreli s naozajstným štvormetrovým teplomerom, päťmetrovou zápalkou a dva metre vysokým hrnčekom na čaj. Boj s kukučkou bol naozajstný a Otov pobyt v chladnúcom čaji v hostivarských ateliéroch bol zdraviu nebezpečný. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)
  • Známy brnenský výtvarník navrhoval dekorácie maľované, ale režisér Ján Roháč chcel gigantické doslovné zväčšeniny. Výtvarnú verziu označil za "bábkové divadlo", čo bol z jeho úst ortieľ smrti. Spor o dekorácie mal tragikomickú dohru - rozzúrený výtvarník dal Roháča k súdu za plytvanie verejnými prostriedkami. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)
  • Nápad a jadro libreta vzniklo v roku 1975 v Dánsku, kde autori pracovali ako námezdní mímovia v kodaňskom pouličnom divadle. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama