Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenzie (7)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opäť sa toho divák dozvie veľa a opäť sa toho aj veľa stane. Ocitáme sa na vysokej škole, kde sa opäť začínajú prejavovať problémy inak inteligentného Thomasa. Obaja bratia sa stretávajú aj v ústave, kde to ten "menej šťastný" z bratov nemá vôbec jednoduché. No a Dominicovi sa všetko rúca ako v retrospektívach, tak vo filmovej súčasnosti. Zaujímavo vyznieva večera s priateľkou, pretože nechápeme jeho chovanie, ale následná retrospektíva všetko objasní. No a opäť by ste nechceli byť na jeho mieste... ()

Reklama

klukluka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tohle je vážně silný. Kromě příběhu mě fascinuje casting, mladší exempláře Dominicka s Thomasem jsou neskutečnou trefou do černého a až jim jednou bude okolo padesátky, tak budou třeba podobně dobří herci, jako Mark Ruffalo. A ten je teda zatraceně dobrej. ()

classic 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

„Viem, že toľko je pravda” , epizóda III. , si tentokrát berie na mušku Dominicka, keď ešte chodil na školu v River Street. Minule to bolo presne opačne. Stále je tretiakom, že sa mu črtá konflikt s indiánskou spolužiačkou Penny Ann Drinkwater. Totiž, narozprával učiteľke istú historku, čím, v podstate, nadobro spečatil jej osud, t. j. „cintorín, ktorý leží za "Three Rivers" , vedie nakoniec ku Vodopádu, čo je vonkoncom ďalšie poznávacie znamenie” . Thomas je úplne z obliga a Ralph, tiež. Bratia sa dostali i na výšku, a opäť to medzi nimi vrie, tak trochu nepriamo. Domenico spoznáva Dessu a v prítomnosti chľastá, ako dúha, skrátka, neustále skáčem z minulosti a zase do súčasnosti. Dom stretáva Ralpha, ale už v dospelosti. S Dessou sa už pred nejakým časom rozišiel, že snáď » aktuálna « priateľka Joy Hanks mu jednu, ľubozvučnú novin(k)u raz večer oznámi, a to ním tak sakramentsky pohne, až totálne roztržitý do autá nasadá. A dočkám sa i vytúženého stretnutia medzi „siamskými dvojičkami” . A vôbec, vyznáte sa ešte v recenzii ? / Pochválim obsadenie Donnieho Masihia a Roccoa Masihia, ktorí stelesnili bratov za mladých čias, t. j. v ôsmych rokoch. Excelentný casting a výborne stvárnenie. Ich sekvencie sršia samou, temnou atmosférou. Derek vkuse režíruje, čo je iba fajn. Zaujímavá kamera, strih a hudba. Mark Ruffalo by mal obdržať za svoj herecký výkon množstvo ocenení ! ()

castor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další návrat do dětství, tentokrát k jedné smyšlené krádeži s fatálními následky. A do dospívání spojené se studiemi na univerzitě. V současnosti se Dominick poprvé setkává s bratrem, jehož slyšení, které rozhodne o jeho budoucnosti, se blíží („Mučí mě tady. Brouci v jídle nejsou zdaleka to nejhorší. Strkají mi do postele hady. Do kafe mi házejí žiletky. Jsem nečistý!“). Šestidílná adaptace stejnojmenného (velmi obsáhlého) knižního bestselleru Wallyho Lamba získává další body. Je to nesmírně soudržné a poutavé. Nezáviděníhodný život pohledem Dominicka, jehož bytí dominuje láska i zášť k nemocnému jednovaječnému dvojčeti. Tohle opravdu není oddychová podívaná. Houstnoucí zoufalost a pochmurná nálada provází hrdiny na každém kroku. Režisér Derek Cianfrance oslnil i naštval už svým syrovým a odtažitým debutem Blue Valentine. „Naštval“ proto, že to zdaleka nebyl stravitelný film, na druhou stranu oceňme, že si šel svou vlastní cestou, a stejně jako v druhém dítku (Za borovicovým hájem) ukázal svůj cit pro pohlcující atmosféru. Za tuhle sérii má další palec nahoru. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama