Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (3)

gumbo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vlastně by se k tomu dalo naprosto totéž co k druhé řadě, takže je zbytečné se opakovat. Upřímně jsem zvědav s čím přijde řada 4., jelikož se tam v mnohém bude prakticky startovat od nuly. 80% ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Osobne si myslím, že tretia séria je dokonca o niečo lepšia a ucelenejšia ako druhá, ale samozrejme na prvú zase nemala. V tretej sérii sa zabúda na to čo je vlastne najdôležitejšie pre "knihomoľku" a to je wau efekt hlavnej hrdinky s jej vynikajúcimi nápadmi. V predošlých sériách sa tomu ešte niekto divil, že čo ona dokáže a tu je to vlastne skoro jedno, ale to nie je zákonite vôbec chyba, lebo centrálnym nápadom tretej série je niečo iné a to sústredenie sa na hlavnú postavu a to ako sa vyrovná s novými nástrahami povedzme, že skôr veľmi intrigánskeho "politického systému" (takto som to zadefinoval aj keď to nie je presné).  Táto séria bola aj krátka a to je vlastne jediné čo sa dá vytknúť, lebo nahustiť toľko nových vecí a snažiť sa eskalovať (gradovať) napätie v tak málo dieloch nebolo vôbec jednoduché, ale nakoniec to ako tak vyšlo. Tiež nová postava (myslím, že Sylvester) mohla dostať oveľa viac priestoru, lebo bola naozaj veľmi zaujímavá. Ak by sme mali pokračovať po tejto tretej sérii štvrtou myslím si, že by sa z toho mohlo byť zaujímavo politické a budovateľské pokračovanie, kde by sa nerobili veci v malom ako to robila naša hlavná hrdinka, ale začala by robiť veci vo veľkom, takže pre mňa pokračovanie náhodou stále dáva zmysel, ale už to bude trocha iný žáner (aj keď nie o moc). ()

Reklama

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jedna kniha se dopsala, je na čase začít psát další… Já však s hodnocením začnu naprosto nelogicky od konce. Poslední díl třetí série je úžasný, finále je skvěle emotivní a hořkosladké, navíc je většina linek logicky a často velmi uspokojivě uzavřena. Tenhle díl jsem si dnes opravdu užil. Zbytek série na mě ale už tak dokonale nepůsobil, občas mi to přišlo celé takové uspěchané a z té sympatické a tvořivé lehkosti, která prostupovala první sérii, toho tady už opravdu moc nezbylo. Nových vynálezů sice opět přibylo, ale ten tvůrčí proces, výroba a problémy kolem, byly jen jednou z mnoha součástí celku. Někdy jsem si až říkal, že se seriál snaží pracovat na příliš mnoha frontách najednou a na to, kolik má mít dílů, se tu toho snaží skloubit někdy až moc dohromady, ale pořád to celé drželo pohromadě a vše co se dělo, se dalo zvládnout bez problémů sledovat a každé téma dostalo dle mého dostatečný prostor. A tak i na poli všech těch pletich zdejší šlechty, problémů v rámci církve, starostí s podnikáním, a i tím občasným vynalézáním pro zdejší svět nových věcí (a s tím spojené důsledky pro zdejší společnost) se opět podařilo vybudovat slušný příběh s dobrou atmosférou a momenty, kdy se člověk dokázal o hrdinku a její blízké i trošičku bát. Byl to povedený příběh, často jsem si říkal, že musím Main obdivovat, autoři si toho do cesty pro takhle malou holčinu připravili docela dost. O tom, že postavy fungují tak, jak by měly (mnohé budete mít opravdu rádi, jiné nenávidět, jiné třeba jen chápat, ale nikdo vám nebude ukradený) asi nemá smysl u třetí série moc mluvit, kdyby postavy nefungovaly, tak bych u seriálu asi tak dlouho nevydržel, natož se jím dokázal bavit. Stejně tak se mi pořád líbí animace i hudba.  A tak naplněn myšlenkou, že vždy když něco končí, něco jiného začíná, budu vyhlížet další dobrodružství téhle sympatické knihomolky a i třetí sérii odměním zářivými čtyřmi hvězdami. 8/10 ()

Reklama

Reklama