Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlapík stredného veku, ktorého život sa scvrkol na otravné každodenné rituály prekladané manželkiným pohŕdaním a pubertálnymi výlevmi vlastných detí. Keď do ich domu vniknú dvaja zlodeji, nechá ich beztrestne kradnúť a prizerá sa nečinne, ako tresnu jeho syna. On sa obhajuje tým, že nechcel hrotiť nebezpečnú situáciu, ale všetci v jeho okolí ho majú za zbabelca. Hutch si pôvodne myslel, že to ustojí, ale keď sa ocitne medzi cestujúcimi, ktorých v nočnom autobuse obťažuje banda grázlov, vybuchne v ňom nahromadená zlosť. A nie je jej málo. Než sa usadil, živil sa Hutch tým, že s pomocou násilia riešil problémy, na ktoré si nikto iný netrúfal a absolvoval kvôli tomu veľmi špeciálny tréning. Krvavá výchovná lekcia v autobuse spustí lavínu udalostí, ktoré Hutcha preveria viac, ako čokoľvek doteraz prežil. Tento pán Nikto má ale poriadne tuhý korienok. A tajný trezor plný zbraní. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (863)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Nic pro levičácký anti-zbraňový poprděnce, co hned všude vytýkají násilí ("unnecessary at best and irresponsible at worst"), pro zbytek cool akční zábava jak má být a máme v dnešní době tak zoufale málo. Střelnice plná rusáků! <3 ♪♫ ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"IF THEY KNOW, I KNOW, YOU KNOW." ----------- Ilja Najšuller šesť rokov po svojom revolučnom filme Hardcore Henry sedí opäť na režisérskej stoličke snímky rovnakého explozívneho kalibru. No veľa dôvodov na oslavu nieto. Nobody má od svojho "predchodcu" pramálo spoločného, vizuálom a technickým spracovaním sa viac približuje sérii John Wick, čo som si hovoril počas pozerania, ešte dávno predtým, než som zistil, že sa tu odtiaľ stretol celý ansámbel, od producenta/režiséra cez scenáristu až po strihača, a je to tak cítiť, že tu Najšullera vôbec nie je cítiť a Nobody sa kľudne mohlo volať aj John Wick 6: Reborn, čo mi je dosť ľúto, nakoľko Henry bol neskutočný nárez s osobitým, ba priam jedinečným štýlom, ku ktorému sa rád vraciam. Akcia je ale aj napriek "strate" rukopisu režiséra vážne vyšperkovaná a herecký koncert Boba Odenkirka o to viac znamenitejší. Nie je to zas tak dávno od čias, kedy som si ho počas sledovania dvoch televíznych projektov z pera Vincenta Gilligana predstavoval v hlavnej roli poriadneho, akciou nabitého filmu, a bolo nám dopriate. Otázkou zostáva už len jediné – prečo Najšuller zahodil to, čo robil v takom rozsahu len on (a ešte k tomu najlepšie) a po 6 rokoch filmovej odmlky natočil toto? ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Ok nejsem totální kverulant docela jsem se bavil a tohle se určitě Najšullerovi povedlo víc než ten jeho první filmový experiment, ale zase netvařme se, že tohle tu už minimálně stokrát nebylo? Jo už vlastně jsem zase ten totální kverulant. Aha tak nic, ale slušný tři hvězdice jsou za mě tak akorát.60% ()

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

Nový počin Najšullera stojí a (ne)padá na one-man show Boba Odenkirka. Ten je přesně tak obyčejný a přitom neobyčejný jak to scénář vyžadoval a je vidět, že si tuto roli opravdu užíval. Jako životem unavený otec rodiny a vysloužilý, po akci toužící zabiják v jednom je neodolatelně příjemný a uvěřitelný. Naneštěstí prakticky nic dalšího už tento film nemá. Rozkročený mezi komiksovou elegancí universa Johna Wicka a přepáleností béčkové akční šílenosti nedokáže scénář přijít s ničím skutečně nezapomenutelným nejen po dějové stránce, což není nic nečekaného, ale ani po stránce akce. První jsem dokázal akceptovat, to druhé je už docela zásadní problém. Relativně schopná režie, rychlé tempo a pár zajímavých, i když mnohdy divně do zbytku jednoduchého vyprávění nepadnoucích momentů film tahají nahoru a abych nelhal, ve filmu jedna slušná akční scéna je, ale nečekal jsem, že nic dalšího pořádného zrovna od Najšullera a Kolstada nedostanu. Ano, je tu ještě závěr, ale ten byl tak strašně přestřelený, že i přes jednotlivé zábavné nápady celkový dojem nakonec spíše ještě více pokazil než vylepšil. Škoda, takže čekám trpělivě dál, zda někdy natočí Ilja film, který mi opravdu sedne. Nebude mi vadit, i kdyby to byla dvojka Nobodyho. :) 6/10 ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Úvod ma bavil. Prestrihy na pracovný stereotyp, rodina, fajn humor. "Kočičí náramek" to začal komplikovať, no ešte stále fajn. Potom jedna skvelá scéna z nočného autobusu po ktorej to išlo postupne dole. Ruský herec to oživil, skvelý týpek na záporáka , ale ten záver...Kde sú tie časy keď kritizovali Schwarzeneggerove akčňáky a počítali mu mŕtvoly? Arnold je popri našom 50 kilovom hrdinovi iba komparz. Tie ruské zdochliny sa už ani nedali počítať, všetko prestrely z dvojmetrovej vzdialenosti, chodili k nim ako ovce, nenašiel sa nikto, kto by to do nich napáral z väčšej vzdialenosti...Ja viem, má to byť akčná komédia, ale co je moc to je moc. MrPierc to tu trefne vystihol Nobody=Sám doma, stracen v ocelárne". Stačilo v závere ubrať, pridať viac scén s rodinou a výsledok by bol o dosť lepší. 60%. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (20)

  • Film se natáčel ve Winnipegu v Manitobě v Kanadě. Točilo se od 30. září do 3. listopadu 2019. (rafix)
  • Tetování na Hutchově zápěstí zobrazující karty 2 a 7 je v karetní hře Texas Hold'em považováno za nejhorší startovní pozici, protože z ní nelze utvořit žádnou výhodnou kombinaci. V kartářském významu pak tato kombinace znamená špatné zprávy, případně brzkou smrt. (NiWi)
  • Film původně začínal scénou vloupání, nakonec však tvůrci přidali počáteční montáž jako zvýraznění Hutche (Bob Odenkirk) jako muže chyceného do pasti stereotypního života rodiny z předměstí. (NiWi)

Súvisiace novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (viac)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (viac)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (viac)

Reklama

Reklama