Reklama

Reklama

Útek zo sekty: Boj o záchranu dcéry

(TV film)
  • USA The NXIVM Cult: A Mother's Nightmare (viac)

Keď sa Catherine (Andrea Roth) dozvie o seminároch novej organizácie s názvom NXIVM, ktoré majú ponúkať kariérne a životné poradenstvo, rozhodne sa vziať svoju dvadsaťročnú dcéru Indiu (Jasper Polish) na kurz profesionálneho rozvoja. Organizáciu vedie mimoriadne tajomný Keith Raniere (Peter Facinelli) a Catherine sa nemôže zbaviť pocitu, že s ňou nie je všetko v poriadku. Napriek Catherininmu najlepšiemu úsiliu je India vtiahnutá hlbšie do sekty a nakoniec sa pripojí k tajnému spolku členiek, ktoré majú do kože vypálené iniciály vodcu sekty, je im nariadené dodržiavať prísnu diétu a sú nútené naverbovať ďalšie ženy ako sexuálne otrokyne. Film rozpráva skutočný príbeh matky, ktorá sa nezastaví pred ničím, aby zachránila svoju dcéru z pazúrov nebezpečnej sekty. Odhaľuje pri tom diabolské metódy, akými vodca sekty Keith a jeho spoločníčka Allison (Sara Fletcher) dokážu podmaniť svoje obete a následne ich vystavujú duševnému a fyzickému týraniu a sexuálnemu zneužívaniu. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (4)

Zeduke 

všetky recenzie používateľa

Keď som zistil, že takýto film bude na obrazovke tak som sa potešil. Lacnosť príbehu šokuje o to viac, že hlavné propagonistky boli priamo v kulte zapletené a človek by čakal, že prinesú omnoho väčšiu autenticitu, na úkor učebnicového filmového balastu. O to väčšie sklamanie. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Klasická sekta. Na nič iné to nie je dobré, len na šukanie mladých ovečiek. Inak je to slabý TV film, skratkovito podané udalosti, s dlhým nábehom a rýchlym záverom. Jediná vec je to, že sa nebáli označiť skutočné osoby. 1 z 5 ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak Chloe Sullivanová zo Smallville sa nám vypracovala až na vedúcu otrokyňu sexuálneho kultu, ktoré ona sama nazývala feministickým hnutím. Feminizmus spojený so zotročovaním mužom, zaujímavý pohľad veru, myslím že v niektorých krajinách s polmesiacom to berú ako samozrejmosť, takže vlastne ide len o ženské práva. Podľa štatistík je len v super demokratickom USA okolo 10 000 kultov. Takže priestor na vymývanie mozgov je nekonečný a dokonca je po ňom dopyt - ako sme videli vo filme, ktorá vymletá krava sa nechá bolestivo ocejchovať a ešte za to poďakuje? Škoda, že film bol evidentne lacný a nemal kvalitnejšiu formu. Látka ponúkala oveľa viac než bolo ukázané. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Štempel skutočného príbehu o záchrane z fanatickej sekty, ktorej nadháňačkou bola aj (relatívne) známa herečka - to bude zaručená pecka, no nie? No nie. Realitou totiž je päťkorunová produkcia, bezradný scenárista, ochotnícke herecké výkony a zúfalá réžia. Slovenské televízne seriály vyzerajú profesionálnejšie než toto. Nad tristným technickým spracovaním by som ešte dokázal prižmúriť oko, veď rozpočet si tvorcovia nevyčarujú z ničoho, no hnoj je to aj po stránke scenára. To najzaujímavejšie - boj proti vychcanému kultistovi sa udeje extrémne skratkovito a v podstate mimo záberu kamery. Len sa sucho povie, že mater sa snažila a našla dôkazy. Ani jej dcéra neprejde žiadnym vývojom, len sa oznámi, že sa s mamou opäť zblížili. To je tragédia. Ale čo čakať od diletantov bez fantázie, čo nevedia vymyslieť ani len chytľavý názov? 3-/10 čisto za námet. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (5)

  • Väčšina scén bola natočená v Novom Škótsku (scény kaviarní a hudobnej školy boli natáčané v Dartmouthe, Nové Škótsko, Kanada). (Arsenal83)
  • Premiéru filmu si pozrelo 916 000 divákov a po úspešnom vstupe sa dostal aj na Disney Plus. (Arsenal83)

Reklama

Reklama