Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerný dokumentárny zážitok odhaľujúci mimoriadnu životnú púť najnepravdepodobnejšieho hollywoodskeho hrdinu, Dannyho Treja. Od raného života v drogách, ozbrojených lúpeží a tvrdého väzenia až po červené koberce hollywoodskych trhákov a pomoc problémovým narkomanom. Danny podáva správu z prvej ruky o jednej z najväčších premien ľudského charakteru, aké boli kedy nafilmované. Do dnešného dňa Danny pokračuje v poradách pre uzdravujúcich sa závislých a hovorí v štátnych väzniciach. Po 46 rokoch triezvosti nikdy nezabudne na svoje korene a splatí to, čo mu bolo darované. Väzeň č. 1: Vzostup Dannyho Treja, ktorý strávil 71 rokov hraním na osobnej expedícii, ktorá prevyšuje akúkoľvek hollywoodsku fikciu, je šokujúcim príbehom o schopnosti jedného človeka prekonať svojich démonov, len aby objavil vykúpenie na tých najnepravdepodobnejších cestách. Prostredníctvom prieskumu jeho starých prešľapov a sprievodného obsadenia rodiny, priateľov a niektorých z najväčších svetových hviezd sa pripojte k Dannymu Trejovi, ktorý podáva surový a triezvy popis svojej premeny z tvrdého zločinca na oslavovanú hollywoodsku ikonu a milovaného priateľa. (DoubleFucker)

(viac)

Recenzie (3)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Inšpiratívne pojatý biografický dokument o chlapíkovi, ktorý sa v mladosti dal na zlé chodníčky, ale napriek tomu sa dokázal zmeniť a polepšiť. Najpôsobivejšia je prvá tretina, ktorá sa venuje Dannyho mladosti a väzenským časom. Prostredná časť sa venuje Dannyho filmovej kariére. Jak sa dostal k filmu a prebehnú sa Dannyho zlomové filmy. Za mňa to má tak akurát priestoru. Posledná tretina ma bavila najmenej. Ukazuje jak s Danny snaží splatiť svoj dlh spoločnosti a robí rôzne prednášky jak pre abstinujúcich narkomanov, tak pre väzňov. Ok, je to chvályhodné a chápem, že to, že sa môže každý polepšiť, keď sa bude snažiť, bola hlavná myšlienka, ale z Dannyho robia skoro až svätca. Na poriadny dokument o Dannyho živote mi tu chýbal väčší náhľad do jeho súkromia, do jeho mysle, do vzťahov s jeho súčasnou rodinou. Lenže jak rodina, tak aj priatelia, ktorí sa tu objavia, tu sú len na to, aby Dannyho oslavovali. Proste na to posolstvo sa nakoniec kládol väčší dôraz ako na samotného Dannyho. 8/10. ()

Matros 

všetky recenzie používateľa

Jak už název napovídá, dokument o nejprofláklejším Mexičanovi v Hollywoodu se věnuje především jeho problematickému mládí a letech, kdy byl buď sjetej a nebo ve vězení. Velkou část věnuje také jeho vykoupení. Bohužel ale už tolik času nezbývá na tu jeho filmovou kariéru. Alespoň Machete a Heat dostanou nějaký prostor. Ale ve filmu vlastně zjistíte, že on tu práci nějak moc nehrotí, hlavně že to sype dolárky. Danny Trejo je sympaťák a nebojím se říct, že je i vlastně taková zvláštní ikona Hollywoodu. ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobře odvedený bio dokument, nad očekávání dojemná a inspirativní story. Cesta od heroinu, vloupaček a beznaděje až ve všech oblíbenýho mexíka a chlápka, co koná dobro kde a jak jen může. Super komentáře nejen Dannyho, ale i členů jeho rodiny, přátel a osobností. Kdo čeká velký průřez jeho filmografií, tak zapomeňte, dráze v Hollywoodu je věnována zhruba 1/3 - což v konceptu dává smysl a je tak akorát. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama