Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Južná Kórea Ojingeo geim (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (8)

Hra na oliheň (2021) 

Typicka "korea". Na mnohych posobi atraktivne melodrama, krvave brutalitky, afektovane (dlhovlasa "pritiahnuta" hracka), ci naopak "utlmene" (severo-korejska hracka) herecke prejavy, tak pre nu typicke. Niektore detske hry v tomto "battle-royale" pozitivne prekvapia   psychologiou hracov, napr. siesta epizoda. Ine su naopak chabo zrezirovane a postradaju napatie. Detektivna linka na pozadi hier az do wtf-vyustenia, tiez nie je z najinteligentnejsich. Filozofovanie v zavere je uz len povinnou jazdou. Mierny nadpriemer s niekolkym slabsimi dielmi. Pozitivne budu hodnotit najma divaci, pre ktorych je tato kinematografia nova. Nas ostatnych vsak neohuri, len obcas pobavi. 50% ()

Červená, zelená (2021) (S01E01) 

Typicka "korea" plus nejaka ta kontroverzia, pohlady a pozy, na co sme zvyknuti. Uvidime, ci v dalsom to bude len o domyselnosti vyradovania, alebo budu gamblerski ucastnici mat i dalsi, vztahovy rozmer. Uz teraz je jasne, ze typkyna s jazvou na krku a ind-zachranca, ci potetovany typek budu "znamymi tvarami". Kostymy a masky game-masterov sice dodavaju mysteriozno pre divaka, ale v praxi su dost neprakticke. :) ()

Muž s deštníkem (2021) (S01E03) 

Dvojhviezdie za obcas celkom slusne pracujucu atmosferu bezprostredneho ohrozenia. Nebyt toho, nemame sa na co pozerat. ()

Drž se týmu (2021) (S01E04) 

Konecne az v tomto dieli vidno, "navratnost investicie samotneho organizatora". :) ..aspon teda u jedneho "zaskodnika" su to bodyparts. Zvysok je len v darcekovych krabiciach, ale snad uvidime, ci idu vsetci len do spalovne. Zaver a stareho taktika boli super. :) Skoda, ze stale nevidime dovod a motivaciu vobec usporaduvat tak kolosalne hry. Klise by bolo, ze si ludia uzivaju life-stream a stavkuju. Co sa vsak nedeje. ()

Kganbu (2021) (S01E06) 

Tentokrat velmi dobra psychologicka hra, sustredujuca sa vylucne na hracov, vacsinou z nasho 10koveho tymu a ich zivotne pribehy snahy a pohnutky, opat v mnohom bezne vylucne v korejskych filmoch. Podla mnozstva nadsenych hodnoteni, je vidno, ze je to pre divakov prekvapenim. Odporucam, sledovat viac filmov z tejto krajiny. :) 80% A nas undercover-detektiv si v neznamom prostredi, ktore je prekvapujuco "slabo" monitorovane veselo "detektivci". heh ()

VIP (2021) (S01E07) 

Opat tu mame niekolko logickych premetov, z ktorych par bilo do oci a spomenul ich i kolega vo svojom prispevku. Mna osobne napriklad prekvapilo, ze sa nikto nepokusil pouzit ramy, co drzali skla. Boli prijemne siroke. :) Meh, slabsi priemer, ktory zachranuje konecne zuctovanie polosialenej typkyne, ktorej umysel sme vedeli vsetci a cakali sme, kedy ho zrealizuje. Akurat ma prekvapuje, ze valibuka nenapadlo dat jej "celo" a zovretie by hned povolilo. Ospravedlnme to vybicovanymi emociami a ohrozenim. Hoci poulicnemu bitkarovi by to napadlo urcite. ()

Bílý kůň (2021) (S01E08) 

Kratulinky pol-hodinovy diel s WTF scenou medzi preniknuvsim policajtom a muzom za maskou...opat presne v duchu podobnych korejskych zanroviek. A rovnako odtial, melodrama medzi dvoma z finalistov. Bieda. ()

Jeden šťastný den (2021) (S01E09) 

Filozofovanie v zavere a "velke" gesta. Mnohych neprekvapia. Naviac, s dost slabym dopadom. Cakal som o cosi premyslenejsi zaver. ()

Súvisiace novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (viac)

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

20.11.2022

Až třetina fanoušků Marvelu cítí únavu z konstantního přílivu nového obsahu do kin a na streamovací službu Disney+. Spolu s tím ale většina fanoušků rovněž zhlédne každý Marvel projekt, který vznikne… (viac)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (viac)

Reklama

Reklama