Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Južná Kórea Ojingeo geim (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Recenzie používateľa oasismanik k tomuto seriálu (10)

Hra na oliheň (2021) 

Ako čo najlepšie popísať, čo som práve videl? Hm, predstavte si, že máte kamaráta, ktorý ma plnú hlavu totálne retardovaných, hlúpych a nelogických nápadov a príbehov. A je k tomu taký trošku uchyláčik. V detstve pozerával skoro výlučne iba Takešiho hrad, vývoj sa mu zastavil tak v 15tich, doteraz hráva ako starý chlap pubG a Fortnite celé noci. Nie je úplne najchytrejší, ale je to výborný rozprávač. Vie upútať davy, občas zabrdne aj do nejakej vážnejšej témy, ale tam nie je až tak doma, tak to opäť stočí na niečo jednoduchšie a zábavnejšie. A vy ho počúvate radi, radšej na absolútne očividné logické diery v jeho rozprávaní neupozorňujete, aby nestratil niť. Tak to je Squid Game. ()

Červená, zelená (2021) (S01E01) 

Už nejakú dobu rozmýšlam, prečo v dobe obrovskej popularity battle royale hier neprišiel niekto s nápadom spraviť seriál v tom duchu a máme to tu, nechcem predbiehať dobu, ale už podľa hodnotení a reakcií ostatných tu máme rozbeh nového kultového seriálu. ()

Peklo (2021) (S01E02) 

Spoilery k druhej časti: Paráda, tvorcovia si z nás doslova robia prdel, hneď na začiatku sa hlasuje, či chcú súťažiaci dalej súťažiť. "tak to je jasné" poviete si "určite bude hlasovanie nerozhodné a starý dedko, ktorý už nemá čo stratiť, rozhodne posledným hlasom o udržanie v hre. O čom inom by to predsa bolo?". Fuck off, povedia vám tvorcovia a pošlú všetkých domov. Zvyšok časti ale nič špeciálne, iba taká výplň a zoznamovačka, predpokladám a dúfam, že ide len o predohru pred niečím fakt veľkým. A trochu mi vadí opakovanie scén, ktoré sa stali napríklad pred tromi minútami, ale netflix asi nepozerajú len samé hlavičky. ()

Muž s deštníkem (2021) (S01E03) 

Podobne zvláštne pocity som mal naposledy pri Parazitovi, celý čas si hovorím v duchu wtf? Pol časti pripomína nejakú béčkovú, slovenskú reality show a zrazu sa to preklopí do trilleru, pri ktorom ani nedýchate. A samozrejme logika ušla niekam do KĽDR. ()

Drž se týmu (2021) (S01E04) 

Takešiho hrad pre úchylákov, dobrá časť, len niektoré tie dialogy sú...zvláštne. A epilepťák som pretočil. Ale baví ma to, o tom žiadna. Len si proste musíte zvyknúť na fakt, že logika ide pri tomto seriáli úplne stranou. Btw ja som asi retardovaný, ale myslel som si, že na konci minulej epizody zastrelili toho policajta. ()

Férový svět (2021) (S01E05) 

Korejci sa s tým proste neserú. Mnoho vecí nedáva absolútne žiadnu logiku, ale je to aj tak návykové a nesmierne záživné sledovanie. ()

Kganbu (2021) (S01E06) 

Táto časť má všetko presne to, čo pri pozeraní nemám rád: hrozné naťahovanie, nudné dialogy, veľmi okaté hranie na city a najhoršie na tom je, že všetko dopadne úplne presne tak ako očakávate, predsa len tie najdôležitejšie postavy nezabijú. Ani jednu. Na druhej strane pekne premyslené a aj zahraté, tak taký priemer, ale pre mňa osobne zatiaľ asi najslabšia časť, ešte slabšia ako tá druhá. A starký mvp! ()

VIP (2021) (S01E07) 

Aj napriek tradičným, do očí bijúcim logickým dieram, perfektne premyslená a napísaná epizoda, za mňa osobne /kúsok pred prvou/ zatiaľ najlepšia z celého seriálu, teším sa, čo ma čaká na budúce. ()

Bílý kůň (2021) (S01E08) 

Celkom sympatická polhodinka, ktorá ale mohla kľudne trvať 15 minút a pripojiť sa k finálnej epizode. A odhalenie mierne očakávané, ale tak strašne som dúfal, že prídu s niečím iným ako s takouto totálnou stupiditou. ()

Jeden šťastný den (2021) (S01E09) 

Na záver...to najhoršie. Odporúčam pozerať túto časť na dvojnásobnej rýchlosti. Seriál sprevádzalo obrovské množstvo do očí bijúcich nelogickostí, ale nejako ste im to dokázali odpustiť a nechali ste sa ochotne dalej unášať dejom, ale táto záverečná podkopala v podstate úplne všetko a samozrejme aj hlavnú myšlienku seriálu. Pritom stačilo spojiť iba predposlednú časť s prvými 15 minútami tejto poslednej a so cťou to ukončiť včas. Vážne jedno z najhorších finále, aké som kedy videl. Squid game je typický príklad prehypovaného seriálu, ktorý chce vidieť každý, minimálne preto, aby pochopil memečka na sociálnych sietach. Podľa mňa si rozhodne taký hype nezaslúži, aj keď nepopieram, že som sa celkom bavil, ale je obrovské množstvo omnoho, omnoho lepších seriálov, o ktorých drvivá väčšina ani nevie a takejto slávy sa im nedostalo. Prípadnú druhú sériu už ale určite vynechám. ()

Súvisiace novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (viac)

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

20.11.2022

Až třetina fanoušků Marvelu cítí únavu z konstantního přílivu nového obsahu do kin a na streamovací službu Disney+. Spolu s tím ale většina fanoušků rovněž zhlédne každý Marvel projekt, který vznikne… (viac)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (viac)

Reklama

Reklama