Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (séria)


VIP (S01E07)

(epizóda)
  • Južná Kórea VIPS

VOD (1)

Obsahy(1)

Maskovaný vůdce přivítá VIP hosty a usadí je do první řady. V páté hře někteří hráči neustojí až moc velký tlak. (Netflix)

Recenzie (61)

Danken07 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prečo ju nechali nažive? Možno preto, že doktor zomrel? Ale to vysvetlenie od nej na začiatku nedáva vôbec zmysel. Tak ako vždy, tak aj v tejto epizóde sa šéf organizácie choval ako idiot. Hlavná priorita by mala byť chytenie nášho policajta, ale on sa namiesto toho rozhodol pokračovať v hre, aby VIP nič nezistili. Radšej mohol prehľadať celú budovu so všetkými strážcami. Najprv však mal prehľadať svoj apartmán. Jemu nedošlo, že ten rebrík vedie aj k jeho apartmánu? Prečo nemajú kameru v každej miestnosti? Neušetrili by tým veľa času? Nakoniec mu to došlo, až vtedy, keď videl slúchadlo položené na zlej strane? Prečo ho položil opačne? Je náš policajt stupídny? Nevie si ani zapamätať na akú stranu bolo položené slúchadlo? V momente, keď zistil, že je v jeho apartmáne mal zavolať strážcov. Prečo nezapol poplach alebo nekontaktoval sledovacie stredisko? Nakoniec len tak odišiel, ako by sa nič nedialo a nikoho nekontaktoval. Prečo to tam poriadne neprehliadol? Na mŕtve telo ma kopu času. Náš policajt mal veľké šťastie, aj keď ho vlastne mohol aj zastreliť a prezliecť sa zaňho, nie? Ich bezpečnostný systém je tak hrozný, že by to možno aj fungovalo. Už chápem odkiaľ berú peniaze, aj keď to nevysvetlili moc dobre. Bohatí ľudia sa stavia, kto prežije a určitá čiastka ide víťazovi. Zaujímalo by ma, akým spôsobom ich sledujú. Sledujú len hry, alebo aj celu, kde trávia väčšinu času? Akú bezpečnosť tu vlastne majú, keď sa náš policajt dokáže jednoducho prezliecť za čašníka? Nemali by zvýšiť ochranu, keď sú tu VIP? VIP sú najnudnejšie charaktere, a ich dialógy sú neuveriteľne trápne a otravne. Samozrejme nikde tu nemajú kamery a ani ochranku. Zabiť všetkých VIP by malo byť docela jednoduché. Prečo by vôbec zabíjali svojich podriadených, keď im ukážu svoju tvar? Nemalo by to byť naopak? Keď podriadený uvidia tvár člena VIP? Rovnosť je dôležitá v tejto sérii, ale keď vyberú hru, kde jeden z hráčov vie čo ma robiť, tak hru upravia? Prečo nevybrali inú hru kde nikto nebude mať výhodu? Najhoršia scéna je na konci, kde nechajú vybuchnúť skla po ktorých chodili. Prečo to robili? Čo by sa stalo keby tým niekoho zabili? Vypadalo to cool, ale bola to vážne retardovaná scéna, ktorá nedáva žiadny zmysel. Taktiež nechápem, prečo v tej jaskyni nechali potápačskú výstroj. Je to jediný východ, ktorým sa môže dostať von. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak nám dorazili ví-aj-pí alias oplzlí bachratí gajdžini so zlatými maskami, trošku trápne vtipkujúci o šesťdesiatdeviatke. Samotná hra je o dosť lepšia, silne eliminačné poskakovanie po sklenenom moste, ktoré neprežijú okrem iného mafián, pánbožkár a prebehlícka mrcha. Zostanú Severokórejka, defraudant a (asi) hlavný hrdina. Infiltrant nazbieral dôkazy a pokúša sa ich aj seba dostať z ostrova. Opäť dobrá epizóda, akurát vzrušujúcej zábavy chtiví boháči pôsobia skôr ako veľmi prehnané paródie na záporákov zo starých komiksov. ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opat tu mame niekolko logickych premetov, z ktorych par bilo do oci a spomenul ich i kolega vo svojom prispevku. Mna osobne napriklad prekvapilo, ze sa nikto nepokusil pouzit ramy, co drzali skla. Boli prijemne siroke. :) Meh, slabsi priemer, ktory zachranuje konecne zuctovanie polosialenej typkyne, ktorej umysel sme vedeli vsetci a cakali sme, kedy ho zrealizuje. Akurat ma prekvapuje, ze valibuka nenapadlo dat jej "celo" a zovretie by hned povolilo. Ospravedlnme to vybicovanymi emociami a ohrozenim. Hoci poulicnemu bitkarovi by to napadlo urcite. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tady nastal dějový zlom v zákulisí hry, tedy u pořadatelů. Přicházejí takzvaní VIP hosté, ze kterých se vyklubou boháči sázející se na hráče. Klasický motiv hojně používaný i v oblasti honu na lidi. Krapet to však odvádí pozornost od dalšího kola hry, který je o důvtipu, odhadu a zákeřnosti. Napětí neutuchá a stále se u toho tají dech, ale VIP to prostě ničí. V původním znění navíc nepoužívají korejštinu, ale angličtinu, což poměrně kazí od začátku nastavený korejský atmosférický nádech. Celé to vypadá jen jako omšelý doplněk děje. A ani tady Netflix ve své propagandě komunity LGBT nezklamal. I když tentokrát to zrovna moc nevadí. Není to násilně do děje zasazené, jak to jinak bývá. ()

Asanoth

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Chápu stížnosti ostatních na kýčovité až nadbytné VIP (a rozhodně jejich nadbytné rozhovory), že se nemohlo po traverzách bych klidně přijal, ale mně tady nejvíc vadil ten skleněný deus-ex-machina bezprostředně po (za mě strhující) hře. Protože další dva díly se pak už nesly v podobném duchu: zkratky, nesmysly, nedotaženosti, jen už aby to bylo na konci tak, jak to má dopadnout. Osmý a devátý díl mi přišel scénáristicky na úrovni nějakých Janákových pohádek. Škoda. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (3)

  • Skla byly ve skutečnosti nad zemí pouhého 1,5 metru, i tak však dokázali herce při natáčení dostatečně vyděsit. (NiWi)
  • Ve hře je 18 párů skla, to znamená, že první hráč měl šanci na to, že uspěje 1 ku 262,144. (NiWi)
  • Na začátku epizody stojí Bílý kůň na chodbě a otevírá dveře. Poté, co otevře dveře po své pravé ruce, otevře i ty naproti. V dalším střihu budou ale po levé ruce otevřené už dvoje dveře. (Duoscop)

Reklama

Reklama