Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (séria)


Peklo (S01E02)

(epizóda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina hlasuje, jestli ve hře pokračovat, nebo ji ukončit. Jenže realita venku může být stejně nemilosrdná jako hra samotná. (Netflix)

Recenzie (53)

javlapippi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Čakal som pokračovanie v krviprelievaní, ale preživší hráči si slobodne a tak nejako veľmi tesne demograticky odhlasujú ukončenie herných radovánok, aby na nich po návrate do svojich civilných životov o to viac dopadla bezútešnosť a bezvýchodiskovosť ich nemajetných a zadĺžených osudov a oni sa ešte radi vrátili k vidine zisku alebo smrti. Miestami že až sociálna dráma, Ind nedostal pol roka výplatu, severokórejská emigrantka potrebuje hotovosť na prevedenie zvyšku famílie cez hranice, stará trhovnica sa nevedomky hrdí úspešným synom defraundantom, ovšem najviac ma pobavila scéna, kde sa na polícii pokúša hlavný hrdina popísať a udať celú hru. Druhý diel rovnako kvalitný. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zajímavé, že ta nejmíň realistická scéna jako jediná má v sobě to napětí, které od toho čekám. Zbytek epizody je opět průměrný, navíc tu spíš jenom poznáváme postavy a o víc tu nejde. Vystačí to na hodinu a pár minut stopáže? Rozhodně ne. Ale zase je zajímavé ty postavy víc poznat, víc pochopit tu jejich životní situaci a za to jsem rád, protože i v tomhle je Hra o oliheň odlišná od Alice in Borderland. Na rozdíl od té hrůzy tady totiž jsou uvěřitelné charaktery (když pominu jejich přehnaně emotivní chování, ale to je jeden ze stěžejních prvků korejských filmů, tak jím je to asi vlastní...). Pořád mě to nechytlo, ale jsem předem připravený na to, že epizody 2 a 3 za moc nestojí. O to zvláštnější je, že se mi druhá epizoda líbila zhruba stejně jako pilot... 3* ()

Reklama

oasismanik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Spoilery k druhej časti: Paráda, tvorcovia si z nás doslova robia prdel, hneď na začiatku sa hlasuje, či chcú súťažiaci dalej súťažiť. "tak to je jasné" poviete si "určite bude hlasovanie nerozhodné a starý dedko, ktorý už nemá čo stratiť, rozhodne posledným hlasom o udržanie v hre. O čom inom by to predsa bolo?". Fuck off, povedia vám tvorcovia a pošlú všetkých domov. Zvyšok časti ale nič špeciálne, iba taká výplň a zoznamovačka, predpokladám a dúfam, že ide len o predohru pred niečím fakt veľkým. A trochu mi vadí opakovanie scén, ktoré sa stali napríklad pred tromi minútami, ale netflix asi nepozerajú len samé hlavičky. ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bez té nervydrásající hry to pochopitelně nemá takový grády jako jednička, ale pořád je i Peklo pekelně dobrý. Tady nejde jen o ten vizuál a tu neuvěřitelnou krutost, ale i ten opis lidskýho nitra trpícího rostoucími, nesplatitelnými dluhy. Je to společensko kritický podobenství na hraně totálního šílenství. ()

Igy007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od většiny z Vás si myslím, že tento díl je pro celek velice užitečný. Dodává seriálu na komplexnosti, kterou zmiňuje uživatel Eliott. Příležitost pochopit ty lidi, z úchylné střílečky se stává něco, co můžeme pochopit. Někdo je až tak v hajzlu, že hraje vabank. Zažít to nechceme, ale vcítit se můžeme. P.S.: žeru ty růžové overálky. ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama