Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej sa odohráva 10 rokov po "najpokojnejšej revolúcii v histórii USA", revolúcii, v ktorej socialistická vláda získala moc.
Film ukazuje spočiatku fascinujúcu politickú konštrukciu, premenenú v utópiu a odsúdenú k stroskotaniu, v ktorej sú otázky mnohých progresívnych skupín, menšín, liberálov, organizácií pre práva homosexuálov, feministiek, zdanlivo rozoberané vládou, no stále sú problémy s prácou, rodovou diskrimináciou, vládnymi preferenciami a násilím.
Pri takejto vláde bolo iba otázkou času, kedy sa rasizmus a sexizmus zaslúži o vznik Ženskej armády, koalície revolučných feministiek bojujúcich proti neprávu prostredníctvom alternatívnych médií a propagandy. Keď však mladá černošská lesba, ktorá verejne vyjadrovala podporu Ženskej armáde, zomiera vo väzení, jej súdružky berú do rúk zbrane. (whack)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Na soundtracku k filmu byly použity písně kapel The Slits, The Staple Singers, Lou Reed, The Bloods a Red Crayola. (Epistemolog)
  • Režisérka Lizzie Borden vyhrála hlavní ceny na Berlin International Film Festival a na Créteil International Women's Film Festival v roce 1983. (Epistemolog)
  • Časopis Filmmaker jmenoval snímek jedním z Nejdůležitějších 50 nezávislých filmů všech dob. (Epistemolog)
  • Snímek byl upravován v průběhu pěti let. (Epistemolog)

Reklama

Reklama