Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elle Woodsová (Reese Witherspoonová) dobyla Harvard a teraz začína právnickú prax v jednej veľkej firme. Balansuje medzi náročnou kariérou a prípravami na svadbu s mužom svojich snov, Emmetom Richmondom (Luke Wilson). Keď však zistí, že klienti jej zamestnávateľskej firmy zneužili rodinných príslušníkov, resp. matku jej milovaného psa, čivavy Bruisera, stane sa odhodlanou bojovníčkou za psie práva, proti zneužívaniu nemých tvárí k nehumánnym pokusom. Fenku totiž objaví zatvorenú v laboratóriách kozmetickej firmy. Keďže sa ozve nahlas, vo firme dostane na hodinu výpoveď. Jej existencia je zničená, ale ona je nezlomná optimistka. Slečna Woodsová vyráža do Washingtonu, aby vzala veci do svojich vlastných rúk, ozdobených francúzskou manikúrou. Chce presadiť nový zákon zakazujúci testovanie kozmetiky na zvieratách. Snaží sa preniknúť všade tam, kde sa ťahá za politické nitky. Pritom z modrej šede, černe a námorníckej modrej vyčnieva ako ružový palec. Politici nie sú práve nadšení „poslankyňou Barbie“ a Washington D. C. nie je ľahké pôsobisko pre dievča – síce s právnickým diplomom z Harvardu, ale predovšetkým s neomylným zmyslom pre módu. Prefíkaná senátorka Victoria Ruddová (Sally Fieldová), u ktorej Elle hľadá pomoc, však iba predstiera, že mladú právničku podporuje. Elle však svojím neodolateľným šarmom, inteligenciou a odhodlaním obludný systém premôže a nájde si iné spôsoby, ako získať Kongres na svoju stranu. Každá politička si totiž rada posedí u kaderníka a aj ten najneprístupnejší senátor tají v srdci lásku k zvieratám. Obhajobou Bruisera a jeho rodiny nakoniec inšpiruje ostatných, aby tiež vyjadrili svoj názor... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (260)

hudryhudry odpad!

všetky recenzie používateľa

Něco tak hrozného jsem už dlouho neviděl. Kdybych měl vyjmenovat všechny zápory tohoto filmu, je to na pět stránek, shrnuto: absolutně nehorázná hovadina. Nejlépe ve filmu hlaje ta čivava a Witherspoon je docela hezká, jinak vše ostatní je hrozné. Scénář nechutně blbý, herecké výkony strašné, no děs! ()

RadimFišer 

všetky recenzie používateľa

Zde přichází druhý díl a je naprosto jiný a ještě působivější v tom bohatším stylu a smysluplnější náplni. JE to již véce o přátelství, o tom, že žena jako blondýnka působí ve světě mužů a dělá zákony, protože má odvahu a dobrou karmu, tedy ví co s ní dělat. Tento film se mi líbil jako dokument možnosti a odvahy ženy, která si stojí za svým a je jí jedno co si o ní říkají lidé, kteří jsou odvahou a svými vnitřními schopnosti pod ní. Nemohu než hodnotit kladně. ()

Reklama

HeyHou 

všetky recenzie používateľa

Snaha tvůrců vytěžit z původního průměrného filmu něco víc se zjevně nepovedla. Přestože je Elle opravdu hloupá, tak je hrdinkou, a navíc přímočaré vtípky, které nejsou vůbec vtipné, mi nedovolují jinak, než dát jednu hvězdičku. Je mi líto, ale tento film mi nestál ani za to, abych ho dodívala do konce.. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Jednotku spätne vnímam ako vydarenú komédiu, ktorej tvorcovia dokázali (vzhľadom na nie práve najlepší scenár) obdivuhodne vybalansovať postavy tak, aby sme sa smiali s nimi a nie na nich. Na pokračovanie som sa tešil. Výsledok ma však schladil už po prvých minútach. Neviem, či za to môže zlý scenár, únava materiálu, či nešťastný nápad postaviť dej na utopickom probléme (kvôli jednej advokátke prestaneme prevádzkovať pokusy na zvieratách). Pocity sú rozpačité a za výsledné "až" 2* Pravá blondína 2 vďačí niekoľkým vtipným scénam (invázia sestier zo spolku Delta) a vydarenému obsadeniu (Bruce McGill). ()

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Film od diváka vyžaduje prijať obrovskú dávku nadsádzky. Aj tak však zostáva rovnako umelý, ako ženy v ňom a úsmevy hlavných predstaviteľov. Skôr mi to pripadalo ako reklama na kozmetiku, alebo sprostá propaganda, niečoho čo neexistuje, ale často sa spomína – americký sen. Na natočenie niečoho podobného naozaj treba mať žalúdok. A hlavne treba mať ten správny bezcharakter, aby človek mohol na niečom podobnom zarábať. Pravá Blondínka 2 je primálo vtipná na to, že to má byť komédia. Ja osobne som sa nezasmial ani raz, ale beriem sa s rezervou. Pripadalo mi to nudné a priveľmi urečnené. Ľutujem každého, kto film pozeral s titulkami. Apelujem na tvorcov: Tretie pokračovanie už, prosím, NIE! Odporúčanie potenciálnym divákom: Siahnite radšej po dobrej knihe. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (17)

  • Jména autora knihy "Všechno, co jste kdy chtěli vědět o tom, jak schválit zákon" je Tom Altobello, který byl na natáčení asistentem hlavního rekvizitáře. (HappySmile)
  • Jimmy Choo, slavný návrhář bot, byl požádán o navržení 63 různých párů bot ze syntetických materiálů (nesměly být z kůže, aby byly v souladu se zápletkou filmu týkající se ochrany zvířat). (HappySmile)

Reklama

Reklama